Noes Lautier: Tour du Mont Blanc
ISBN: 9789080602053
96 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Robert Weijdert
Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Tour du Mont Blanc
Noes Lautier

Noes Lautier schreef een bijzondere gids over de Tour du Mont Blanc: waar andere auteur ser vaak voor kiezen om de Tour op te delen en te beschrijven in dag-etappes heft Lautier er juist voor gekozen om de Tour te beschrijven volgens gemakkelijk te combineren trajecten. Dus geen dag-etappes, maar trajecten die aan elkaar te koppelen zijn zodat de lezer zijn of haar eigen Tour du Mont Blanc kan samenstellen.

Je eigen Tour du Mont Blanc

Vaak denken mensen dat er maar ÚÚn Tour du Mont Blanc is en dat dus iedereen altijd dezelfde route volgt. Niets is echter minder waar▒ er zijn meerdere varianten op de Tour en je kunt daarom zelf kiezen ┤welke┤ Tour du Mont Blanc je gaat volgen. De wijze waarop Lautier haar gids heeft ingedeeld maakt het gemakkelijk om de verschillende trajecten-varianten zo aan elkaar te koppelen dat je een route hebt die helemaal aan je eigen smaak en kunnen voldoet. Uiteraard spreekt Lautier wel zelf een voorkeur uit over wat zij de ┤mooiste Tour du Mont Blanc┤ vindt, maar ze laat de lezer geheel vrij om zelf tot een keuze te komen.

Groot enthousiasme

Als je deze kleine gids over de schitterende Tour du Mont Blanc doorleest, dan voel je het enthousiasme van de auteur. Noes Lautier heeft duidelijk erg genoten tijdens het wandelen van de verschillende trajecten van de Tour om informatie te verzamelen voor haar gids. De beschrijvingen zijn dan ook geen droge opsommingen van waar je moet afslaan of waar je moet uitkijken voor gevaarlijke passages, maar juist enthousiaste ervaringen van iemand die met enorm veel plezier de route meerdere keren heeft gelopen. Dat enthousiasme werkt uiteraard zeer aanstekelijk en daarmee is de gids dan ook een heerlijke gids om door te lezen en om alvast voorpret te hebben aan de Tour.

OfficiŰle routes en varianten

In de verschillende trajecten die in de gids worden beschreven staan de officiŰle route en de varianten steeds duidelijk van elkaar gescheiden. Ook op de kaartjes is steeds duidelijk te zien wat de officiŰle (of eerste) route van de Tour du Mont Blanc is en waar er mogelijkheden zijn om een variant daarop te volgen. Doordat je gemakkelijk praktische info kunt vergelijken kun je ook direct zien welke mogelijkheid het beste bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige trajecten direct zien dat een variant of juist de officiŰle route niet geschikt is voor kinderen. Mocht je de Tour met de kids willen lopen, dan weet je direct welke dus afvalt.

Tips en hoogtepunten

Bij elk traject kun je de tips van Noes lezen onder de balk met praktische informatie over zwaarte, tijdsduur, stijgingen en dalingen en de geschiktheid voor kinderen. Denk bij deze tips aan de mooiste uitzichten of bijvoorbeeld tips om stukken asfalt te vermijden. Ook kun je in een inleidend stukje de hoogtepunten nalezen. Daarin vertelt Lautier onder andere over wat het traject zo bijzonder maakt, wat je zeker niet mag missen en wat bijvoorbeeld de specialiteiten zijn van de huttenwaard van de hut waar je in het betreffende deel van de Tour kunt slapen.

Eerst even de gebruiksaanwijzing lezen

Vrij in het begin van de gids staat een korte gebruiksaanwijzing beschreven van het boek. Je zou deze kunnen missen, waardoor je de rest van de gids je afvraagt of het nu dag-etappes zijn of hoe de verdeling precies is gemaakt. Als je de gebruiksaanwijzing echter hebt gelezen en eenmaal bent gewend aan de manier waarop de gids is opgebouwd, dan kun je deze waarderen. Je kunt immers je eigen mooiste Tour du Mont Blanc samenstellen rondom de ĹWitte monarchĺ, zoals de Mont Blanc ook wel genoemd wordt.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 9.00.
Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Tour du Mont Blanc' van Noes Lautier.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Het wilde Oosten (Jill Lawless)
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)
Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Klem (Frank van Zwol)
Wandelgids Noorwegen (Sabine Gorsemann en Christian Kaiser)
Mountain Skills (SAS Active Library) (Barry Davies BEM)
Outdoor Survival (Garth Hattingh)
TsjechiŰ/Slowakije (Trotter-gids)
Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons (Julien van Remoortere)
Zuid-Limburg (Wat&Hoe wandelgids) (Claudia Dekkers, e.a.)
Het grote ANWB Reisboek Europa (Els Andriesse(Co÷rd.))
Pappenheimers en Pandoeren (Evelien Kousemaker)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
Handboek knopen (Des Pawson)
Mexico (Cultuur bewust!) (Guy Mavor)
20x logeren en wandelen in de Ardennen (Erwin de Decker en Julien van Remoortere)
Het geheim van de Pe˝a Collarada (Ton Joosten)
Moveable Feasts (Amy-Jane Beer en Roy Halpin)
California Hiking (Tom Stienstra en Ann Marie Brown)
Tenzing en de Sherpa's van Everest (Judy en Tashi Tenzing)
Antarctica, het blauwe continent (David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth)
Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Wandelen in Devon (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Long Way Down (Ewan McGregor en Charley Boorman)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 11-02-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]