Trotter: Normandië
ISBN: 9020946595
570 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij LannooAffiliate-links:


Normandië
Trotter-gids

Als je een Trottergids (zoals deze) voor het eerst in je handen neemt weet je eigenlijk niet waar je moet beginnen: zoveel informatie in zo'n compact boekje! Op het eerste gezicht doet de gids zelfs een beetje saai aan, simpelweg omdat er geen enkele foto is opgenomen in het bijna 600 pagina's tellende boekwerk. Maar die saaiheid verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je daadwerkelijk de informatie eens gaat doorlezen...

De informatie is namelijk niet op de zo droge manier geschreven als je van sommige gidsen gewend bent. De tekst is juist levendig, vol met anecdotes en hier en daar een grapje. Je kunt zien dat de auteurs geen blad voor de mond nemen. Restaurants die goed zijn worden smaakvol geprezen, hotels waar de receptioniste niet eens kan glimlachen worden afkeurend beschreven en (historische) bezienswaardigheden worden benaderd zoals een reiziger dat zou doen: met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Na een tijdje lezen mis je ook niet echt de foto's meer, omdat de tekst zeer beschrijvend is en je als het ware uitnodigt om jezelf een beeld te vormen van de omgeving. De geuren van in een goed restaurant, de kwetterende meeuwen op het strand en de langsdenderende vrachtwagen in dat net iets te goedkope hotel komen allemaal aan bod. Daarmee is het dus ook niet zo moeilijk om een beeld te vormen.

De informatie zelf is zoals gezegd zeer uitgebreid. Waar te eten, waar te overnachten, wat te bekijken en te bezoeken en wat te doen is allemaal terug te vinden. Netjes ingedeeld naar streek en plaats, zodat het vrij makkelijk is om juist die informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Kortom: een zeer volledige gids met leuk geschreven beschrijvingen.

Over Trotter-gidsen
Trotter-gidsen zijn bedoeld voor 'individuele reizigers, jong of ervaren, die op een persoonlijke manier willen reizen'. De Consumentenbond selecteerde Trotter als beste Nederlandstalige reisgids in de categorie individuele reizigers en verre bestemmingen. Meer informatie over Trotter-gidsen kan gevonden worden op hun eigen site: http://www.trotter.nl/.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Normandië' van Trotter-gids.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Survival Gids (ANWB)
Op stap langs historische slagvelden (Denise van den Broeck)
Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance)
Tour du Mont Blanc (Noes Lautier)
Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven (Roger Rapoport, e.a.)
De Groote Trek (Marc Helsen)
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
ANWB/VVV Wandelgids Veluwe (Michiel Hegener e.a.)
Navigator NormandiŽ (ANWB)
De wildernis in (Jon Krakauer)
Italian Lakes (Step by Step) (Susie Boulton)
Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen (Siegfried Garnweidner)
Historische route De slag om Arnhem (Aad Spanjaard)
Walking the French Alps: GR5 (Martin Collins)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert)
Succesvol fotograferen (Tom Ang)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
De basis (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
Van hier naar nergens met Lonely Planet (Don George (red.))
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Lois onderweg (Lois Pryce)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }