Barry Davies BEM: Mountain Skilles (SAS Active Library)
ISBN: 0007102283
240 pagina's
Uitgeverij: HarperCollins Publishers
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Mountain Skilles (SAS Active Library)
Barry Davies BEM

De meeste buitensporters hebben wel een SAS-survival guide of iets dergelijks in hun boekenkast staan. En hoewel Barry Davies dit boek ook schreef vanuit zijn achtergrond als oudgediende bij de SAS, is het toch anders dan de 'echte' survival-boeken. Mountain Skills is duidelijk meer gericht op de mensen die met beide benen op de grond staan en graag willen weten wat hen zoal kan gebeuren als ze de bergen in gaan om te hiken. En belangrijker nog: wat te doen als het misgaat tijdens zo'n hike in de bergen. Dit boek beschrijft dan ook niet zo zeer hoe je konijnen moet villen of vallen moet zetten, maar gaat meer uit van de normale situaties die je als bergwandelaar tegen zult komen. Juist door deze 'down-to-earth' benadering is dit beok bijzonder praktisch om een goed beeld te krijgen van verschillende technieken, materialen en gevaren. Ook voorbereiding, navigatie, groepsmentaliteit en verantwoordelijkheid jegens de natuur komen aan de orde in dit handzame boekwerk.

Het boek is klein van formaat en is voorzien van een plastic hoes om het te beschermen tegen vocht. Op die manier is het al snel aanlokkelijk om het boekje in de rugzak te stoppen om het ook tijdens de hike (bij het volgens handleiding aangemaakte kampvuur?) te lezen of gewoon door te bladeren. Het staat vol met tips die soms ook voor de geoefende hiker nieuw kunnen zijn.

Hoewel Davies reeds meerdere boeken schreef met betrekking tot survival is dit naar mijn idee het meest praktisch toepasbare werk tot nu toe. Het boek pretendeert niet direct een compleet naslagwerk te zijn, maar zet aan tot nadenken over wat er nodig is als er iets misgaat en hoe dat in veel gevallen ook kan worden voorkomen.

Over de auteur
Barry Davies heeft een SAS-loopbaan van bijna 20 jaar achter de rug en weet dus waar hij over praat. Voor zijn deelname aan het beeindigen van een vliegtuigkaping in 1977 kreeg hij zelfs de BEM (British Empire Medal). Hij heeft inmiddels diverse boeken geschreven over de SAS en SAS survival-technieken.

Over HarperCollins Publishers
De 'SAS Active Library'-serie waarvan bovenstaand boek deel uitmaakt bestaat uit enkele handige boeken met uiteenlopende thema's (onder andere Emergency Medic, Fitness Training en Self-Defence). Naast deze serie geeft HarperCollins ook diverse andere soorten boeken uit, onder andere voor zelfhulp en studieboeken.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Mountain Skills (SAS Active Library)' van Barry Davies BEM.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Digital photography outdoors (James Martin)
TsjechiŽ/Slowakije (Trotter-gids)
Adventure Britain (Demi Taylor)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Hiking trails of South Africa (Willie en Sandra Olivier)
Barcelona, de grote verleidster (Robert Hughes)
Oost-Provence, Alpes - CŰte d'Azur (John en Pat Underwood)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Trekking in the Karakoram & Hindukush (Lonely Planet)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2) (Ton Joosten)
Daar ging m'n string (Jennifer L. Leo (red.))
Allgšuer Wanderberge (Herbert Mayr)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
Let op voor vallende kokosnoten (Esther Teunissen)
Wandelen door de mooiste dorpen van WalloniŽ (Jacques Maget)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Acht kilometer boven NAP (Menno Boermans en Mijntje Klipp)
Wandelgids La Palma (Susanne Lipps)
Adventure Armenia (Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian)
Kaleidoscope Sky (Tim Herd)
SAS Survival Guide (John Wiseman)
Wereldwijzer China (Eugene Law)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]