David Robertson en Sarah Stewart: Slovenië
ISBN: 1856912213
136 pagina's
Uitgeverij: Sunflower Books
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


Slovenië
David Robertson en Sarah Stewart

Voor velen onder ons is Slovenië een totaal onbekend gebied. Het kleine land dat grenst aan Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië wordt dan ook niet onder de voet gelopen door hordes toeristen. Vreemd eigenlijk, want dit kleine landje heeft bijzonder veel te bieden. Zeker aan wandelaars.

In deze kleine gids komen een 6-tal autotochten en maar liefst 41 wandeltochten aan bod. Elke tocht wordt op beknopte wijze besproken met algemene informatie over de lengte en omgeving en vervolgens een meer beschrijvende samenvatting van de tocht zelf. Middels symbolen wordt aangegeven waar onderweg gegeten of -voor de auto- getankt kan worden. Ook zijn alle beschrijvingen voorzien van kleuren-foto's om een goed beeld te krijgen van de sfeer en omgeving van de tocht.

Dat er veel te zien is in dit kleine land komt duidelijk naar voren in de gids. De schitterende foto's spreken boekdelen en gelukkig zijn de beschrijvingen van dien aard dat de mooie watervallen, uitzichten en monumenten die op de foto's zijn te zien ook daadwerkelijk gemakkelijk gevonden kunnen worden tijdens de tochten.

Naast de beschrijvingen zelf is er tevens ruimte vrijgemaakt voor algemene informatie over het klimaat, soorten kaarten, de natuur en de taal (Sloveens is knap moeilijk te begrijpen voor de gemiddelde Nederlander). Achterin de gids zijn verschillende kaarten opgenomen zodat de tochten uit de gids makkelijk gesitueerd kunnen worden.

Over Sunflower Books
Sunflower Books geeft als uitgeverij slechts één serie boeken uit, en dat is de wegwijzer serie waarvan bovenstaand boek er een is. Nagenoeg alle boeken zijn op een zelfde manier opgebouwd, zodat lezers snel gewend raken aan de manier waarop routes worden beschreven. De boeken worden in eerste instantie allemaal in het Engels en Duits geschreven, maar enkelen worden ook vertaald naar onder andere dus Nederlands. Sun Flower books werd in 1983 opgericht door John and Pat Underwood.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'SloveniŽ' van David Robertson en Sarah Stewart.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Allgšuer Wanderberge (Herbert Mayr)
Don't forget the Duct tape (Kristin Hostetter)
Bomen (Bruno P. Kremer)
Topografische Atlas BelgiŽ (Nationaal Geografisch Instituut)
Casanova's reizen (Giacomo Casanova)
Een vrijgevochten doorzetter (Ab ter Haar)
Bakvissen met ballen (Janna Overbeek en Lean Baas)
Survival medicine (Christo Motz)
De naakte berg (Reinhold Messner)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
Fietsen op het dak van de wereld (Guy Vancraybex)
Revanche in de Andes (Frank van Rijn)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Succesvol fotograferen (Tom Ang)
Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere)
West Highland Way (Charlie Loram)
Glockner-Region (Walter Mair)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich KŲthe)
Bed and Breakfast (Hanny Arens)
Groene vakantiegids Nederland, BelgiŽ en Luxemburg (ANWB)
Wandelgids Aostadal (Frank Rainer Scheck)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Met andere ogen (Sabriye Tenberken)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-01-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]