Ronald Naar: Op zoek naar evenwicht
ISBN: 9789041706966
353 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
Bol.com
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Op zoek naar evenwicht
Ronald Naar

Ronald Naar is volgens sommigen een 'naar' mannetje. Hij is immers recht voor z'n raap, to-the-point en daarmee wellicht niet zo tactisch als sommigen zouden willen dat iemand is. Maar ondertussen heeft Naar daarmee wel een enorm groot aantal beklimmingen en expedities op zijn naam staan en heeft hij ook meer dan eens jonge avonturiers net de 'push' gegeven die zij nodig hadden om hun klim- of expeditiecarriŤre naar een hoger niveau te brengen. Ik kan dus eigenlijk alleen maar respect hebben voor Neerlands bekendste avonturier.

En dat respect groeit alleen maar als je zijn zoektocht naar evenwicht leest in deze uitgebreide Rainbow pocket versie van zijn boek 'Op zoek naar evenwicht'. Uitgebreid, want ook enkele hoofdstukken van zijn boek 'Hoge toppen vangen veel wind' zijn in deze editie opgenomen. Zo kun je lezen hoe Naar is gekomen tot zijn vele beklimmingen en expedities, maar kun je ook een reactie lezen op de vele kritiek die hij in zijn loopbaan heeft gekregen. Want hoewel het gezegde wellicht als een clichť lijkt verheven, het is niet voor niets een gezegde geworden: hoge toppen vangen nu eenmaal veel wind en Ronald Naar weet dat als geen ander.

'Op zoek naar evenwicht' is het levensverhaal van Ronald Naar in grote stappen. Hoe hij als kind in aanraking kwam met de eerste bergen en later met de Nederlandse klimorganisaties en hoe gaandeweg zijn fascinatie voor bergen, klimmen en expedities een groter deel van zijn leven ging vormen.

Inmiddels kent iedereen Ronald Naar als avonturier, als expeditieleider en als klimmer. Maar door het boek te lezen en daarbij ook de hoofdstukken uit īHoge toppen vangen veel windī ernaast te leggen krijg je pas een veel beter beeld van de mens Ronald Naar. En dan niet zozeer de privť-persoon, maar de expeditieleider, de voorklimmer en de eigenwijze (destijds) jonge sporter met ambities die hij nastreefde en ook daadwerkelijk tot uitvoer bracht in zijn latere leven.

Deze pocket is een ideale reisgenoot voor mensen die onderweg tijdens hun wandeltochten of misschien wel expedities wat te lezen willen hebben. Het boek zet namelijk na tot nadenken over je eigen amibities en geeft tegelijkertijd aan dat je niet moet verwachten dat dingen altijd zomaar komen aanwaaien. Je moet er soms letterlijk voor knokken...

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv
De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Op zoek naar evenwicht' van Ronald Naar.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Tramping in New Zealand (Lonely Planet)
Het geheim van de PeŮa Collarada (Ton Joosten)
Het Worst-Case Scenario Survival Handboek (Joshua Piven en David Borgenicht)
Hoe word ik wereldreiziger? (Marcel Gansevoort)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
Italian Lakes (Step by Step) (Susie Boulton)
Estland, Letland, Litouwen (Pythia Dekker)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
Eiger-Nordwand (Thomas Ulrich)
Een Grens van Steen (Herman Vuijsje)
Gare du Nord (Philip Freriks)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1) (Ton Joosten)
Vogels in hun landschap (Monica Wesseling ea)
Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland (Jolanda Linschooten)
Time-out (Fer en Loes DaniŽls)
Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
ItaliŽ (Wat&Hoe reisgids) (Sally Roy ea.)
Adventure Britain (Demi Taylor)
IJsland (Ger Meesters)
Een vrijgevochten doorzetter (Ab ter Haar)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-03-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]