Urs Gerig: Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)
ISBN: 9043908401
38 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Tirion

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)
Urs Gerig

De ondertitel van dit boekje zegt het eigenlijk helemaal: Ďpraktische gids bij de nieuwste fitnesstrendí. Praktisch is het boekje zeker, want het is handzaam, boordevol fotoís en bovendien redelijk volledig ondanks het kleine formaat (het boekje telt slechts 38 paginaís).

Het boekje is grofweg opgedeeld in drie rubrieken: de techniek, de uitrusting en de training. Daarbij zijn naar mijn idee vooral het eerste en het laatste deel interessant voor mensen die op zoek zijn naar een praktische gids met veel fotoís. Zo staan er niet alleen fotoís van de juiste looptechnieken in het boek, maar bijvoorbeeld ook een goed overzicht van veelgemaakte fouten en wat daaraan gedaan kan worden. Met dit boekje in de hand kunnen nordic walkers elkaar dus controleren en zo nodig corrigeren zonder directe tussenkomst van een instructeur.

Het stukje over de uitrusting is erg minimaal en gaat niet echt diep op de stof in. Voor meer uitleg over stokken, schoenen en kleding zal de aankomend nordic walker dus naar de winkel moeten om advies in te winnen bij een verkoper.

Het boek sluit af met een hoofdstuk over training en maakt daarbij weer uitgebreid gebruik van fotoís. Eerst wordt gekeken naar de intensiteit van training en hoe je een en ander kunt opmaken aan de hand van je hartslag. Ietwat vreemd is dat hier pas wordt gesproken over het gebruik van hartslagmeters bij Nordic Walking, terwijl deze in het hoofdstuk over uitrusting juist niet aan de orde komen.

Over de auteur
Urs Gerig is sportcoach en multi-sport-expert met ervaring in de topsport als actieve hardloper, mountainbiker en beoefenaar van de triatlon. In Zwitserland is hij pionierop het gebied van Fitness- en Nordic Walking. Hij spant zich in voor de verbreiding van de nieuwe, lichte sporten die het uithoudingsvermogen trainen: sporten die ideaal zijn voor de gezondheid en de conditie. De auteur organiseert cursussen en actieve vakanties, en werkt als privť-coach.

Over Uitgeverij Tirion
Tirion Uitgevers in Baarn is een succesvolle uitgeverij in de non-fictie markt. De uitgeverij is ontstaan uit een samenvoeging van diverse uitgeverijen: Tirion Uitgevers, Bosch & Keuning, Cantecleer en La RiviŤre Creatief. De uitgeverij richt zich met een aantal specifieke fondsen, te weten culinair, natuur, hobby, sport en actuele titels, op een uitgebreid publiek. Bekende auteurs van de uitgeverij zijn: Daphne Deckers, Martin Gaus, Paul Fagel, Thea van Mierlo en Gordon Ramsay.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend)' van Urs Gerig.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
Kilimanjaro (Henry Stedman)
Wereldwijzer BosniŽ Herzegovina (Menno Weijs)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
In het spoor van Hemingway (Michael Palin)
Wandern mit Kindern Mallorca (Wolfgang Heitzman)
China (Trotter-gids)
Hiking in Japan (Lonely Planet)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Wandelwegwijzer Auvergne (Gjelt de Graaf)
Adventure motorcycling handbook (Chris Scott)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
Salzburgerland Actief (ANWB)
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
SAS Survival Guide (John Wiseman)
Wandelgids Noorwegen (Sabine Gorsemann en Christian Kaiser)
The Thule incident (Frank van Zwol)
Een vrijgevochten doorzetter (Ab ter Haar)
Vestingsteden (Nina van den Broek ea)
Outdoor Survival (Garth Hattingh)
Terug naar Togo (Martien den Haan)
Tribe (Bruce Parry)
SloveniŽ (David Robertson en Sarah Stewart)
Tibet - Escape from the roof of the world (Dieter Glogowski en Franz Binder)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]