Margit Heitlager: Nordic Walking Pocket Guide
ISBN: geen
22 pagina's
Uitgeverij: eigen beheerAffiliate-links:


Nordic Walking Pocket Guide
Margit Heitlager

De Nordic Walking Pocket Guide van Margit Heitlager is niet echt een volwaardig boek, zeker niet gezien het kleine aantal pagina's (waarvan er een behoorlijk aantal overigens ook nog bestaat uit advertenties). Maar het is wel het eerste Nederlandstalige boek over Nordic Walking en dus verdient het boekje het om serieus bekeken te worden.

De tekst in het boekje is lekker vlot geschreven en Margit gebruikt veel foto's om de techniek van het Nordic Walken en het opwarmen van de spieren te tonen. Uiteraard begint het boekje met een korte uitleg over wat Nordic Walking nu eigenlijk is en wat de vele voordelen ervan zijn.

Ook is er kort aandacht over wat nodig is, hoewel hier niet echt veel extra informatie gegeven wordt over de keuzes waar je voor staat. Waarschijnlijk wil de auteur de drempel zo laag mogelijk leggen, want wandelschoenen en prettige kleding schijnen naast de stokken en goede sokken al voldoende te zijn. De extra informatie over wat voor wandelschoenen is erg summier, terwijl er op de stokken wel iets dieper wordt ingegaan.

Omdat Heitlager zelf instructeur is, weet ze hoe belangrijk het is om goed te beginnen en dus eigenlijk standaard met een cursus te beginnen. Toch geeft ze in enkele pagina's uitleg over de basistechniek van het Nordic Walken en geeft ze op één foto aan waar je op moet letten. Daarna volgt een iets uitgebreidere uitleg middels foto's wat goed en fout is. Handig als je je eigen techniek nog even wilt controleren.

Achterin het boekje wordt nog wat aandacht besteed aan warming-up en stretching, zodat je in principe de hele reeks van begin tot eind hebt doorlopen. Daarmee is het boekje inderdaad een handig geheugensteuntje (zoals in het voorwoord van het boekje wordt aangegeven) voor mensen die al weten hoe ze moeten Nordic Walken. Voor mensen die willen beginnen met Nordic Walking is het zeker aan te raden om toch gewoon een cursus te volgen. Het liefst bij de auteur zelf uiteraard.

Over de auteur
Zelf schrijft Margit op haar site (http://www.nordicwalkingzaanstreekwaterland.nl/): Ik ben gecertificeerd INWA en VDNOWAS Instructor én Weight Watcher© Coach. Als Weight Watcher© Coach weet ik hoe belangrijk bewegen is. Bewegen om spieren en gewrichten in conditie te houden en daarnaast je lichaamsgewicht onder controle te hebben. In de Weight Watcher© cursus hebben we het dan ook vaak over bewegen. Helaas vindt iedereen sporten niet altijd even leuk, maar gek genoeg, wandelen vindt bijna iedereen een aangename manier van bewegen. Je hebt er immers weinig voor nodig en je kunt het doen wanneer en met wie je maar wilt. Maar ik heb persoonlijk ervaren dat je méér kunt halen uit je wandeltraining.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 5.67.
Er zijn 3 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Nordic Walking Pocket Guide' van Margit Heitlager.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Vogels in hun landschap (Monica Wesseling ea)
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)
Walking in Scotland (Lonely Planet)
Hiking (Jacques Marais)
SiciliŽ (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper)
Wereldwijzer RoemeniŽ (Joost Kingma)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1) (Ton Joosten)
Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema)
Alles over geocaching (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Het geheim van de PeŮa Collarada (Ton Joosten)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Adventure Britain (Demi Taylor)
Nepal (Elmar Reishandboek) (Ronnie Rokebrand)
Een vrijgevochten doorzetter (Ab ter Haar)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Noord-Italiaans merengebied (Elmar Compact gidsen) (Elio Pelzers)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
Klem (Aron Ralston)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)
Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell)
Wereldwijzer Noord-ScandinaviŽ (Henk Filippo en Elio Pelzers)
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 01-08-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]