Geert Hulshof: Nordic Walking, materiaal, techniek en training
ISBN: 9081015419
87 pagina's
Uitgeverij: Wingstar BV

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Nordic Walking, materiaal, techniek en training
Geert Hulshof

Uit enthousiasme voor de Nordic Walking sport schreef Geert Hulshof een eigen boek over het 'wandelen met stokken'. Het eindresultaat is een vrij compleet boek dat aandacht besteedt aan de de sport in z'n algemeenheid en het materiaal, techniek en training in het bijzonder.

Het boek begint met een algemene inleiding van de sport en wat nu eigenlijk de voordelen van Nordic Walking zijn. Waarom is deze sport zo aan het groeien aan populariteit en wat kunnen daarbij je eigen doelstellingen en motivatie zijn om het te gaan beoefenen. Daarnaast besteedt Hulshof aandacht aan de natuur en veiligheid, twee pagina's die elke Nordic Walker eigenlijk verplicht zou moeten doorlezen voordat ze op pad gaan met de stokken of 'poles' zoals Hulshof ze consequent noemt.

In het hoofdstuk over materiaal geeft de auteur een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij het uitzoeken van materiaal. Jammer hierbij is dat er een vrij duidelijke merkvoorkeur bij de stokken naar voren komt, maar bij alle andere materialen is het advies neutraal en duidelijk. Ook wordt duidelijk aangegeven wat nu werkelijk nodig is en wat valt onder de categorie hebbedingetjes (zoals een hartslagmeter).

Het derde hoofdstuk gaat dieper in op de techniek van het Nordic Walken. Dit hoofdstuk staat dan ook vol met tekeningen om duidelijk te maken wat de juiste techniek is en war je op moet letten bij het aanleren van die techniek. Handig is de checklist van punten waar het mis kan gaan bij de techniek. Op die manier kun je zelf (of een wandelpartner) controleren of je inderdaad de juiste techniek toepast. Ook de lijst met veelgemaakte fouten zal bij veel mensen een belletje doen rinkelen, juist omdat ze de hier opgesomde fouten zelf af en toe maken of zien bij andere nordic walkers.

Het vierde en laatste hoofstuk gaat uitgebreid in op training en is naar mijn idee het meest inspirerende deel van het boek. In duidelijke taal en met duidelijke tekeningen maakt Hulshof duidelijk in hoeverre je middels Nordic Walking aan je conditie kunt werken en hoe je zelf een trainingsprogramma op kunt zetten. De in het boek opgenomen tabellen zijn gemakkelijk te kopiëren en dus is het vrij simpel om zelf een programma op te zetten aan de hand van de tips in het boek.

Al met al is het een vrij compleet boek dat toegankelijk is voor de beginnende nordic walker en als handig naslagwerk kan dienen voor de meer gevorderde nordic walker. Voor beide groepn is het boek in ieder geval inspirerend.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Nordic Walking, materiaal, techniek en training' van Geert Hulshof.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Nordic Walking, materiaal, techniek en training (Geert Hulshof)
Het ultieme navigatie handboek (Lyle Brotherton)
Groene vakantiegids Nederland, BelgiŽ en Luxemburg (ANWB)
Planeet Aarde, de making of (David Nicholson-Lord)
Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch) (Wolfgang Linke)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)
Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
The John Muir Trail (Alan Castle)
Sporen van de tram Maastricht-Vaals (Frank Jasnen)
Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide (Martin Collins)
Puur presteren (Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! (Steve Watkins en Clare Jones)
Op drift tussen Alaska en SiberiŽ (Dixie Dansercoer)
Handboek Kaart Kompas GPS (Frans Welkamp)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
d3Zusjes (Ina Enssr)
Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Hiking in Japan (Lonely Planet)
Adventure Armenia (Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Met uitzicht op de Écrins (Noes Lautier en Robert Eckhardt)
Vogels in hun landschap (Monica Wesseling ea)
A Walk in the Woods (Bill Bryson)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]