Marco Maas: Nordic Walking in de praktijk
ISBN: 9055136662
172 pagina's
Uitgeverij: Verba BV

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Nordic Walking in de praktijk
Marco Maas

Deze gids over Nordic Walking is geschreven door Marco Maas, de grondlegger van Nordic walking in Nederland. Met het boek wil hij de lezer kennis laten maken met de nieuwe manier van sporten en bewegen in de buitenlucht. Dat doet hij middels het uitleggen van de grondbeginselen van de sport, bewegen in het algemeen en een enorme hoeveelheid oefeningen die kunnen worden gedaan met de Nordic Walking stokken (poles).

Het boek begint met fundamentele vraag waarom je überhaupt zou moeten bewegen en in hoeverre je gezondheid gebaat is bij het beoefenen van Nordic Walking. Vervolgens wordt ingegaan op de verschillende technieken van wandelen en wordt gewoon wandelen vergeleken met Nordic Walking. Als vervolgens ook op een uitgebreide manier is uitgelegd wat Nordic Walking nu precies inhoudt komt het boek pas echt bij de kern van de ondertitel: Nordic Walking in de praktijk.

In de praktijk heb je eerst materiaal nodig, dus daar begint ook dit onderdeel van het boek mee. Uiteraard wordt hierbij vooral aandacht besteed aan materiaal van de merken die samenwerken met de INWA, de internationale Nordic Walking organisatie. Lees je echter tussen de regels door, dan kun je de aangereikte adviezen ook gemakkelijk op andere merken toepassen.

Dat Nordic Walking gezond is en goed is voor het lichaam is inmiddels al vastgesteld in het boek, maar toch wordt er nog uitgebreid stilgestaan bij conditie en gezondheid. Dit had wellicht een logischer plek gevonden in een eerder stadium van het boek, maar blijft staan dat het zeer informatief en duidelijk is.

De rest van het boek bespreekt een enorme hoeveelheid oefeningen. Warming-up, looptechnieken, cooling-down en de verschillende trainingsprogramma’s. Jammer genoeg worden bij de looptechnieken op eens geen foto’s meer getoond, een groot gemis voor de lezer. Dat is jammer, want juist daarmee mist het boek naar mij idee een essentieel onderdeel. De lijst met veelgemaakte fouten zou immers vele malen duidelijker en leerzamer geweest zijn als deze was voorzien van de nodige foto’s met voorbeelden. Wellicht dat hier een commerciële reden voor is, daar in het boek verder duidelijk wordt gemaakt dat je Nordic Walking niet uit een boekje kunt leren maar alleen bij de INWA-instructeur…

Over de auteur
Marco Maas is waarschijnlijk ‘Mister Nordic Walking’ in Nederland. Nadat hij kennis had genomen van Nordic Walking paste hij het eerst toe in zijn eigen praktijk voor fysiotherapie, maar al vrij snel gaven de reacties en het enthousiasme hem de ‘push’ om het naar een ander niveau te tillen. Inmiddels heeft hij het Nordic Walking in Nederland behoorlijk op de kaart gezet en heeft hij het zelf inmiddels tot INWA International Coach geschopt.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Nordic Walking in de praktijk' van Marco Maas.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Zuid-Limburg (Wat&Hoe wandelgids) (Claudia Dekkers, e.a.)
3x Everest (Harry Kikstra)
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
De backpack-trail (Jonathan Evans)
Slovenië (David Robertson en Sarah Stewart)
Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht)
Rondje wereld (Backpacker in het jaar van de hoelahoep) (Niels Mulder)
De wildernis in (Jon Krakauer)
Met andere ogen (Sabriye Tenberken)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
Revanche in de Andes (Frank van Rijn)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied) (Martin Beumer)
Handboek knopen (Des Pawson)
Groene vakantiegids Nederland, België en Luxemburg (ANWB)
Wandelen in Västernorrland (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
The essential hillwalker's guide (Kevin Walker en Peter Steele)
Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere)
Shorter Walks in the Dolomites (Gillian Price)
Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel)
100 beroemde reizen (Keith Lye)
Nordic Walking, materiaal, techniek en training (Geert Hulshof)
West-Provence en Languedoc-Roussillion (John en Pat Underwood)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-10-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]