Marco Maas: Nordic Walking in de praktijk
ISBN: 9055136662
172 pagina's
Uitgeverij: Verba BV

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Nordic Walking in de praktijk
Marco Maas

Deze gids over Nordic Walking is geschreven door Marco Maas, de grondlegger van Nordic walking in Nederland. Met het boek wil hij de lezer kennis laten maken met de nieuwe manier van sporten en bewegen in de buitenlucht. Dat doet hij middels het uitleggen van de grondbeginselen van de sport, bewegen in het algemeen en een enorme hoeveelheid oefeningen die kunnen worden gedaan met de Nordic Walking stokken (poles).

Het boek begint met fundamentele vraag waarom je überhaupt zou moeten bewegen en in hoeverre je gezondheid gebaat is bij het beoefenen van Nordic Walking. Vervolgens wordt ingegaan op de verschillende technieken van wandelen en wordt gewoon wandelen vergeleken met Nordic Walking. Als vervolgens ook op een uitgebreide manier is uitgelegd wat Nordic Walking nu precies inhoudt komt het boek pas echt bij de kern van de ondertitel: Nordic Walking in de praktijk.

In de praktijk heb je eerst materiaal nodig, dus daar begint ook dit onderdeel van het boek mee. Uiteraard wordt hierbij vooral aandacht besteed aan materiaal van de merken die samenwerken met de INWA, de internationale Nordic Walking organisatie. Lees je echter tussen de regels door, dan kun je de aangereikte adviezen ook gemakkelijk op andere merken toepassen.

Dat Nordic Walking gezond is en goed is voor het lichaam is inmiddels al vastgesteld in het boek, maar toch wordt er nog uitgebreid stilgestaan bij conditie en gezondheid. Dit had wellicht een logischer plek gevonden in een eerder stadium van het boek, maar blijft staan dat het zeer informatief en duidelijk is.

De rest van het boek bespreekt een enorme hoeveelheid oefeningen. Warming-up, looptechnieken, cooling-down en de verschillende trainingsprogramma’s. Jammer genoeg worden bij de looptechnieken op eens geen foto’s meer getoond, een groot gemis voor de lezer. Dat is jammer, want juist daarmee mist het boek naar mij idee een essentieel onderdeel. De lijst met veelgemaakte fouten zou immers vele malen duidelijker en leerzamer geweest zijn als deze was voorzien van de nodige foto’s met voorbeelden. Wellicht dat hier een commerciële reden voor is, daar in het boek verder duidelijk wordt gemaakt dat je Nordic Walking niet uit een boekje kunt leren maar alleen bij de INWA-instructeur…

Over de auteur
Marco Maas is waarschijnlijk ‘Mister Nordic Walking’ in Nederland. Nadat hij kennis had genomen van Nordic Walking paste hij het eerst toe in zijn eigen praktijk voor fysiotherapie, maar al vrij snel gaven de reacties en het enthousiasme hem de ‘push’ om het naar een ander niveau te tillen. Inmiddels heeft hij het Nordic Walking in Nederland behoorlijk op de kaart gezet en heeft hij het zelf inmiddels tot INWA International Coach geschopt.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Nordic Walking in de praktijk' van Marco Maas.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)
In het spoor van Peking Express (Marc Helsen)
Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide (Martin Collins)
California Hiking (Tom Stienstra en Ann Marie Brown)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (Coörd.))
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Cotswold Way (Tricia en Bob Hayne)
Wandelboek Belgische Kastelen (deel 1 Vlaanderen) (Julien van Remoortere)
Walking Italy (Gillian en John Souter)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)
Hiking trails of South Africa (Willie en Sandra Olivier)
Het geheim van de Peña Collarada (Ton Joosten)
The Mammoth book of Mountain Disasters (Hamish MacInnes (ed))
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot)
Op pad met rugzak en tent (Sjef van de Poel)
Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route) (Justi Carey en Roy Clark)
Bergwandelen in de Italiaanse Alpen (Henk Filipp)
Wandelgids La Palma (Susanne Lipps)
Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers)
Italian Lakes (Step by Step) (Susie Boulton)
Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
Salzburgerland Actief (ANWB)
Glockner-Region (Walter Mair)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]