Michael S. Sweeney e.a.: National Geographic Survivalgids
ISBN: 9789089240184
368 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


National Geographic Survivalgids
Michael S. Sweeney e.a.

Deze survivalgids van National Geographic is niet zomaar weer een andere survivalgids zoals er al zo velen zijn, maar een compleet handboek met veel tips en ervaringen/verhalen uit de eerste hand van mensen die zich in de meest uiteenlopende netelige situaties hebben bevonden.

Goed gestructureerd

Deze survivalgids is geen ellenlange opsomming van tips waar je zelf je weg in moet zoeken. Het boek is juist erg goed gestructureerd in hoofdstukken die elk duidelijk een vastomlijnd thema bespreken. ZO begint het boek met de basis van survival en gaat het vervolgens in op survivalsituaties in verschillende soorten gebieden (hooggebergte, woestijnen,etc.). Het boek eindigt met hoofdstukken over survival in je eigen huis en hoe te overleven bij een ramp in je directe omgeving.

Vaste onderwerpen per hoofdstuk

In veel hoofdstukken vind je steeds dezelfde onderwerpen terug, welke worden gekenmerkt met iconen. Zaken als voorbereiding, EHBO, gevaren, voedsel, navigatie en seinen komen op die manier in veel hoofdstukken aan de orde, maar steeds heel specifiek gericht op de betreffende situatie van het boek. Voorbereidingen voor een reis in het hooggebergte zijn immers totaal verschillend van de voorbereidingen voor een woestijnreis. Door echter vaak dezelfde opbouw per hoofdstuk aan te houden kun je zaken ook gemakkelijk met elkaar vergelijken en zo de verschillen zien tussen hoe je water kunt vinden in bijvoorbeeld een gematigd bos of in een tropisch regenwoud.

Blokteksten

Het boek staat vol met nuttige blokteksten waarin steeds wordt uitgelegd hoe je een bepaalde taak moet uitvoeren of welke dingen je moet weten voor als je je in een bepaalde situatie bevind. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stapsgewijze uitleg over hoe je het beste een schuilplaats onder je auto kunt graven om te schuilen tegen de zon of wat je moet doen en laten als je Łberhaupt in de woestijn moet schuilen. Deze blokken zijn to-the-point en vaak als lijsten beschreven, zodat je ze snel kunt doorlezen en gemakkelijker kunt onthouden.

Rijkelijk geÔllustreerd

Het boek is rijkelijk geÔllustreerd middels tekeningen om handelingen uit te leggen of fotoís om te laten zien hoe het er bijvoorbeeld in de sneeuw of een tropisch regenwoud aan toe kan gaan. Sfeerfotoís zijn duidelijk heel bewust gekozen zodat ze een duidelijk relatie hebben met hetgeen besproken wordt op dezelfde pagina. Ook zijn er veel fotoís van materiaal of bijvoorbeeld voedsel dat in de natuur gevonden kan worden. Daardoor is het een leerzaam geheel voor survivalaars en andere mensen die graag goed voorbereid op pad willen.

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv

De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 10.00.
Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'National Geographic Survivalgids' van Michael S. Sweeney e.a..

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Europe's highest points (Carl McKeating en Rachel Crolla)
Mexico (Cultuur bewust!) (Guy Mavor)
Niemandsland (Frank van Zwol)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
Succesvol fotograferen (Tom Ang)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Adventure Trekking in Oman (Anne Dale en Jerry Hadwin)
Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
Don't forget the Duct tape (Kristin Hostetter)
Allgšuer Wanderberge (Herbert Mayr)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
Het Worst-Case Scenario Survival Handboek (Joshua Piven en David Borgenicht)
Normandië (Trotter-gids)
Wandelen op Mallorca (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Op drift tussen Alaska en SiberiŽ (Dixie Dansercoer)
Walking in Italy (Lonely Planet)
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
Hiking trails of South Africa (Willie en Sandra Olivier)
Wereldreisgids Thailand (Renate Loose)
In het spoor van Peking Express (Marc Helsen)
Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 02-12-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]