National Geographic Survivalgids Michael S. Sweeney e.a.
Deze survivalgids van National Geographic is niet zomaar weer een andere survivalgids zoals er al zo velen zijn, maar een compleet handboek met veel tips en ervaringen/verhalen uit de eerste hand van mensen die zich in de meest uiteenlopende netelige situaties hebben bevonden.
Goed gestructureerd
Deze survivalgids is geen ellenlange opsomming van tips waar je zelf je weg in moet zoeken. Het boek is juist erg goed gestructureerd in hoofdstukken die elk duidelijk een vastomlijnd thema bespreken. ZO begint het boek met de basis van survival en gaat het vervolgens in op survivalsituaties in verschillende soorten gebieden (hooggebergte, woestijnen,etc.). Het boek eindigt met hoofdstukken over survival in je eigen huis en hoe te overleven bij een ramp in je directe omgeving.
Vaste onderwerpen per hoofdstuk
In veel hoofdstukken vind je steeds dezelfde onderwerpen terug, welke worden gekenmerkt met iconen. Zaken als voorbereiding, EHBO, gevaren, voedsel, navigatie en seinen komen op die manier in veel hoofdstukken aan de orde, maar steeds heel specifiek gericht op de betreffende situatie van het boek. Voorbereidingen voor een reis in het hooggebergte zijn immers totaal verschillend van de voorbereidingen voor een woestijnreis. Door echter vaak dezelfde opbouw per hoofdstuk aan te houden kun je zaken ook gemakkelijk met elkaar vergelijken en zo de verschillen zien tussen hoe je water kunt vinden in bijvoorbeeld een gematigd bos of in een tropisch regenwoud.
Blokteksten
Het boek staat vol met nuttige blokteksten waarin steeds wordt uitgelegd hoe je een bepaalde taak moet uitvoeren of welke dingen je moet weten voor als je je in een bepaalde situatie bevind. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een stapsgewijze uitleg over hoe je het beste een schuilplaats onder je auto kunt graven om te schuilen tegen de zon of wat je moet doen en laten als je überhaupt in de woestijn moet schuilen. Deze blokken zijn to-the-point en vaak als lijsten beschreven, zodat je ze snel kunt doorlezen en gemakkelijker kunt onthouden.
Rijkelijk geïllustreerd
Het boek is rijkelijk geïllustreerd middels tekeningen om handelingen uit te leggen of foto’s om te laten zien hoe het er bijvoorbeeld in de sneeuw of een tropisch regenwoud aan toe kan gaan. Sfeerfoto’s zijn duidelijk heel bewust gekozen zodat ze een duidelijk relatie hebben met hetgeen besproken wordt op dezelfde pagina. Ook zijn er veel foto’s van materiaal of bijvoorbeeld voedsel dat in de natuur gevonden kan worden. Daardoor is het een leerzaam geheel voor survivalaars en andere mensen die graag goed voorbereid op pad willen.
Over Uitgeverij Maarten Muntinga bvDe Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 10.00. Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'National Geographic Survivalgids' van Michael S. Sweeney e.a..
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot) ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.)) Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Aan de voet van de Tour de Madeloc (Frank van Rijn) Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker) Het geheim van de Peña Collarada (Ton Joosten) Medisch handboek voor de Buitensporter (Peter Steele) Wandelen met je hond (Nicky Gootjes) Travel Photography (Steve Davey) Garmin GPS Gids (Peter Gielen) Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie)) Mijn Pyreneeën (Ton Joosten) Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik) Zuidelijke Peloponnesos (Michael Cullen) Topografische Atlas Nederland (ANWB) Santiago de Compostella (Historische Route) (Jan Witte) Op drift tussen Alaska en Siberië (Dixie Dansercoer) China (Trotter-gids) De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 1) (Ton Joosten) Going to extremes (Nick Middleton) ANWB Natuurgids (Ursula Stichmann-Marny (red.)) De Groote Zijderoute (Marc Helsen) Onvergetelijke wandelingen die je gemaakt moet hebben! (Steve Watkins en Clare Jones) Hoge bergen, diepe dalen (Hans Kammerlander) Tenerife & La Gomera (Petra Possel)
|