Leven en dood op de Mount Everest Ronald Naar
Deze pocket is gebaseerd op het eerder verschenen boek 'Everest. Alléén de top telt.', dat in oktober 1992 verscheen. In deze pocket gaat Naar echter veel dieper in op de gebeurtenissen die zich afspeelden op de toppen van de Everest tijdens zijn expeditie in 1992.
Het eerste boek deed veel stof opwaaien toen Joe Simpson het in zijn boek 'Dark Shadows Falling' gebruikte om zijn argumenten kracht bij te zetten. In het kort kwam het er op neer dat Simpson Naar ervan betichte op een onjuiste wijze bezig te zijn met de toppen van bergen en daardoor ongevoelig zou zijn voor zijn medemensen op diezelfde bergen. Hiermee doelde Simpson op het voorval van de (nagenoeg) dode Indiase klimmer buiten de tent van de expeditieleden van Naar.
Met deze nieuwe uitgave wil Naar nog maar eens uitleg geven over wat er precies gebeurde gedurende die ongelukkige nacht waarbij een Indiase klimmer doodvroor buiten de tent van Naar, terwijl hij en zijn medeklimmers de tent niet uitkwamen. De beschuldigingen richting Naar en zijn expeditieleden die hier op volgden zijn talrijk, maar de meesten daarvan zijn gebaseerd op geruchten en niet op feiten. Middels dit boekwerk zet Naar die feiten nog maar eens op een rijtje.
Je kunt je afvragen of zo lang na dato het herkauwen van de feiten nog wel nodig is, maar dat neemt niet weg dat er toch een boeiend verhaal door is ontstaan. Het geeft goed weer wat er gebeurde en wat er door de hoofden van de verschillende expeditieleden spookte op het moment dat ze begrepen dat er vlakbij iemand dood lag te gaan zonder dat zij er redelijkerwijs iets aan konden doen.
Naar zet de feiten op een rijtje en laat het aan de lezer zich er een mening over te vormen. Dat hij zelf een sterke mening is toegedaan zal duidelijk zijn en dat is ook zijn goed recht, hij was er immers wél zelf bij.
Over de auteur Ronald Naar is waarschijnlijk de bekendste avonturier van Nederland. Niet alleen beklom hij de hoogste toppen van de wereld, maar ook bereikte hij beide polen en doorkruiste hij Groenland. In het dagelijks leven geeft hij presentaties over leiderschap en andere management-zaken en schrijft hij boeken. Zo schreef hij eerder onder andere 'De plaag van de ijswind', 'Ijle horizon' en 'Dwars door Groenland'.
Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Leven en dood op de Mount Everest' van Ronald Naar.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De weg naar Santiago de Compostella (Kathryn Harrison) Een vreemde eend in Afrika (Gert Duson) Complete Lakeland Fells (Bill Birkett) Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert) Wereldwijzer Roemenië (Joost Kingma) Touwtechnieken voor de bergsport op rugzakformaat (Robert Steenmeijer) Handboek knopen (Des Pawson) Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Noorwegen (Elmar Actief) (Thomas A. Merk) Andalusië (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch) Isle of Skye (Chris Townsend) ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.)) Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer) Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré) Bergtochten in Noorwegen (Jolanda Linschooten) The Andes, a trekking guide (John en Cathy Biggar) Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch) ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB) Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen) Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere) Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance) Corsica Trekking GR20 (David Abram) Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.) Wandelgids Picos de Europa (Hendrike Geessink en Ton Valk) Op stap langs historische slagvelden (Denise van den Broeck)
|