Ronald Naar: Leven en dood op de Mount Everest
ISBN: 9041704922
166 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Leven en dood op de Mount Everest
Ronald Naar

Deze pocket is gebaseerd op het eerder verschenen boek 'Everest. Alléén de top telt.', dat in oktober 1992 verscheen. In deze pocket gaat Naar echter veel dieper in op de gebeurtenissen die zich afspeelden op de toppen van de Everest tijdens zijn expeditie in 1992.

Het eerste boek deed veel stof opwaaien toen Joe Simpson het in zijn boek 'Dark Shadows Falling' gebruikte om zijn argumenten kracht bij te zetten. In het kort kwam het er op neer dat Simpson Naar ervan betichte op een onjuiste wijze bezig te zijn met de toppen van bergen en daardoor ongevoelig zou zijn voor zijn medemensen op diezelfde bergen. Hiermee doelde Simpson op het voorval van de (nagenoeg) dode Indiase klimmer buiten de tent van de expeditieleden van Naar.

Met deze nieuwe uitgave wil Naar nog maar eens uitleg geven over wat er precies gebeurde gedurende die ongelukkige nacht waarbij een Indiase klimmer doodvroor buiten de tent van Naar, terwijl hij en zijn medeklimmers de tent niet uitkwamen. De beschuldigingen richting Naar en zijn expeditieleden die hier op volgden zijn talrijk, maar de meesten daarvan zijn gebaseerd op geruchten en niet op feiten. Middels dit boekwerk zet Naar die feiten nog maar eens op een rijtje.

Je kunt je afvragen of zo lang na dato het herkauwen van de feiten nog wel nodig is, maar dat neemt niet weg dat er toch een boeiend verhaal door is ontstaan. Het geeft goed weer wat er gebeurde en wat er door de hoofden van de verschillende expeditieleden spookte op het moment dat ze begrepen dat er vlakbij iemand dood lag te gaan zonder dat zij er redelijkerwijs iets aan konden doen.

Naar zet de feiten op een rijtje en laat het aan de lezer zich er een mening over te vormen. Dat hij zelf een sterke mening is toegedaan zal duidelijk zijn en dat is ook zijn goed recht, hij was er immers wél zelf bij.

Over de auteur
Ronald Naar is waarschijnlijk de bekendste avonturier van Nederland. Niet alleen beklom hij de hoogste toppen van de wereld, maar ook bereikte hij beide polen en doorkruiste hij Groenland. In het dagelijks leven geeft hij presentaties over leiderschap en andere management-zaken en schrijft hij boeken. Zo schreef hij eerder onder andere 'De plaag van de ijswind', 'Ijle horizon' en 'Dwars door Groenland'.

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv
De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Leven en dood op de Mount Everest' van Ronald Naar.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Handboek Kaart Kompas GPS (Frans Welkamp)
Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok)
Going to extremes (Nick Middleton)
Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema)
Bomen (Bruno P. Kremer)
De Groote Trek (Marc Helsen)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Daar brak m'n hak (Jennifer L. Leo (red.))
Klem (Frank van Zwol)
Wandern mit Kindern Mallorca (Wolfgang Heitzman)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Wandelgids La Palma (Klaus en Annette Wolfsperger)
Moveable Feasts (Amy-Jane Beer en Roy Halpin)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Het wilde Oosten (Jill Lawless)
De 25 mooiste beklimmingen (In het spoor van de profs) (Richard Plugge)
Hooked on hiking Northern California (Ann Marie Brown)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
De weg naar Santiago de Compostella (Kathryn Harrison)
Wereldwijzer Roemenië (Joost Kingma)
Antarctica, het blauwe continent (David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth)
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich Köthe)
Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré)
Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere)
Tenzing en de Sherpa's van Everest (Judy en Tashi Tenzing)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-09-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]