Klem Frank van Zwol
Het debuut van Frank van Zwol, Het Thule incident, was een daverend succes. En met dit tweede boek laat hij direct zien dat het zeker geen gelukstreffer was. Opnieuw een boek dat gevaarlijk spannend is. Gevaarlijk in die zin, dat je niet meer bij het kampvuur of uit je tent bent weg te slaan tot je het boek tot aan de laatste bladzijde hebt uitgelezen.
Goed opgebouwd
Het verhaal in deze thriller gaat over een bankier die is weggevlucht van zijn verleden en een nieuw thuis heeft gevonden in de Canadese wildernis. Daar leeft hij gelukkig en in harmonie met de natuur, totdat zijn verleden letterlijk aan de voordeur staat. Wat volgt is een spannend relaas waarbij de auteur de spanning op een goede manier weet op te bouwen en je daarmee nieuwsgierig en geboeid blijft houden.
Terreinkennis
Het hele boek is doorspekt met details over het gebied waar het verhaal zich afspeelt: de Canadese wildernis. Frank van Zwol zelf is en absolute kenner van dat gebied en die kennis draagt hij graag over, dat is wel duidelijk. Bij het lezen van de beschrijvingen van de bossen en de rivieren heb je soms het idee dat je er zelf in een kano rondvaart of achterop de quad zit. En hoewel het uiteraard om een roman gaat, begaat Van Zwol niet de fout om de wildernis te romantiseren. Met zijn terreinkennis weet hij exact hoe alles te beschrijven en neemt hij de lezer mee de natuur in.
Een aanrader dus
Veel meer valt er over dit spannende boek eigenlijk niet te vertellen. Mensen die houden van een spannend boek, die houden van mooie natuur of die gewoon even helemaal weg willen zinken in een goed verhaal zullen dit boek zeker weten te waarderen. Zoals ik in het begin al zei: gevaarlijk spannen, want ik las ‘m nagenoeg in een ruk uit en vergat daardoor dat ik eigenlijk dat weekend ‘buiten wilde spelen’...
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 9.00. Er zijn 1 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Klem' van Frank van Zwol.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Let my people go surfing (Yvon Chouinard) Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (Coörd.)) Hooked on hiking Northern California (Ann Marie Brown) 3x Everest (Harry Kikstra) Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes) Tenzing en de Sherpa's van Everest (Judy en Tashi Tenzing) 123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt) Leven en dood op de Mount Everest (Ronald Naar) Bomen (Bruno P. Kremer) National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges) Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie)) Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen) Antarctica, het blauwe continent (David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth) Fotograferen onderweg (Frank Muller) Adventure Armenia (Carine Bachmann en Jeffrey Tufenkian) De gouden capuchon (Frank van Rijn) Navigator Normandië (ANWB) Gare du Nord (Philip Freriks) Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith) Hiking in the Sierra Nevada (Lonely Planet) No shitting in the toilet (Peter Moore) Brandend ijs (Ton Biesemaat) Topografische Atlas Nederland (ANWB) Klem (Aron Ralston) Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
|