Hoe word ik wereldreiziger Marcel Gansevoort
Het maken van een wereldreis was voor veel mensen een droom die lang werd gekoesterd maar nooit realiteit werd. Marcelo Gansevoort laat met zijn handleiding voor de wereldreiziger zien dat het maken van de stap helemaal niet zo moelijk hoft te zijn en dat steeds meer mensen er voor kiezen om de lang gekoesterde droom van een wereldreis om te zetten in werkelijkheid.
Omdat het begrip wereldreis eigenlijk heel breed is is ook het scala aan onderwerpen in het boek bijzonder breed. Eerst wordt er gekeken naar wat een wereldreiziger nu eigenlijk is en hoe je zelf een wereldreiziger kunt worden. Daarna volgt een enorme hoeveelheid praktische informatie voor de wereldreiziger in spé.
Om te voorkomen dat het boek een droge handleiding wordt met enkel een opsomming van do's en don'ts laat Gansevoort veel bekende en minder bekende (wereld)reizigers aan het woord. Leuk daarbij is om de ervaringen te lezen van mensen die van zichzelf eigenlijk nooit hadden gedacht dat ze de stap daadwerkelijk zouden zetten. Want is dat niet het dilemma waar veel aankomende wereldreizigers nog mee kampen? Na het doorlezen van dit boek is het duidelijk: op wereldreis gaan is tegenwoordig hot en dus mogelijk voor iedereen.
Het boek leest erg prettig. Niet alleen voor mensen die daadwerkelijk aan een wereldreis zitten te denken, maar ook voor mensen die gewoon liever thuis blijven zitten dromen. Het lezen van de ervaringen van anderen en de grote hoeveelheid praktische tips maken het boek overigens zowieso geschikt voor elk soort reiziger. Bovendien staan er in het boek ook veel foto's van alle uithoeken van de wereld, dus wegdromen bij het doorbladeren van dit boek is voor niemand een probleem.
Zit je zelf op kantoor achter de PC te dromen van een wereldreis? Betrap je jezelf steeds weer op dagdromerij bij het vakkenvullen in de supermarkt als je bij de exotische vruchten bezig bent? Of kun je niet langs de etalage van een reisbureau lopen zonder stiekem even te kijken of er nog iets leuks wordt aangeboden? Dan is dit boek een 'risico' voor jou, want na het doorlezen ervan zul je zeker je koffer of rugzak gaan pakken om de wijde wereld in te trekken.
Over de auteur Marcel Gansevoort is oprichter en voorzitter van www.reisomdewereld.nl, een veelbezochte en avontuurlijke reissite voor Nederlanders en Belgen. Waar zijn passie voor het reizen precies vandaan komt, vindt hijzelf lastig te achterhalen. Hij heeft in ieder geval een kast vol met honderden reisboeken en meer dan vijftig atlassen. In dit boek deelt hij dan ook graag zijn passie met andere reizigers.
Over Uitgeverij Lannoo Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Hoe word ik wereldreiziger?' van Marcel Gansevoort.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones) Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition (Joshua Piven en David Borgenicht) Wereldwijzer Canada (Ronald de Lange) SAS Survival Guide (John Wiseman) How to shit in the woods (Kathleen Meyer) ANWB Natuurgids (Ursula Stichmann-Marny (red.)) Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen) Hiking in Japan (Lonely Planet) Trekking in Slovenia (The Slovene High Level Route) (Justi Carey en Roy Clark) A loo with a view (Luke Barclay) De 75 mooiste fiets- & wandelroutes van België (Julien van Remoortere, e.a.) De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee) Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied) (Martin Beumer) Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes) Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell) Garmin GPS Gids (Peter Gielen) Extreme ironing (Phil Shaw) 20x logeren en wandelen in de Ardennen (Erwin de Decker en Julien van Remoortere) Anekdoten vom Berg (Pit Schubert) Trekking in the Vosges and Jura (Les en Elizabeth Smith) Hoe word ik wereldreiziger? (Marcel Gansevoort) Scotland (Chris Townsend) Van hier naar nergens met Lonely Planet (Don George (red.)) Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere) Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager)
|