Julien van Remoortere: Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons
ISBN: 9020946765
190 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons
Julien van Remoortere

Wandelnetwerk is een serie combineer-boeken van Julien van Remoortere. Eerder verschenen reeds versies over de Midden Ardennen en de vallei van de Lesse. Het boek bestaat uit enkele gebieden-omschrijvingen waarbinnen combineerbare wandelroutes worden aangeboden. Hierdoor kunnen lezes/gebruikers van de boeken hun eigen routes samenstellen, gebaseerd op wensen met betrekking tot lengte en moeilijkheidsgraad.

In het begin is het zeker even wennen om een wandelnetwerk-boek te gebruiken. De instructies zijn echter duidelijk en geven goed aan wat de wandelaar moet doen om een eigen route samen te stellen. Eeerst moet er een gebied worden gekozen met daarbinnen een startpunt. Vanuit dit startpunt kan vervolgens de route worden opgebouwd door stukjes route te combineren. Van elk stukje route is er steeds een duidelijke beschrijving en een handig kaartje.

Door steeds andere combinaties te kiezen kan een wandelaar haast eindeloos doorgaan met het zelf samenstellen van routes. Ook kan er echter gewoon gebruik worden gemaakt van de voorgestelde route-combinaties van de auteur zodat er meteen gewandeld kan worden. Het kiezen van outes wordt echter vrij moeilijk gemaakt door het gemis aan foto's. Op basis van beschrijvingen is het immers altijd nog vrij moeilijk om te zien of een gebied wel in de smaak zal vallen. Toch wordt er bij elke etappe steeds stilgestaan bij bijzondere punten als uitzichten, monumenten, prachtig natuurschoon en andere noemenswaardige plekken die gepasseert worden.

voor mensen die de omgevingen reeds kennen is dit boekje ideaal om eens andere routes te wandelen om zo nieuwe dingen te zien. Voor hen is het immers mogelijk om zich van te voren reeds een beeld te vormen wat er te verwachten is. Voor mensen die nieuw zijn in de gebieden is het beter zich eerst te laten leiden door de voorgestelde combinaties. Op die manier zien ze al vrij snel wat er mogelijk is om later zelf combinaties te maken.

Over de auteur
Julien van Remoortere heeft zichzelf inmiddels al onsterfelijk gemaakt als het gaat om wandelgidsen voor de Belgische Ardennen. Hij heeft dan ook al duizenden kilometers gelopen en heeft vele, zeer vele gidsen op zijn naam staan. Naast het bovenstaande boek is zeker ook zijn serie met wandelnetwerk-gidsen de moeite waard.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons' van Julien van Remoortere.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten)
Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)
Anekdoten vom Berg (Pit Schubert)
De meest onvergetelijke reiservaringen (Steve Watkins en Clare Jones)
Wildlife wandelingen in Nederland (Marja Kerst, e.a.)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.)
Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.)
Goedkoop overnachten Nederland (ANWB)
Adventure Britain (Demi Taylor)
Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch) (Wolfgang Linke)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Wandern mit Kindern Mallorca (Wolfgang Heitzman)
West-Provence en Languedoc-Roussillion (John en Pat Underwood)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
Zuidwaarts met de zon (Lynne Cox)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
Walking Artist (Hamish Fulton)
Vestingsteden (Nina van den Broek ea)
Switzerland (Lonely Planet)
Bed and Breakfast (Hanny Arens)
Op stap langs historische slagvelden (Denise van den Broeck)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-09-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]