Handboek reizen met kinderen Yvonne Verboeket
Jonge ouders zitten vaak met vragen met betrekking tot het meenemen van hun kinderen op vakantie. Kun je die kleine wel meenemen naar een tropisch regenwoud? Is wandelen in de bergen wel veilig voor een kind van 8 jaar? Kun je een wereldreis maken met jonge schoolgaande kinderen? Op deze en andere vragen krijg je in dit boek dus het antwoord.
Yvonne Verboeket is behoorlijk grondig te werk gegaan om zoveel mogelijk praktische tips bij elkaar te verzamelen over het reizen met jonge (0-12 jaar) kinderen. De meest uiteenlopende bestemmingen en vakantie-soorten worden besproken. Niet allemaal door elkaar heen, maar op een geordende en gemakkelijk te doorzoeken manier. Daardoor is deze gids ook makkelijk om als naslagwerk te gebruiken.
Naast de vakantie zelf wordt (uiteraard) ook de voorbereiding van de vakantie uitvoerig besproken. Hoe maak je plannen? Hoe betrek je kinderen bij het plannen maken? Etc. Vervolgens komt de reis zelf aan de orde, waarbij onderscheid is gemaakt per vervoermiddel. In een trien hebben kinderen en ouders immers meer bewegingsvrijheid dan in de auto of een vliegtuig. Daarna worden de verschillende soorten accomodaties besproken. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: 'Wat kun je doen tijdens een boerderijvakantie?', 'Waar moet je aan denken bij berghutten?' en 'Hoe maak je een vakantiebungalow veilig voor de kleine ontdekkingsreiziger(s)?' Tot slot komen de verschillende soorten vakanties aan de orde.
Uiteraard is er aandacht voor wandelvakanties in het boekje. Wandelen is immers een prima manier om kinderen zelfstandig de omgeving te laten ontdekken. Aan de orde komen onder andere hoeveel gewicht kinderen zelf mogen dragen en hoe ver/lang ze per dag kunnen lopen. Maar ook worden er tips gegeven om de wandelvakantie interessant te maken en te houden (zowel voor de kinderen als de ouders).
Bij dit boek hoort ook een speciale website van de auteur zelf: Kinderenmeeopvakantie.nl.
Over de auteur 'Yvonne Verboeket heeft drie kinderen met wie ze reizen maakt binnen en buiten Europa. Ze studeerde in 2002 af aan de Nederlandse Hogeschool voor Toerisme en Verkeer. Daarvoor werkte ze een aantal jaren als leerkracht op een basisschool, een L.O.M school en op een school voor meervoudig gehandicapten. Haar eigen ervaringen aangevuld met die van andere ouders en adviezen van deskundigen zijn de leidraad van het boek.'
Over Uitgeverij Elmar Uitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 8.50. Er zijn 2 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Handboek reizen met kinderen' van Yvonne Verboeket.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
The Thule incident (Frank van Zwol) Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager) Topografische Atlas België (Nationaal Geografisch Instituut) Scotland (Chris Townsend) Met andere ogen (Sabriye Tenberken) Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere) Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.)) Klem (Aron Ralston) Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith) Wandelen in Devon (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer) Wandelwegwijzer Auvergne (Gjelt de Graaf) Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer) Daar brak m'n hak (Jennifer L. Leo (red.)) Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel) Geogids Corsica (Vincent Noyoux) Het geheim van de Peņa Collarada (Ton Joosten) Acht kilometer boven NAP (Menno Boermans en Mijntje Klipp) ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB) Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht) Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal) Hoge toppen vangen veel wind (Ronald Naar) Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere) Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman) Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie))
|