Martin van Lokven: Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)
ISBN: 9789018025670
143 pagina's
Uitgeverij: ANWB Media/Boeken

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)
Martin van Lokven

Digitale fotografie wordt steeds populairder en steeds meer mensen hebben een digitale compact- of spiegelreflexcamera om foto’s mee te schieten op reis. Bovendien worden de camera’s in de mobiele telefoons ook steeds beter, waardoor ook steeds meer mensen deze camera’s gebruiken voor de snelle snapshots onderweg. Dit boek is gericht op mensen die op overzichtelijke wijze snel de nodige tips willen krijgen over digitale fotografie op reis.

De auteur maakt de meeste tips direct duidelijk met foto’s die onderstrepen wat er wordt uitgelegd. Het boek staat daardoor niet alleen vol met mooie foto’s, maar bij nagenoeg alle foto’s staat ook duidelijk waarom de foto juist op die manier is genomen. Daarbij wordt er niet al te diep ingegaan op de technische aspecten van het fotograferen en camera’s, maar vooral over het doen en leren kijken als een goede fotograaf. Enkel in het begin van het boek komen de instelmogelijkheden van de camera aan de orde, maar omdat het boek zich ook richt op mensen met een compacte camera of GSM-camera zonder al te veel instelmogelijkheden, worden deze verder nagenoeg buiten beschouwing gelaten.

Na de technische uitleg over camera’s, accessoires en instelmogelijkheden volgen er een groot aantal algemene tips om betere foto’s te maken. Zaken als licht, compositie en speciale trucs komen daarbij aan de orde. Ook hier wordt de uitleg luchtig gehouden door vooral veel voorbeelden te geven middels foto’s.

Het grootste deel van het boek betreft echter de verschillende reisthema’s waar je foto’s van kunt maken., Denk daarbij aan natuur, mensen, landschappen en steden. Hoe zorg je dat een berg mooi in beeld komt? Waardoor wordt een foto genomen in een museum niet direct saai? Hoe zorg je dat mensen spontaan op een groepsfoto staan? En welke verschillende invalshoeken kun je kiezen als je een mooie foto wilt maken van een stukje natuur? Zo maar wat vragen die beantwoord worden in het boek, met opnieuw voor voorbeelden en eenvoudige uitleg.

Daarmee is het niet direct een boek geworden dat enkel interessant is voor de beginnende reisfotograaf. Er staan namelijk zoveel tips en voorbeelden in het boek, dat ook de meer gevorderde fotograaf er zeker hier en daar iets nieuws uit kan oppikken ter verbetering van zijn of haar reisfoto’s.

Over ANWB Media/Boeken
ANWB Media/Boeken maakt deel uit van de bekende ANWB. De boeken die zij uitgeven zijn vaak van hoge kwaliteit en bedoelt om zowel leden als niet-leden te helpen bij het vinden van leuke bestemmingen, het leren van vaardigheden (rijles, vaarbewijs, etc.) of het beter begrijpen van de natuur (natuurgidsen, etc.).

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Heb jíj die gemaakt? (Digitale fotografie op reis)' van ANWB.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelgids Picos de Europa (Hendrike Geessink en Ton Valk)
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Medisch handboek voor de Buitensporter (Peter Steele)
Tenzing en de Sherpa's van Everest (Judy en Tashi Tenzing)
Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma)
Het Weer (Wat&Hoe praktisch) (Friederike Vogel)
De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop) (Ronald Cremers)
Glockner-Region (Walter Mair)
Sporen van de tram Maastricht-Vaals (Frank Jasnen)
Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré)
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten)
Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith)
Het vroege vogelpad (Ontdek de nulmeterlijn) (Alphons van Winden en Keesjan van den Herik)
ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.))
Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
Shorter Walks in the Dolomites (Gillian Price)
Salzburgerland Actief (ANWB)
Casanova's reizen (Giacomo Casanova)
Nordic Walking in de praktijk (Marco Maas)
Brandend ijs (Ton Biesemaat)
Normandië (Trotter-gids)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 30-09-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]