Julien van Remoortere: Groot wandelboek Ardennen
ISBN: 9020942719
515 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Lannoo



Affiliate-links:


Groot wandelboek Ardennen
Julien van Remoortere

Het standaardwerk met 100 lus-vormige wandelingen, zo luidt de ondertitel van dit omvangrijke boek van Julien van Remoortere. En een standaardwerk mag het ondertussen wel genoemd worden. We zitten namelijk al bij de zevende (herbewerkte) druk van dit dikke boek vol met leuke, korte en makkelijke wandelingen in de Belgische Ardennen.

Het boek opent met een overzichtskaart van de 100 lus-vormige wandelen en een kort hoofdstuk met algemene informatie over de Ardennen en aangrenzende gebieden, het gebruik van de gids en een verwijzing naar adressen waar je meer informatie kunt aanvragen. En vervolgens barst het los met een keur aan wandelingen, allemaal volgens een vast stramien beschreven zodat je na één wandeling het principe/systeem van het boekje snapt en dus makkelijk andere routes kunt lopen.

Elke route-beschrijving begint met een korte inleiding over de route waarna puntsgewijs de belangrijke feiten op een rijtje worden gezet (lengte, route-aanduiding, benodigde kaart, aard van de wegen, vertrekpunt, etc.). Daarna volgt de eigenlijke beschrijving: de wandeling. En ook hier beperkte Van Remoortere zich niet alleen tot het feitelijk beschrijven van de route maar wordt er ook extra informatie gegeven over de omgeving waar de wandelaar zich begeeft. Op die manier kan het voorkomen dat je over een route van slechts 8 kilometer al snel een hele dag doet, nieuwsgierig gemaakt naar dat kleine museum waar in de tekst over wordt verteld. Uiteraard worden alle routes vergezeld door een eenvoudig kaartje, dat in veel gevallen zelfs al voldoende is om de route te kunnen volgen. Op deze kaartjes zijn enkele belangrijke punten uit de beschrijving nog eens extra duidelijk aangegeven met een nummer.

Met dit standaardwerk geeft de auteur je een boek in handen waar je een heel jaar lang elk weekend mee vooruit kunt, ervan uitgaande dat je twee wandelingen per weekend loopt. In de praktijk kun je echter jaren vooruit met dit handboek, om de simpele reden dat je in zoveel nieuwe dorpjes en gehuchtjes komt dat je vanzelf nieuwe routes gaat ontdekken die je ook wilt lopen.

Één enkel minpuntje is wellicht het gemis aan foto's van de gebieden waar de wandelingen je brengen, maar daarmee zou het (toch al zwaarlijvige) boek waarschijnlijk te dik zijn geworden.

Over de auteur
Julien van Remoortere heeft zichzelf inmiddels al onsterfelijk gemaakt als het gaat om wandelgidsen voor de Belgische Ardennen. Hij heeft dan ook al duizenden kilometers gelopen en heeft vele, zeer vele gidsen op zijn naam staan. Naast het bovenstaande boek is zeker ook zijn serie met wandelnetwerk-gidsen de moeite waard.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Anderen gaven dit boek gemiddeld een score van 4.67.
Er zijn 3 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Groot wandelboek Ardennen' van Julien van Remoortere.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Antarctica, het blauwe continent (David McGonigal en Dr. Lyn Woodworth)
SloveniŽ (David Robertson en Sarah Stewart)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
Veiligheid en risico in de bergsport (Pit Schubert)
De wildernis in (Jon Krakauer)
SAS Survival Guide (John Wiseman)
Eiger-Nordwand (Thomas Ulrich)
Go Slow Frankrijk (Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough)
Daar ging m'n string (Jennifer L. Leo (red.))
Overijssel (Reisgids) (ANWB)
Handboek knopen (Des Pawson)
De Complete Fotogids (Bob Martin ea.)
Berg- en Poolgebied (SAS Survivalgids) (Barry Davies BEM)
Glockner-Region (Walter Mair)
Wandelen door de mooiste landschappen van België (Gunter Hauspie en Daniël Leroy)
Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.))
Santiago de Compostella (Historische Route) (Jan Witte)
Wereldwijzer Lanzarote (Elise van Vliet)
Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere)
Walking (Paulo Coelho, e.a.)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
Handboek Kaart Kompas GPS (Frans Welkamp)
Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie))
Wandelgids Architectuur (Sietske de Vet (red.))


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 10-06-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]