Herman Baert, e.a.: Dagstappergids Vlaams-Brabant
ISBN: 9020959697
190 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij LannooAffiliate-links:


Dagstappergids Vlaams-Brabant
Herman Baert, e.a.

Enkele vrijwilligers van Grote Routepaden Vlaams-Brabant staken de koppen bij mekaar om in hun provincie de mooiste dagwandelingen (van 20 tot 30 kilometer) uit te stippelen die zoveel mogelijk over de beproefde GR-paden lopen. Dat staat te lezen achter op de kaft van dit handzame boek met 14 lusvormige dagtochten in Vlaams-Brabant. Het is de samenstellers gelukt om een serie schitterende wandeltochten uit te stippelen, die samen een goed overzicht geven van het landschap van Vlaams-Brabant.

De beschrijvingen in de gids zijn bijzonder compleet. Niet alleen wordt er per wandeltocht zeer uitgebreide achtergrond-informatie gegeven, maar ook alle praktische informatie die zeer overzichtelijk wordt weergegeven. Dat alles is voorzien van duidelijke full-colour kaarten en een overzicht van de gebruikte GPS-waypoints in de route. Deze worden bij elke route in zowel UTM als Lambert 72 weergegeven voor de wandelaars die gebruik willen maken van een GPS-ontvanger tijdens hun wandeling.

Het gebruikte kaartmateriaal is van de Belgische NGI, ook bekend van hun zeer goede topografische kaarten en digitale kaarten voor in de GPS-ontvanger. DE vele kleuren-foto's zijn van goede kwaliteit en geven een goed beeld van de omgeving van de route. Bij elke route staat overzichtelijk aangegeven wat bijvoorbeeld de bijzondere bezienswaardigheden zijn of dat er ook alternatieve startpunten of routes mogelijk zijn. Handig is bovendien het overzicht van horecagelegenheden die langs de route te vinden zijn.

Er zijn inmiddels meerdere Dagstappergidse, onder andere van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Elke gids biedt de wandelaar een keur aan dagtochten voer de gemakkelijk te volgen rood/wit-gemarkeerde GR-paden. Een must dus voor mensen die er graag een dag op uit gaan zonder al te veel kans op verdwalen tijdens de wandeling.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Topografische Atlas Nederland (ANWB)
Walking (Paulo Coelho, e.a.)
Medisch handboek voor de Buitensporter (Peter Steele)
Long Way Down (Ewan McGregor en Charley Boorman)
Meer grenzeloos leedvermaak (Dan Hiscocks (red.))
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt)
Wandelnetwerk Hoge Venen oostkantons (Julien van Remoortere)
Knipoog van het Nijlpaard (Frank van Rijn)
Time-out (Fer en Loes DaniŽls)
Sicherheit und Risiko in Fels und Eis (Band III) (Pit Schubert)
Survival medicine (Christo Motz)
Walking Italy (Gillian en John Souter)
Wandelgids Architectuur (Sietske de Vet (red.))
Mijn reisgids Noord-ItaliŽ (Herman Cole)
China (Trotter-gids)
Tussen Orinoco en Amazone (Redmond O'Hanlon)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Overleven op de K2 (Wilco van Rooijen)
Ray Mears goes walkabout (Ray Mears)
Navigator NormandiŽ (ANWB)
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich KŲthe)
Het geheim van de PeŮa Collarada (Ton Joosten)
Klem (Aron Ralston)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-04-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]