Luc Defoort, e.a.: Dagstappergids West-Vlaanderen
ISBN: 9020954903
191 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij LannooAffiliate-links:


Dagstappergids West-Vlaanderen
Luc Defoort, e.a.

Zelden heb ik zo'n complete wandelgids gezien en dat ondanks dat er (helaas) maar 15 routes in deze gids worden besproken. Het betreft hier 15 lusvormige dagwandelingen langs de mooiste Grote Routepaden van West-Vlaanderen.

De gids is ontstaan doordat 3 vrijwilligers van de organisatie Grote Routepaden West-Vlaanderen samen 15 routes hebben uitgestippeld welke vrijwel volledig bestaan uit stukjes van de bekende GR-routes die aan elkaar zijn gekoppeld. De markering in het veld bestaat dus vaak uit de bekende rood-witte verfstrepen, maar de informatie in de gids is zo volledig dat je die markeringen vaak niets eens nodig zult hebben.

De informatie die per route wordt gegeven bestaat niet uit alleen uit de noodzakelijke praktische informatie als afstand, vertrekpunt, benodigd kaartmateriaal en zwaarte van de route, maar telkens wordt er ook informatie gegeven over de aard van de route, waar je kunt parkeren, hoe de route is gemarkeerd en waar je terecht kunt voor je 'natje en droogje' en meer informatie. Daarbij worden niet alleen adressen en telefoonnummers gegeven, maar ook veel interessante websites die een schat aan informatie bieden.

Verder zijn de beschrijvingen vol gestopt met interessante informatie over de streek waar je doorheen wandelt (inclusief bezienswaardigheden in de buurt) en diens verleden. Elke beschrijving is voorzien van een zeer goede topografische kaart, die tevens gebruikt kan worden voor het aflezen van waypoints voor de GPS. Voorin het boekje staat dan ook enige uitleg over het gebruik van GPS samen met dit boekje. De grote hoeveelheid kleurenfoto's maken het geheel af tot een buitengewoon complete gids met schitterende wandelroutes.

Over de auteurs
De groep auteurs van deze gids bestaat uit vrijwilligers van Grote Routepaden West Vlaanderen die de koppen bij mekaar hebben gestoken om in de kustprovincie de mooiste dagwandelingen (van 20 tot 30 km) uit te stippelen die zo veel mogelijk over de beproefde GR-paden lopen.

Over Uitgeverij Lannoo
Uitgeverij Lannoo is in Nederland vooral bekend om diens 'Dicht-Bij-Huis'-serie, routegidsen met allemaal eenzelfde soort structuur en daardoor makkelijk te doorgronden voor de gebruiker. Ook de Trotter-serie is een uitgave van Lannoo. In België kent men Lannoo als distributeur van onder andere de Lonely Planet Gidsen en de boeken van de ANWB. Daarnaast geeft Lannoo ook boeken uit over onder andere kunst, gezondheid, lifestyle en geschiedenis.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Dagstappergids West-Vlaanderen' van Luc Defoort, e.a..

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Wandelen in Värmland (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay)
Wandelatlas Nationale Parken (Michiel Hegener)
Succesvol fotograferen (Tom Ang)
Estland, Letland, Litouwen (Pythia Dekker)
Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman)
Het SAS handboek (John Lofty Wiseman)
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten)
Het treintje van de weemoed (Rudolf Bakker)
123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt)
Wandelen in Västernorrland (Paul van Bodengraven en Marco Barten)
Wandelvakanties in Noord-Frankrijk en Henegouwen (Luc Vanneste)
Gare du Nord (Philip Freriks)
Puur presteren (Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen)
Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere)
Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten))
Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer)
Aktivreisen mit Kindern (Jürgen Schmied)
Survival Gids (ANWB)
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich Köthe)
Barcelona, de grote verleidster (Robert Hughes)
The John Muir Trail (Alan Castle)
Historische route De slag om Arnhem (Aad Spanjaard)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
How to shit in the woods (Kathleen Meyer)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 17-04-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]