Roger BŁdeler: Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona
ISBN: 3763348336
144 pagina's
Uitgeverij: Bergverlag Rother
Importeur: Nilsson & Lamm

Bestel dit boek bij:


Affiliate-links:


Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona
Roger BŁdeler

Voor veel toeristen staat de Costa Brava voor lange stranden en woeste golven. Roger BŁdeler laat in deze compacte 'Rother Walking Guide' echter zien dat de Costa Brava veel meer heeft te bieden. Daarbij neemt hij de Costa Brava overigens wel vrij ruim, want sommige van de 50 besproken tochten bevinden zich ver in het Catalaanse binnenland of zelfs in de PyreneeŽn.

Achterop de gids staat een handige overzichtskaart waar je direct kunt zien waar de 50 besproken tochten zijn gesitueerd. Daarbij valt ook direct ook op dat de nadruk op drie gebieden ligt: de omgeving van de tot de verbeelding spreken Monserrat (ten noord-westen van Baarcelona), het kustgebied rond Palamůs en Sant Feliu de GuŪxols en de meest noord-oostelijke punt van Spanje rond het natuurgebied van Cap de Creus en grens met Frankrijk.

De routes variŽren sterk in lengte en moeilijkheidsgraad en daarom wordt in de index al direct een onderverdelng gemaakt naar kleur: blauw, rood en zwart. De bluawe routes zijn het makkelijkst en vormen voor geen enkele wandelaar een probleem. Voorbeelden zijn de tocht door het natuurpark Aigamolls en enkel van de kustwandelingen in Baix Empordŗ. Rood staat voor iets zwaardere routes, waarbij enige ervaring en een redelijke conditie toch wel gewenst is. Voorbeelden van rode routes zijn de beklimming van de Matagalls in het natuurpark van de Montseny en de tocht naar het schitternde klooster Sant Pere de Rodes. En dan zijn er ook nog een paar zwarte routes: zware tochten die veel ervaring vereisen en waarbij een goede conditie noodzakelijk is. Meest avontuurlijke voorbeeld is hier de route bij de Mont Clar, waarbij je diverse keren in de kettingen hangt om steun te vinden tijdens het klauteren.

In het boekje zelf zijn de routes gegroepeerd naar omgeving, waarbij je telkens ook informatie krijgt over die omgeving. Op die manier krijg je een beetje inzicht in het soort tochten dat je er kunt maken, maar ook welke bezienswaardigheden je kunt bezoeken. De beschrijvingen zelf zijn eenvoudig en kort, maar duidelijk genoeg om met een goede kaart te volgen. Ze zijn welliswaar elk voorzien van een kleine overzichtskaart, maar deze is puur ter oriŽntatie. Dat is ook de reden dat in het blokje met praktische informatie bij elke route ook staat aangegeven welke kaart je het beste kunt gebruiken.

Mede dankzij de vele foto's die er in het boekje zijn opgenomen krijg je een goed beeld van de routes en hun omgeving. Zeker voor mensen die de Costa Brava enkel kennen van strandvakanties is de gids dan ook zeker een eye-opener. Ideaal dus om de strandvakantie zo af en toe eens af te wisselen met een dagje actief wandelen, waarbij je de zee overigens nooit echt uit het oog verliest.

Over Bergverlag Rother
Voor een ieder die weleens in Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk heeft gewandeld is een introductie van Rother niet nodig. Deze Duitse uitgever is immers dé uitgever als het gaat om gidsen, kaarten en CDROMs van de Alpen en omgeving.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona' van Roger BŁdeler.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner)
Naar nieuwe hoogte (Wilco van Rooijen)
AndalusiŽ (Elmar Compact gidsen) (Hans de Clercq en Mirjam Letsch)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 2) (Ton Joosten)
De 100 mooiste dagwandelingen in de PyreneeŽn (deel 1) (Ton Joosten)
Rustiek kamperen Spanje en Portugal (Bert Loorbach)
In het spoor van Hemingway (Michael Palin)
ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB)
Bed & Breakfast Nederland (ANWB)
ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB)
Wandelwegwijzer Auvergne (Gjelt de Graaf)
Niemandsland (Frank van Zwol)
Wandelgids Picos de Europa (Hendrike Geessink en Ton Valk)
Wandelen met je hond (Nicky Gootjes)
Nordic Walking (Praktische gids bij de nieuwste fitnesstrend) (Urs Gerig)
Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter)
Wandelvakanties dicht bij huis (Paul Maes (red.))
Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel)
Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
De naakte berg (Reinhold Messner)
Adventure Trekking in Oman (Anne Dale en Jerry Hadwin)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
Tenzing en de Sherpa's van Everest (Judy en Tashi Tenzing)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-07-2022

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]