Buitsporig koken Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré
Het heeft lang geduurd voordat er weer een echt Nederlands-talig kookbook voor de buitensporter werd uitgegeven sinds het originele 'Buitensport kookboek' van Milja de Zwart zo'n 10 jaar geleden. De mensen van Globetrotter buitensportvoeding hebben deze uitdaging aangenomen en hebben sindskort dit boekje 'Buitensporig koken' uitgebracht.
Op het eerste gezicht doet het boekje wat 'goedkoop' aan. Een ringbandje, klein formaat en slechts 120 bladzijden zouden je 'alles' moeten vertellen wat je als éénpits-kok zou willen weten. Neem je het boekje echter ter hand dan zie je dat dit puur gezichtsbedrog is: het ringbandje is juist super-praktisch, elke pagina staat boordevol informatie en inderdaad kun je nagenoeg alles lezen wat je zou kunnen/willen/moeten weten over koken op een brandertje in de buitenlucht.
Naast de vele recepten vind je in het boekje onder andere informatie over kookmateriaal, het aanschaffen en bewaren van voedsel, tips over hygiëne, waterzuivering en het koken in groepen. Daarnaast zijn er op het eind enkele handige bijlagen met vertalingen, maten en gewichten, kruiden, vitamines, etc. Kortom: het is meer dan alleen een receptenboekje.
Veel ingrediënten die in het boekje worden gebruikt zijn (uiteraard) te koop via de site van Globetrotter zelf. De meesten kun je echter ook makkelik kopen onderweg in supermarkten, reformwinkels en toko's. Zeker dan is de bijlage met vertalingen wel zo handig.
Over Globetrotter Buitensportvoeding Globetrotter Buitensportvoeding is een klein bedrijfje dat wordt gerund door buitensporters pur sang. Dat is ook de reden dat velen zich kunnen vinden in hun immer groeiende en wisselende assortiment. Via de site van Globetrotter Buitensportvoeding is het boekje 'Buitensporig koken' voor Euro 13,50 (excl. Euro 3,- voor de verzendkosten) te bestellen.
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 7.00. Er zijn 2 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Buitensporig koken' van Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich Köthe) In het spoor van Peking Express (Marc Helsen) Wandelen in Västernorrland (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Tribe (Bruce Parry) Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot) Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens) Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré) Treks in the Dolomites (Martin Collins en Gillian Price) West-Provence en Languedoc-Roussillion (John en Pat Underwood) Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.) The Coast to Coast Walk (Martin Wainwright) België voor beginnelingen (Bert Kruismans en Peter Perceval) Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel) Sicilië (Elmar Reishandboek) (Dr. Arnold Schaper) Overijssel (Reisgids) (ANWB) Wandelgids Noorwegen (Gerard Dielessen<) Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.) Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch) Campinggids Europa 2006 (Alan Rogers) Wandelen met je hond (Nicky Gootjes) Costa Brava, Catalunya East - Pyrenees to Barcelona (Roger Büdeler) Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose) Salzburgerland Actief (ANWB) Korte Bergwandelvakanties (Paul Maes (red.)) Tour du Mont Blanc (Noes Lautier)
|