Robert Hughes: Barcelona, de grote verleidster
ISBN: 9041706178
175 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Barcelona, de grote verleidster
Robert Hughes

Robert Hughes woont in New York, maar is volledig verliefd op de grote verleidster uit CataloniŽ: Barcelona. Eerder schreef hij al een boek dat volledig gewijd was aan deze stad (toepasselijk getiteld: Barcelona), maar met deze kleine pocket zingt hij zijn lofzang nog eens dunnetjes over.

Hughes gaat in op het ontstaan van de stad, waarbij hij zover terug gaat als in de tijd dat Barcelona niet meer was dan een gehucht aan zee, gelegen aan de rand van de MontjuÔc. In het heden staat de MontjuÔc bekend als de ĎOlympische bergí en is Barcelona inmiddels uitgegroeid tot ťťn van de grootste en populairste steden aan de Middellandse Zee.

Verwacht van Hughes overigens geen toeristische beschrijving van de stad met daarin een opsomming van de toeristische trekpleisters die dagelijks duizenden toeristen trekken. Veel meer dan dat besteedt hij aandacht aan die plaatsen die voor de locals, de Catalanen zelf, van grote betekenis zijn. Daarbij duikt hij vaak diep in de geschiedenis van het betreffende gebouw of de betreffende barrio (wijk) en komt met interessantere feiten dan toegangsprijzen of openingstijden. Hughes richt zich met zijn boek dan ook op de ťchte liefhebber van Barcelona en niet op de oppervlakkige toerist die de stad enkel van diens lijstje wil kunnen strepen als zijnde Ďbezocht en geziení.

Daardoor is het voor de gemiddelde lezer misschien ook wel doorbijten geblazen tijdens het lezen. Over hoe de politieke stromingen in het land en de stad invloed hadden op de bouw van kunstwerken en overheidsgebouwen of welke onderonsjes tussen bepaalde hooggeplaatste functionarissen weer invloed hadden op de sloop van de ene wijk en renovatie van de andere wijk zijn waarschijnlijk niet de dingen waar een gemiddelde toerist naar op zoek is in een reisgids.

Het boek dat Hughes schreef moet je dan ook niet zien als een reisgids, maar als de eerder al genoemde lofzang. Hughes is helemaal weg van de stad en toont dat onder andere door zijn immense kennis van de stad, diens geschiedenis en bewoners. En ondanks dat Hughes als geen ander begrijpt dat de Catalanen je als buitenlander altijd als buitenstaander zullen blijven zien, legt hij als geen ander dat zou kunnen de ziel van deze Catalaanse wereldstad bloot voor de lezer die zijn liefde voor Barcelona wil delen.

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv
De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Barcelona, de grote verleidster' van Robert Hughes.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven (Roger Rapoport, e.a.)
De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop) (Ronald Cremers)
Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager)
Extreme ironing (Phil Shaw)
Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
China (Trotter-gids)
Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.)
Mijn PyreneeŽn (Ton Joosten)
De twee scherven (Frank van Rijn)
Mountains of the mind (Robert Macfarlane)
Wereldreisgids Thailand (Renate Loose)
TsjechiŽ/Slowakije (Trotter-gids)
Historische route De Ardennen (Lans de sporen van het Ardennenoffensief) (Aad Spanjaard)
Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose)
Meer grenzeloos leedvermaak (Dan Hiscocks (red.))
Topografische Atlas Nederland (ANWB)
De Complete Fotogids (Bob Martin ea.)
Bed & Breakfast Nederland (ANWB)
De laatste meters (Reintje Gianotten)
Navigator NormandiŽ (ANWB)
Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance)
Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff)
Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied) (Martin Beumer)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 03-12-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]