ANWB Navigator: Normandië
ISBN: 9018024414
222 pagina's
Uitgeverij: ANWB Media/Boeken

Bestel dit boek bij:
Bol.com


Affiliate-links:


Normandië
ANWB Navigator

De Navigator Normandië van de ANWB is een zeer overzichtelijk en vrij complete gids voor zowel de gewone toerist van Normandië als ook de toerist die op zoek is naar resten van het beroemde oorlogsverleden van deze streek. De stranden waar op D-day de geallieerden voet aan land zetten zijn een perfecte bestemming voor mensen die graag veel willen wandelen en daarbij ook nog eens een beetje historie van de streek willen opsnuiven.

Maar uiteraard is er meer te zien Normandië dan enkel de resten uit de oorlog en de gids geeft dat perfect weer middels een zeer overzichtelijke opsomming van de meest interessante plaatsen om te bezoeken. Daarbij is de gids verdeeld in diverse hoofdstukken, waarbij elk hoofdstuk weer is onderverdeeld aan de hand van de regio’s binnen Normandië. Tabbladen zorgen ervoor dat je snel kunt bladeren in het boek en je hebt dan ook vaak binnen enkele seconden al gevonden wat je zoekt. Dat maakt deze gids voor mij bijzonder praktisch.

De hoofdstukken in het boek zijn getiteld ‘onderweg’, ‘wat te zien’, ’wat te doen’, ’wandel-/autoroutes’, ‘eten & slapen’, ’praktisch’ en ‘kaarten’. En eigenlijk zie je daarmee hoe logisch het boek is opgedeeld. De informatie zelf wordt ook lekker ‘to-the-point’ geschreven en niet met teveel irrelevante zaken.

De tips die hier en daar worden gegeven zijn bijzonder handig, zeker als je in het hoogseizoen naar Normandië komt. Door de tips te lezen kun je je bijvoorbeeld de ellende van te drukke winkelstraten besparen, maar ook geld in je portemonnee (‘bezoek de kathedraal tijdens een mis, dan kun je na afloop rondkijken zonder entree te moeten betalen’).

De kaarten achterin het boek maken het geheel af. Vanuit het boek zelf wordt er bij plaatsnamen altijd naar verwezen, zodat je gemakkelijk kunt zien waar de diverse plaatsen en bezienswaardigheden te vinden zijn. Uiteraard staan er in het gedeelte met routebeschrijvingen ook detailkaarten van de routes.

Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van dit soort gidsen, juist omdat ze een goed overzichtsbeeld geven van de streek. Wil je vervolgens meer wandelroutes of bijvoorbeeld meer informatie over het oorlogsverleden, dan kun je daarvoor een meer gespecialiseerde gids voor aanschaffen.

Over ANWB Media/Boeken
ANWB Media/Boeken maakt deel uit van de bekende ANWB. De boeken die zij uitgeven zijn vaak van hoge kwaliteit en bedoelt om zowel leden als niet-leden te helpen bij het vinden van leuke bestemmingen, het leren van vaardigheden (rijles, vaarbewijs, etc.) of het beter begrijpen van de natuur (natuurgidsen, etc.).

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Navigator Normandië' van ANWB.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Walking Artist (Hamish Fulton)
Was ik in vredesnaam maar thuisgebleven (Roger Rapoport, e.a.)
Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition (Joshua Piven en David Borgenicht)
Noorwegen (Elmar Actief) (Thomas A. Merk)
Outdoor Survival (Garth Hattingh)
Wandelgids GR-10 (Ton Joosten)
Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere)
Top-Inspiratie (Levenslessen van een bergbeklimmer) (Katja Staartjes)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan)
Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere)
Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen (Siegfried Garnweidner)
100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.)
Jura (ANWB Actief) (Bert Hiddema)
Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)
Tour du Mont Blanc (Noes Lautier)
Bed & Breakfast in Nederland (Hanny Arens)
Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman)
De naakte berg (Reinhold Messner)
Swahili voor beginners (Peter Moore)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges)
Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch)
De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning)


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-06-2021

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]