Karl Smith: Trekking in the Atlas Mountains
ISBN: 1852844213
155 pagina's
Uitgeverij: Cicerone Press
Importeur: Nilsson & Lamm



Affiliate-links:


Trekking in the Atlas Mountains
Karl Smith

Het Atlas Gebergte heeft enorm veel te bieden voor hikers en dit boekje geeft je een overzicht van die vele mogelijkheden. Verdeeld over verschillende regionen, Toubkal, Mgoun Massif en Jebel Sahro, worden er diverse suggesties gedaan voor (meer)daagse trektochten.

Dit is al de derde druk van deze gids en Karl Smith heeft geprobeerd om nog meer zaken volledig up-to-date te maken. Zo worden nieuwe hutten genoemd en zijn enkele van de eerder beschreven routes aangepast aan de huidige situatie.

Na een introductie over het gebied en hiking en trekking in het algemeen begint de auteur met de bekendste regio van het Atlas gebergte: het gebied rond Toubkal. De populariteit van Toubkal is te wijten aan het feit dat dit de hoogste berg is van noord Afrika. Uiteraard worden er dus enkele routes besproken waarbij de top wordt aangedaan. Daarbij wordt steeds de route toegelicht middels (zeer) eenvoudige kaarten en voldoende praktische informatie om de tocht goed te kunnen plannen.

Naast de twee andere regionen, het Mgoun Massif en Jebel Sahro, worden er in de gids ook nog enkele minder gangbare/toegankelijke toppen besproken voor de liefhebbers. En tot slot is er nog aandacht voor de wintersporten die hier beoefend kunnen worden, zoals toerskiën en langlaufen (in mindere mate).

Juist omdat er niet zoveel gidsen over het Atlas gebergte zijn te vinden zal dit boekje een welkome aanvulling zijn voor mensen die op zoek zijn naar info over routes en mogelijkheden om te overnachten in de bergen. Zeker mensen die zich afvragen waarom het lijkt of kaarten af en toe niet kloppen zullen de aantekeningen hierover in de gids weten te waarderen.

Over de auteur
Karl Smith heeft meerdere gidsen op zijn naam staan, onder andere over de bergen van Turkije. Hij is in he dagelijks leven docent aan het Harper Adams University College in Shropshire, maar is nog steeds actief in de reisbranche. Zo was onlangs nog te vinden rond het Garda meer in Italië en het Pindos-gebergte in Griekenland.

Over Cicerone Press
Cicerone Press is een oude bekende als het gaat om gidsen voor buitensporters. Reeds meer dan 30 jaar publiceert Cicerone gidsen voor niet alleen populaire plekke, maar ook afgelegen en minder bekende (berg)wandelgebieden. Zo kun je naast bovenstaand boek niet alleen gidsen vinden over Spaanse Pyreneeën of de GR20 op Corsica, maar bijvoorbeeld ook de Ala Dag-regio in Turkije of trekking in de Caucausus. Naast wandelroutegidsen publiceert Cicerone ook diverse boeken over technieken, mountainbiken en kayakken.

Over Nilsson & Lamm
Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Trekking in the Atlas Mountains' van Karl Smith.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De gouden capuchon (Frank van Rijn)
Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel)
Een vreemde eend in Afrika (Gert Duson)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp)
De laatste meters (Reintje Gianotten)
Walking Artist (Hamish Fulton)
Wandelgids GR-10 (Ton Joosten)
Wereldwijzer BosniŰ Herzegovina (Menno Weijs)
Het grote ANWB Reisboek Europa (Els Andriesse(Co÷rd.))
In het spoor van Peking Express (Marc Helsen)
The John Muir Trail (Alan Castle)
Die Dolomieten (Bernd Ritschel en Eugen E. Hüsler)
Wandelgids Twente, Salland, Achterhoek (Quinten Lange (Co÷rd.))
Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.)
Lois onderweg (Lois Pryce)
Rustiek kamperen Spanje en Portugal (Bert Loorbach)
Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell)
Wereldreisgids Thailand (Renate Loose)
Topografische Atlas Nederland (3e editie) (Erika van Zinderen Bakker (Co÷rd.))
Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman)
Wandelwegwijzer Auvergne (Gjelt de Graaf)
Hoge toppen vangen veel wind (Ronald Naar)
Moveable Feasts (Amy-Jane Beer en Roy Halpin)
Tatragebergte (Sandra Bardwell)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]