Alpen
Bestemmingspagina's zijn puur bedoeld om een algemeen beeld te geven van de mogelijkheden van een bepaald land. De pagina's zijn vooral bedoeld om je op weg te helpen als je vragen hebt over een bepaald land of gebied, de links helpen je om verder op Internet te zoeken naar informatie.

Heb jij tips met betrekking tot buitensport in dit land? GRAAG!


Tour of the Matterhorn, Hilary SharpWild China, Phil Chapman e.a.Wandelen Wallis (Saastal, Zermatt en Aletschgebied), Martin Beumer

Zwitserland

Zwitserland is voor sommigen het land van de bergen. Andere associeren het land juist met een goed uurwerk of het echt Zwitsers zakmes. Hoe dan ook: voor hikers is het een land om jezelf heerlijk te vermaken. Wandel bijvoorbeeld langs de bekende noordwand via de Eiger-trail of bewandel de Lötschentaler Höhenweg op grote hoogte. Of geniet van het uitzicht over de Urnersee langs de 'Weg der Schweiz' in Zentralschweiz. En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. Niet alleen voor ervaren hikers, maar ook voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.

Op deze pagina vind je informatie over: routes, overnachten, buitensport- en kaartenwinkels, openbaar vervoer en het weer.

Routes

In heel Zwitserland zijn er routes uitgezet met duidelijke bewegwijzering. De routes zijn soms zeer kort (maar bijvoorbeeld erg steil), andere keren juist erg lang en daardoor alleen voor de meer ervaren wandelaars (wat te denken van het Trans Swiss Trail van bijna 500 kilometer!). Routes worden vaak aangegeven middels gele bordjes met daarop de bestemming, de huidige plaats en de tijd dat je erover doet tot aan je bestemming. Zijn op de wegwijzer tevens de kleuren wit-rood-wit opgenomen, dan betekent dat dat je hier te maken hebt met een bergwandeling. De kleuren wit-blauw-wit duiden op een alpine-tocht en vragen dus vaak om specifieke uitrusting. Alpine-tochten worden soms ook met steenmannetjes (steinmannli) gemarkeerd. Voor in de winter zijn er ook winterroutes, welke met rose stokken worden gemarkeerd.
d'Wandersite
MySwitzerland.com
MySwissAlps.com
Swisshiking

Overnachten

Wildkamperen
Wild kamperen is in Zwitserland niet toegestaan. wel mag je de eigenaar van een stuk grond vragen of die er bezwaar tegen heeft dat je je tentje opzet voor een paar nachten. Heb je van de eigenaar toestemming, dan is er geen enkel probleem. Ook bivakkeren is officieel niet toegestaan, hoewel het in sommige gebieden oogluikend wordt toegestaan zolang je er maar geen bende van maakt. Zeker in de meer afgelegen gebieden in de bergen zul je niet snel last krijgen met het plaatselijk gezag, terwijl in de meer toeristische gebieden juist streng wordt gecontroleerd.

Hutten (hütte)
In een bergsportland als Zwitserland kan het haast niet anders dan dat er veel berghutten zijn te vinden. Uiteraard vooral in de bergen en (helaas) vaak ook erg druk bezocht. Reserveren is in veel gevallen dus een goed idee, zeker als je in het seizoen een veelgelopen route bewandelt.
http://klimhut.pagina.nl/

Campings
In Zwitserland hebben de meeste campings een zeer goede naam. De ligging is vaak erg mooi (schitterende uitzichten of net aan een meer), terwijl het sanitair vaak erg goed schoon gehouden wordt. De prijzen zijn er vaak iets hoger dan je van een camping gewend bent.
Zelf een camping aanmelden? Vul dan dit formulier in!

Buitensport- en kaartenwinkels

Enkele grote buitensportwinkels:
Bächli Bergsport (meerdere vestigingen)
Transa Backpacking (meerdere vestigingen)
Vaucher Sport (meerdere vestigingen)
Eiselin Sport (meerdere vestigingen)

Enkele kaartenwinkels:
SAC-Verlag
Swisstopo
Travel Book Shop

Openbaar vervoer in Zwitserland

Op de volgende sites kun je informatie vinden over het openbaar vervoer in Zwitserland:
SBB (Schweizerische Bundesbahnen)
VöV (Verband Öffentlicher Verkehr)

Het weer in Zwitserland

Op de volgende sites kun je het weer in Zwitserland van dit moment bekijken:
MySwitzerland.com
Meteo Swiss
SLF: Schnee- und Lawineninfo


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 19-11-2019

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]