Prikbord

rss

Bespreking: Omnia Ugn

rss
Omnia UgnVers gebakken broodjes, overgerecht of zelf een appeltaartje. Wie wil dat nu niet. Iedereen kent natuurlijk de wonderpan, ik ken deze van mijn oma. De bekende tulband cakes komen daaruit. Uit de tijd dat niet iedereen een oven thuis had stamt deze techniek, een soort portable oven.

Lees meer materiaal-besprekingen

Bespreking: DJI Osmo Action

rss
DJI Osmo ActionAls het nemen van foto's niet meer je passie is tijdens het reizen maar je wilt toch wat meer mee nemen dan alleen herinneringen dan kan een leuke video zeker wat toevoegen. Zo ook voor ons. Eerder hadden wij of een "echte" foto camera mee of later een video camera of een ander merk Actioncam. Leuk, maar met deze camera heb je niet alleen een erg goede Actioncam in handen maar ook bijna een met een gimbal effect.

Lees meer materiaal-besprekingen

Materiaalervaringen

rss

Al meer dan 8 miljoen plastic flessen verwerkt tot BUFF sjaals

rss
Al meer dan 8 miljoen plastic flessen verwerkt tot BUFF sjaalsBUFF, bekend van de multifunctionele sjaals, zet nieuwe stappen om haar producten verantwoord te produceren. Het kan namelijk altijd beter, zegt ze. De consequenties van de klimaatverandering op onze samenleving zijn enorm. Het is tijd om meer te doen, meer te geven en meer te beschermen. En wel nu. Haar duurzaamheidsprogramma heet dan ook Do More Now.

Lees meer materiaal-nieuws

Osprey Talon 33 rugzak

Osprey Talon 33 rugzak

De vernieuwde Talon 33 rugzak van Osprey is een lichtgewicht (1,1 kg) rugzak voor tochten waarbij je weinig materiaal mee hoeft te nemen. Het bijzonder comfortabele AirScape™ rugpand zorgt er samen met de heupband voor dat ook bij het klauteren de rugzak perfect tegen je lichaam en in balans blijft. Dat maakt deze rugzak niet alleen geschikt voor hiking, maar ook biking.
Meer over: Osprey Talon 33 rugzak

El Cinquè Llac, een bijzondere meerdaagse tocht door de Catalaanse Pyreneeën

El Cinquè Llac, een bijzondere meerdaagse tocht door de Catalaanse Pyreneeën

El Cinquè Llac, oftewel Het Vijfde Meer, is een rondwandeling in de Catalaanse Pyreneeën. Tijdens de wandeling in vijf etappes vang je steeds een glimp op van het bergmeer Montcortès. Tijdens de laatste etappe, na ruim 100 kilometer aan afwisselende uitzichten, zul je eindelijk oog in oog staan met dit prachtige stuk Pyreneese natuur. Een prachtige wandeling in het relatief onbekende gebied van de Pla de Corts plain en valleien Vall Fosca en Vall de Manyanet.

Inklapbare Sea to Summit X-Mug met Cool Grip is cool en compact

rss
Inklapbare Sea to Summit X-Mug met Cool Grip is cool en compactDe nieuwe X-Mug van Sea to Summit is om twee reden bijzonder: hij is inklapbaar en hij heeft Cool Grip. Om met het laatste te beginnen, de Cool Grip bestaat uit groeven die ervoor zorgen dat je de hitte niet door de beker heen voelt. Ideaal voor koffie en thee onderweg. Overigens, een smoothie blijf ook langer ijskoud in de beker dankzij de isolerende werking.

Lees meer materiaal-nieuws

Buitensportwinkels

rss

Online buitensportwinkels

rss

Foto's op Instagram

Instagram

Nieuwsbrief

Wil jij ook voortaan op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op deze site, vul dan het onderstaand formulier in of lees eerst de meest recente edities.

Altijd schoon en veilig drinkwater dankzij Lifestraw Go

rss
Altijd schoon en veilig drinkwater dankzij Lifestraw GoWe gaan weer mooie tochten maken deze zomer en dan is het verstandig om voldoende water te drinken. De LifeStraw Go waterfles is dan een ideale reisgenoot. Hiermee heb je altijd schoon en veilig drinkwater bij de hand, waar je ook bent. En je hoeft onderweg nooit meer plastic flesjes water te kopen, dus dat scheelt weer afval.

Lees meer materiaal-nieuws

Camelbak MultiBev thermosfles

Camelbak MultiBev thermosfles

De MultiBev van Camelbak is een thermosfles én geïsoleerde drinkbeker in één. De drinkbeker wordt aan de onderkant ver de fles geschroefd en neemt daardoor weinig ruimte in beslag, terwijl een rubber afdekplaatje wordt opgeborgen in de dubbele schroefdop van de thermosfles zelf. Een ideale reisfles en -beker dus voor onderweg.
Meer over: Camelbak MultiBev thermosfles

De bestendige broeken van Fjallraven in een zomerse lengte

rss
De bestendige broeken van Fjallraven in een zomerse lengteZodra de zon hoog aan de hemel staat is het hoog tijd om de benen wat beweging en frisse lucht te gunnen. En een stevige wandeling door de natuur in bloei, vraagt om passende kleding. Kies daarom voor de prestaties, functionaliteit en het comfort van de prijswinnende broeken van Fjällräven, maar dan uitgevoerd in een zomerse lengte.

Lees meer materiaal-nieuws

Bespreking: Caffe2Go Presso X draagbare espresso-machine

rss
Caffe2Go Presso X draagbare espresso-machinedraagbare espresso-machine <p>Tijdens een hike in het koude seizoen is er niets zo welkom als een warm drankje. En voor veel mensen is een vers gezette espresso de ideale manier om weer helemaal op krachten te komen. Met dit idee is de Presso X ontwikkelend: een draagbare espresso-machine, ter grootte van thermosfles, welke zowel van capsules als gemalen koffie op elk gewenst moment een versie bakkie kan maken.

Lees meer materiaal-besprekingen

Materiaal-nieuws

rss

Fjällräven Räven 28 rugzak

Fjällräven Räven 28 rugzak

Met de Räven 28 heeft Fjällräven een rugzak gemaakt die er eenvoudig uitziet, maar tegelijkertijd verrassend veel features herbergt en bovendien zeer slijtvast is. Bovendien is hij bijzonder praktisch, waardoor hij zowel voor een eenvoudige dagtocht als woonwerkverkeer geschikt is. Gemaakt van sterk G-1000 HeavyDuty Eco van gerecycled polyester en biologisch katoen draagt hij bovendien een steentje bij aan milieubescherming.
Meer over: Fjällräven Räven 28 rugzak

Materiaalbesprekingen (reviews)

rss

Win het boek Wallonië en de Ardennen. 365 buitengewone plekken (Kristien Hansebout)!

Win het boek Wallonië en de Ardennen. 365 buitengewone plekken (Kristien Hansebout)!

Kristien Hansebout is verzot op Wallonië en de Ardennen, en ging voor haar nieuwste boek op zoek naar authentieke plekken, waarvan je je soms afvraagt: 'Bestaat dit nog?' Het werden er uiteindelijk 365, een voor elke dag van het jaar. Daarnaast ontwikkelde ze 32 nieuwe schilderachtige wandelroutes (203 km), 22 fietstochten (1111 km), en 10 auto- of motortochten (861 km) in alle uithoeken van dit gebied, waardoor je jouw eigen ideale parcours kunt samenstellen. Het resultaat is een rijk geïllustreerd belevingsboek, waarin de lezer kan grasduinen.
Lees verder om Wallonië en de Ardennen. 365 buitengewone plekken (Kristien Hansebout) te winnen.

Buitensport vacatures

rss

Buitensport stageplaatsen

rss