Zelf maken rugzak tbv drinkzakken

Discussie in 'Discussie: Zelf materiaal maken' gestart door Harold Veldkamp, 21 jan 2017.

 1. Tijdens het fietsen heb ik altijd het probleem dat ik te warm wordt, ook al heb ik heel weinig kleding aan. Voor mij zou het dus handig zijn indien de waterzakken wat van die warmte opnemen. Scheelt voor mij enorm in het zweten, wat ik te allen tijde wil voorkomen. Qua eten heb ik voldoende bij me, eten kan ik gelukkig ook vrij gemakkelijk tijdens inspanning.
  Ik heb overigens een prima brander (MSR Whisperlite). Voorwaarde voor mij is dat ik vloeibare brandstof kan gebruiken. Voor zover ik kan nagaan kan de Primus enkel met gas overweg?
  Warm water krijg ik zelf heel slecht weg, in tegenstelling tot koud water. Warm water lukt voor mij enkel wanneer ik een bouillon blokje erin oplos. In geval van sneeuw smelten overigens geen gekke optie, vanwege het ontbreken van mineralen, zouten etc in sneeuw. Bouillon blokjes heb ik dus altijd bij me.
   
  Laatst bewerkt: 23 jan 2017
 2. marla vindt dit leuk.
 3. Leuk! nice en fijn ,
  Succes met je item
   
 4. Dank je. Wellicht nog wel aardig om feedback te geven wat het uiteindelijk is geworden. Ik ben voor de suggestie met de yoke en 2 drinkrugzakken van 3 liter gegaan. Was een beetje gepruts maar uiteindelijk toch nog zo geworden dat ik er blij mee was. Ik heb met dit systeem 150 km kunnen uitfietsen in temperaturen van -27, zonder dat mijn drinken bevroor. 's Nachts heb ik de drinkrugzakken gebruikt als kussen, zelfs toen niet bevroren. Enige nadeel was het draagcomfort van de draagriemen zelf. Deze waren te smal voor het gewicht waardoor er wat schuurplekken op de schouders ontstonden. Maar dat is eenvoudig aan te passen voor de volgende keer. In elk geval heeft het er wel voor gezorgd dat ik de gehele dag geen sneeuw hoefde te smelten :).
   
  lijn vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina