winter hike (meerdaags)

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Aquanoise, 7 dec 2017.

 1. weet iemand nog mooie gebieden voor een winterhike in februari (7 dagen)?
  we beschikken over sneeuwschoenen en zijn van plan te bivakeren. We zaten te denken aan de alpen maar een ander mooi gebied is ook welkom!

  Dus wie heeft gave plekken waar je zulke tochten kan maken in Europa?

  Alvast bedankt!!!
   
 2. Vogezen, jura en zwarte woud zijn veilige gebieden met weinig lawine risico. Maar grootste probleem is sneeuw krijgen en dat het dan ook blijft liggen in dergelijke gebieden. Anders moet je alpien gaan en dan wordt het een ander verhaal...

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 3. Ja ik had die gebieden ook kort onderzocht. Een grote pre zou zijn dat je echt een paar dagen weg kan zijn zonder dat je iedere 10km een skigebied of dorp in loopt. Ik heb eerder in de alpen een tocht gemaakt in de winter en daar vooral in een soort binnendal gebleven (om niet in alpine terrein te komen).

  dus als je nog leuke routes weet hoor ik het graag!
   
 4. Geen dorp willen tegen komen om de 10km? Dan moet je naar Schotland (noordelijke deel) of Scandinavie (de bekende grote 'wilde' gebieden.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 5. Queyras eventueel.
   
 6. Hardangervidda, Noorwegen! 100% sneeuwzeker, relatief vlak bergplateau, “geen” lawines, ongerept: je komt gegarandeerd geen dorpen tegen. Goed bereikbaar per bus of trein vanuit Oslo. In een week is een mooie oversteek te maken vanaf Rjukan of Haukeliseter naar Finse. Zeker een aanrader!
   
  babelfish vindt dit leuk.
 7. hyz

  hyz

  Hou er rekening mee dat Noorwegen in begin feb. nog vaak erg koud en slecht weer kent. Dat wordt beter richting maart. Bovendien zijn routes nog niet gespoord en gestekt.

  De Hardangervidda oversteken doe je alleen als je weet waar je mee bezig bent. Zo moet je weten wat je moet doen in een whiteout. Anders kan het daar levensgevaarlijk worden.

  Schotland is ook mooi in de winter, maar wel vaak baggerweer. Sneeuw is daar onzeker. De cairngorms is erg gaaf, maar blijf bij voorkeur in de dalen. Ik ga daar hopelijk ook heen deze winter.
   

Deel Deze Pagina