Wildkamperen in Brenta (Italie)

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door jrbuurke, 4 mrt 2012.

 1. Zijn er mensen op het forum die ervaring hebben met een meerdaagse tocht in Brenta (Dolomieten, Italie)?
  En zo ja, is het mogelijk om daar wild te kamperen of evt je tent op te zetten bij de hutten?

  Ik wil deze zomer met mijn vriendin een meerdaagse tocht lopen in de Dolomieten. Ons leek Brenta een fantastisch gebied mede om de vele via ferratas, echter willen we het graag low-budget houden door o.a. zelf een tent+pannetje en eten mee te nemen. Is dit daar mogelijk?
   
 2. Bij de Alimonta hut (privé hut) werd op het terras in bivakzakken geslapen.
  Verder heb ik in de Brenta geen tenten gezien. In de nabij gelegen natuurparken van de Presanella en Adamello heb ik wel wild gekampeerd. Dat mag natuurlijk niet..

  Bas
   
 3. Bedankt voor je antwoord.
  Dan wordt het dus toch in hutten slapen, of er voor kiezen om op camping Fae te gaan staan en vanaf daar dagtochten te gaan doen.

  Zijn er mensen met ervaring van dagtochten vanaf camping Fae? En is dit te doen zonder auto?
   
 4. Hi,

  Brenta is niet echt geschikt om makkelijk wild te kamperen naar mijn smaak. De hutten zijn uitstekend en de meerdaagse routes met via ferrata's geweldig mooi en zo verschrikkelijk de moeite waard! :)
  Wellicht kun je wat besparen door alleen te slapen in de hut en niet te eten maar zelf buiten te koken. Maar of dit het gewicht waard is moet je zelf bedenken.

  Vanaf Fae zijn wellichte een paar dagtochten te doen maar de mooie routes zijn echt gemaakt op op een huttentocht.

  Veel plezier!
   
 5. Ik heb met mijn gezin op camping Fae gestaan en van daaruit hebben we dagtochten gedaan MET de auto; waaronder de VF Gustavo Vidi.
  Het is denk ik niet zo makkelijk om zonder auto vanaf Fae je tochten te starten omdat de interessante routes bij Pinzolo of Madonna di Campiglio starten.
  Met OV is misschien een optie, als de bussen vroeg rijden...

  Inderdaad: Huttentochten is de beste optie!

  Succes.
   
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2012
 6. Top!
  Bedankt voor alle info!
  Dan wordt het inderdaad een huttentocht, met zelf eten meenemen denk ik.
  Las dat een CAI membership zo'n €60 kost? En dat je dan voor zo'n €10 per nacht in een hut kan overnachten, komt dit een beetje overeen met jullie ervaring?
   
 7. Ben nooit specifiek daar geweest, maar die prijzen kloppen met veel andere plekken die ik ken wel ongeveer. Hoewel het de laatste tijd vaker 12/13 euro per nacht is. Je kan eigenlijk in de alpen altijd ook in de hutten slapen zonder lidmaatschap maar dan betaal je snel een 21/22 euro per nacht.

  Mijn lidmaatschap bij de nkbv kost me ongeveer 65 euro per jaar inc reis/bergsport verzekering.
   
 8. Dus als ik het goed begrijp krijg ik, als ik lid word van de nkbv, dezelfde korting als dat ik me inschrijf als CAI lid?
  Als dat zo is, schrijf ik me direct in, inclusief de reisverzekering!

  Edit: ik lees het nu net op de site van NKBV, gunstige regeling zeg en een erg goedkope reisverzekering. Bedankt voor de tip!
   
  Laatst bewerkt: 6 mrt 2012

Deel Deze Pagina