Welke verzekering?

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door legerk, 11 sep 2017.

 1. Hoi,
  Zal mij bij deze voorstellen aangezien dit mijn eerste post is.
  Ik ben Leon, heb hiken in Nieuw Zeeland ontdekt, waar ik voornamelijk op het Zuider eiland voor een 4 maanden heb gehiked. Verder heb ik de TMB in Europa gehiked.

  Ben nu van plan om naar Nepal te gaan. Hier komt hoogteziekte bij om de hoek kijken, waarbij je in het ergst geval met de helikopter geëvacueerd moet worden. Nu wil ik mij hiervoor verzekeren echter zijn alle verzekeraars redelijk vaag hierover.
  Weet iemand welke verzekeraar/polis dit verzekerd?

  Alvast bedank.
  Leon
   
 2. Na-aper... :p
  Ik heb ook hiken ontdekt door 4 maanden op het Zuid Eiland zo veel mogelijk Multi-day hikes te doen.. Daarna afgelopen zomer de TMB gedaan haha.. Goed bezig!

  On topic: Heb je al gekeken naar de verzekering van de NKBV? https://www.nkbv.nl/verzekering
  Je moet wel voor 52,- lid worden maar de verzekering zelf is erg goedkoop, 30,75 per kalenderjaar.

  Goed dat je er over begint, want ik moet dit eigenlijk ook wel beter gaan regelen. Volgens mij houdt elke verzekeraar op met uitbetalen zodra je ook maar iets dat wat op buitensport lijkt en heb je als hiker al een probleem als er iets gebeurd buiten de gebaande paden.
   
 3. De NKBV heeft een prima reisverzekering die evacuatie per helicopter ook dekt.

  Edit: Matthijs was me voor!
   
 4. Dan blijk ik al jaren onverzekerd rond te hebben geskied tijdens mijn winterhikes.......:confused:.
  Heb toch menig keer tijdens een white-out een plotselinge duik van enkele meters naar beneden gemaakt waarna een pulka in de neko_O. Gelukkig altijd goed afgelopen.
  Is een dergelijke verzekering echt alleen via NKBV af te sluiten? Is bij elkaar best prijzig als je zo'n tocht 1x per jaar maakt.........
   
 5. Je verplichte ziektekostenverzekering (~€120/maand, belachelijk toch), die is pas duur! Tot je ineens -zoals ik eind juli- een zware longontsteking krijgt en 14 dagen in het ziekenhuis mag doorbrengen à zo'n €1200/dag incl. alle medische onderzoeken. Mag jij het totale kostenplaatje uitrekenen. Dan is die ziektekostenverzekering ineens helemaal zo duur niet meer...

  Zo'n helikopterredding kan makkelijk €20.000 to €40.000 kosten - zou ik niet graag willen ophoesten. Dan vind ik €52 + 30,75= €83 per jaar heel schappelijk voor een doorlopende reisverzekering met werelddekking en zo'n uitgebreide polisvoorwaarden. Bij veel verzekeraars betaal je meer voor minder.
   
 6. Ik heb bij Allianz een Doorlopende Reisverzekering met s.O.S. dekking.
  De vergelijking van de prijzen en poliswaarden mag je zelf op een regenachtige zondagmiddag gaan doen ;)

  Marla
   
  rvthijs vindt dit leuk.
 7. Je relateert de prijs van de verzekering aan de geboden dekking. Ik heb het daarentegen over de prijs van de verzekering, gerelateerd aan het weinige gebruik dat ik er in het jaar van zou maken. Dat is iets heel anders!;)

  Verder ben ik niet geïnteresseerd in:
  1. Een lidmaatschap van de NKBV;
  2. Een verzekering met een duur van een jaar (maar voor de duur van de reis);
  3. Werelddekking (Europa dekking is voor mij voldoende).

  Vandaar mijn vraag naar een alternatief op de NKBV verzekering. Wat adviseer jij, Jeroen?
   
 8. Tot voor kort werden lang niet alle bergreddingen met helikopters geheel in rekening gebracht in verschillende landen. Zo kon de Mountain Rescue Service in UK gebruik maken van Marine/coastal guard helikopters, in Frankrijk was het de Gendarmerie Nationale, in Zweden de brandweer enz enz. Maar aan die situatie is nu een einde gekomen. Dat komt deels door bezuinigingen en deels doordat het aantal onvoorbereide en verkeerd geklede toeristen in de bergen de laatste jaren enorm is toegenomen, evenals het beroep op de alarmcentrales voor bergreddingen.
  Dat maakt het niet aantrekkelijk voor een verzekeraar om nu met een nieuw product - speciaal m.b.t. bergreddingen- op de markt te komen.

  Groeten Boelo
   
 9. Jouw denkwijze is: ik betaal €83 per jaar en ik maak er maar 1 week (tijdens off-piste skiën) gebruik van, maw ik gooi 51 weken weg. Zo kan je niet denken met verzekeringen, die sluit je af for if the sh*t hits the fan. En dan weeg je zaken tegen elkaar af: of je betaalt elk jaar €83, of je neemt het risico om €40.000 af te tikken voor een helicoptervluchtje. Ik kan en wil niet in jouw portemonnee kijken, maar ik weet wel waar ik dan voor kies ;-)

  @voyageur: de kosten verschillen inderdaad enorm per land. In bv Noorwegen is het volgens mij nog steeds gratis, maar in VS, Nepal of Groenland kan het zo €40.000 kosten.

  @marla: dekt Allianz bergredding ook als je alleen op pad bent? Veel verzekeraars dekken dat alleen als je onder begeleiding bent van een gediplomeerd gids. Is wel een belangrijk detail.
   
 10. Deze discussie is al eeerder geweest, ik schrok van de uitsluitingen van veel verzekeringen.
  Mijn verzekeringsmaatschappij gaf geen enkel goed antwoord.
  NKBV was voor mij de juiste keuze , realiseer je ook , hoe de hulpdiensten in de landen werken , geen garantie voor betalen en ze laten je liggen.

  Make up your mind , we gaan nederland uit .
   
 11. mag ik een voorbeeld geven voor een hiker:
  bij verlaten van de begaanbare paden sluit de verzekering je uit voor betaling.

  wie bepaald welk pad begaanbaar is , geen enkele jurist heeft hier een antwoord op zeker niet vooraf.
  Een GR lopen is warschijnlijk al een uitsluiting
   
  Laatst bewerkt: 12 sep 2017
 12. Daar ga ik van uit. Ik heb er destijds geleden speciaal naar gevraagd en ik heb me twee keer laten geruststellen nadat ze me de artikelen hadden aangewezen: Rubriek III art 3 lid 3.4 (zie plaatje)
  Maar over 'alleen' en uitsluitingen voor onbegaande paden ben ik een beetje argwanend dus derde check ga ik gauw doen. Ik loop altijd GRs (meestal solo) en die kunnen in de bergen als ongebaand worden gezien, als het erop aan komt, en vaak solo en vertrouw de verzekeringsmaatschappij eigenlijk nooit helemaal.

  Marla
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 12 sep 2017
 13. Bedankt voor de snelle antwoorden.

  De verzekering van de NKBV ziet er idd goed uit.
  Heb nog de vraag openstaan bij de ANWB en Delta lloyd. Van Delta lloyd nog geen antwoord en van ANWB de wedervraag of ik "begeleid ga" en of ik "over bestaande paden wandel".
  Aangezien ik solo hike heb ik weinig vertrouwen dat ik een positief antwoordt krijg...
   
 14. hyz

  hyz

  Relevante passages uit emailwisseling met de reisverzekering en zorgverzekering.

  "Ik ga een paar keer per jaar op vakantie. Zo ook over een paar weken. Ik wil graag controleren of uw verzekering al mijn activiteiten dekt. Inclusief kosten voor een eventuele reddingsactie.
  Ik ga vaak buiten de gebaande paden, hoogalpien, en kom op gletsjers enz. Is de dekking in orde?"


  Allianz
  "U heeft niet de Medische kosten meeverzekerd op uw polis. Om te voorkomen dat u bij een ziekenhuisopname in het buitenland voor onverwachte kosten komt te staan. Raad ik u aan bij uw zorgverzekering te controleren of u voldoende verzekerd bent voor Medische kosten in het buitenland en ook of uw zorgverzekering dekt bij een reddingsactie met een helikopter of een banaan vanaf de piste. Dit is meestal niet tegen kostprijs gedekt. Indien dit niet voldoende is gedekt op uw huidige zorgverzekering kunt u uw Doorlopende Vakantie Verzekering uitbreiden met de Medische kosten dekking. Voor meer informatie en een premieopgave kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen."

  IZA
  "U heeft voor alle spoedeisende zorg in het buitenland dat niet kan wachten tot de terug keer in Nederland een volledige vergoeding op basis van werelddekking. Houdt hierbij rekening met de verrekening van het eigen risico. Als het gaat om kleine kosten kunt u deze bij terugkomst bij ons declareren doormiddel van een duidelijke factuur.
  Wij vergoeden helikoptervervoer tot maximaal €1250 euro uit de hoofdverzekering. Er vindt nooit een vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering. het verschil tussen de kostprijs en de vergoeding van €1250 euro kan geclaimd worden bij de reisverzekering. Afhankelijk van de dekking op de reisverzekering vindt dan vergoeding van dit restant plaats."

  Ze wijzen dus naar elkaar. Precies waar ik bang voor was en waarom ik oorspronkelijk heb gekozen om de reisverzekering bij mijn zorgverzekeraar af te sluiten. Die heeft dit helaas een paar jaar geleden gesplitst. Ik ga dus Allianz opzeggen en naar de NKBV. Het prijsverschil is ook klein en je krijgt er wel een grotere zekerheid over de dekking voor terug.
   
 15. pas nog gelezen dat van de reddingen in de UK, 38% het afgelopen jaar niet nodig was voor mensen, als die wel goede schoenen, kaart en kompas hadden mee genomen op hun trip.
  dat is best een groot aantal oenen.
   

Deel Deze Pagina