Wat is jouw favoriete videoprovider / videochannel / video?


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

Youtube is voor mij steeds meer vervanging van tv. Kwa buitensport kanalen kijk ik er niet veel. Meeste zijn op het gebied van houtbewerking.
 
Eigenlijk heel simpel:
Ik zoek op “ UL Hiking” en specificeer het naar ‘ afgelopen week’. Dan krijg ik qua hiking, voor mij meest relevante sites, bijvb: Darwinonthrail


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 
Houtbewerken ook n leuke gevonden. Hadden een complete film gemaakt hoe het gebruikte hout voor schuurdakpan tot stand kwam. Boom zagen en splijten. Alles op de oude manier, met hand zaag en bijl
Leuk ambacht.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ach tsja ik gebruik het niet zoveel om mijn mening op te maken bekijk ik dingen liever zelf. Na al die jaren weet ik wel vrij goed wat wel en niet werkt. Ik heb wel lol met dit kanaaltje. Simpel omdat ik zijn blogs wel kan waarderen (lekker no-nonsense).

https://www.youtube.com/user/shugemery
 
Ik volg deze dame al een tijdje op youtube, zij wandelt langeafstandspaden in Amerika. Erg leuk!
https://www.youtube.com/channel/UCQhqmV26773qZhzqJz4VFcw

Volg ik ook al een tijdje, leuk kanaal inderdaad. Zo heb ik er nog wel een paar. Hoewel "volg" weer gelijk klinkt alsof ik elke dag op een update zit te wachten, maar zo is het zeker niet. Af en toe als ik achter de computer zit en eens niks te doen heb dan kijk ik bij die kanalen eens of er nog een interessante upload is.

Ik moet zeggen dat ik ook bij aanschaf van nieuwe spullen tegenwoordig best vaak op YouTube kijk of er iets over te vinden is. Verbaas me er soms over van hoeveel artikelen er reviews opstaan. Wat ik ook wel leuk vind is om in de aanloop naar een bepaalde trip alvast wat filmpjes van die regio te kijken om in de stemming te komen, of gewoon op een regenachtige zondagmiddag wat inspiratie op te doen.
 
Net even een stukje van zo'n Shugemery filmpje gekeken. Ik moest direct denken aan Jim Carrey. Wel grappig, maar een beetje te druk voor mij. Ik vermaak me dan weer met filmpjes van Ray Mears. Beetje geschiedenis c.q. antropologie en een snufje bijzondere overlevingsverhalen van vijftig jaar geleden. Dit alles met het rustige babbeltje van Ray in gezelschap van een 'buddy' bij een zondagmiddag kampvuurtje. Bij zulke filmpjes krijg ik altijd zin in marshmallows en warme chocolademelk.
 
Vandaag toevallig naar Dave Canterbury zitten kijken (huid looien met hersenen). Sorry voor de gevoelige vegetarische mensen hier maar zo gebruik je wel weer alles van een dier (dat heeft tegenwoordig mijn interesse).


Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 
Je gaat met mooi weer toch hiken of wandelen en niet filmpje kijken. Wat is overigens de insteek van deze site vraag ik me af. Dit onderwerp is ver weg van de doelstelling toch?? :(
Omdat de meeste onder ons niet 365 dagen aan het hiken zijn en ook graag wat opzoek werk doen voor een volgende tocht, nieuw materiaal dat je wil kopen, tips vragen, enz. Dat lijkt me juist de core business van deze site, om voor en na het wandelen te bezoeken. En bovendien is het in onze contreien niet altijd mooi weer ;)
 
Darwin onthetrail is inderdaad een prettig kanaal!
Ik volg ook myownfrontier op youtube.
De beste meneer is 200+ dagen per jaar on trail in oa. Glacier en yellowstone national park en maakt hier hele ontspannende videos over.
Aanrader!
 
Iemand nog tips voor leuke kanalen waar Europese routes worden gelopen? Ik heb die PCT's en CDT's nu wel even gezien :)

Jonas
 
Iemand nog tips voor leuke kanalen waar Europese routes worden gelopen? Ik heb die PCT's en CDT's nu wel even gezien :)

Jonas
Misschien een schaamteloze 'plug' van mijn eigen filmpjes, maar ik heb er eentje van de East Highland Way:
en van Kungsleden:

Hopelijk mogen er nog vele hikes en bijbehorende filmpjes volgen. Ik vind het leuk om de 'sfeer' van de tocht door de natuur vast te leggen. Er zijn al velen enthousiast geworden voor het hiken door de filmpjes, dat lijkt mij mooi meegenomen.
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan