wandelkar gekocht, dat werkt goed zeg

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Yo-go, 19 okt 2017.

Tags:
 1. Yo-go

  Yo-go New Member

  Niet leuk om van de specialist te horen dat mijn knieen versleten zijn en het sjouwen met een rugzak in de Schotse Hooglanden niet meer zou kunnen. Na rijp beraad een wandelkar aangeschaft: een 'rugsack on wheels', zeg maar. Eerst wat skeptisch, maar na enkele tochten in Schotland (Cairngorms, Speyside Way, Moray Coast Trail) ben ik nu echt enthousiast. Zonder enige commerciele band met de makers van de kar, zeg ik: mooie uitkomst als je op pad wilt blijven gaan, ook als je knieeen het gewicht van je rugzak niet meer aankunnen. Filmpjes!


  Joop
   
 2. hyz

  hyz Well-Known Member

  Mooi dat je zo nog op pad kan! Hoe gaat dat op de hele smalle paadjes met veel grote stenen/rotsen?
   
 3. BertusS

  BertusS Well-Known Member

  je kan hem op je rug nemen als je de banden er voor hebt, om hem over een hindenis te krijgen.
  maar eigenlijk meest geschikt voorop de weg en cross country.
  ik heb de oude versie evan.
   
 4. Yo-go

  Yo-go New Member

  Klopt wat Bert zegt: hij kan op je rug met ingebouwde draagbanden. Maar dat gebruikte ik alleen voor oversteken riviertjes. Als de paadjes echt smal en 'diep' worden, dan wordt het inderdaad lastiger met die kar Je kunt de wielen (makkelijk) verplaatsen van de buitenkant naar de binnenkant, dan wordt het spoor smaller maar de kar ook wat instabieler. Dus dat is niet ideaal maar wel handig voor korte stukjes. Ik was wel aangenaam verrast dat hij erg makkelijk over grote keien hobbelt.
   
  hyz vindt dit leuk.
 5. B@se

  B@se Member

  Buiten dat het mooi gemonteerde filmpjes zijn ziet het er inderdaad uit als een mooie vinding; lijkt mij wel comfortabel lopen.

  Tnx voor de info

  Bas
   
 6. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  Het lijkt mij een ideale oplossing, zit er zelf ook over te denken aangezien ik vaak last van mijn rug krijg tijdens het lopen. Voordeel is ook dat je niet ze erg meer op gewicht hoeft te letten en dus wat meer comfort kan meenemen.
   
 7. Schoenveter

  Schoenveter Well-Known Member

  Lijkt me behoorlijk schokken geven op armen en polsen, als je over oneffen terrein gaat. Misschien de gewone rugzak lichter maken door niet meer te kamperen maar in hostels o.i.d. te verblijven?

  Mirjam
   
 8. BertusS

  BertusS Well-Known Member

  dat valt wel tegen, de kilo's moeten toch vooruitgetrokken worden.
   
 9. BertusS

  BertusS Well-Known Member

  Nog even dan kan je met mijn karretje eens oefenen. Moet nog een anti tas tegen wiel ontwerpen.
  Misschien in het voorjaar klaar.
  Een grote ortlieb tas erop voor de spulletjes. Ik heb al gaaszakken aangeschaft voor sortering in de tas  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 10. Joch3m

  Joch3m Lid Club Hiking-site.nl

  OK maar ze hangen niet meer op je rug (heupen). Lijkt me dat het verschil dan toch wel groter is.
   
 11. BertusS

  BertusS Well-Known Member

  ja dat is zeker minder belasting van je rug, maar in het open veld of door een bos, is het evengoed flink aanpakken om er doorheen te komen.
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 12. Peter Polo

  Peter Polo New Member

  Leuke en creatieve filmpjes Joop, die heb je met aandacht gemaakt. Ik heb ook net een Wheelie (2e hands) gekocht (ook vanwege knie-problemen), maar ik moet de eerste uitprobeer-tocht nog maken. Toch een beetje drempelvrees, denk ik. Dit is wel inspirerend om daar snel werk van te maken.
  PS: de boven genoemde ingebouwde draagbanden kan ik niet vinden, die heb ik er zelf maar aan gemaakt.
   
 13. babelfish

  babelfish Well-Known Member

  Ik heb ook een Wheelie. Maar die is met name om 2 weken voedsel, kookgear en extra water en bij en zaag en tent mee te sjouwen als we met z'n 4-en op pad zijn. Hij is dan aan het begin van de tocht behoorlijk zwaar. Op smalle paadjes op een helling heb je dan wel een groot kantelrisico. Wellicht als je zo'n kar met UL gear gebruikt zal dat al een stuk beter gaan. Wielen naar binnen zetten kan ik niet omdat ik een geremde versie heb.... En bovendien ligt onderin (ik heb daar een netje geknoopt) de extra waterzakken (ook fijn als contra-gewicht). Maar goed met de kids doe ik geen spannende alpiene tochten dus tot op heden heb ik me nog niet beperkt gevoeld.
   

Deel Deze Pagina