Wandelen langs fjorden in Noorwegen

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door fredhart, 26 mei 2009.

 1. Beste mensen,

  De 1e week augustus wil ik gaan wandelen in Noorwegen. We hebben vliegtickets geboekt naar Oslo maar weten nog niet waar we willen gaan lopen. Ik ben eigenlijk op zoek naar een mooie route (ca 1 week) rondom een mooie fjord.

  Misschien een wel erg open vraag maar wie weet heeft iemand van jullie de gouden tip.

  Bedankt alvast!

  groeten
  Fred
   
 2. Een gouden tip zou geweest zijn: boek een vlucht naar Bergen in plaats van Oslo.

  De meeste fjorden die de moeite waard zijn liggen in het westen; ook met de (huur-)auto nog een aardig eindje uit de buurt van de hoofdstad..
   
 3. Een trein van Oslo naar een fjord kan ook altijd. Voor onder de 400 kronen kan je overal komen. Wij vliegen ook naar Oslo (vanuit Dusseldrof) en ivm met naar Bergen vliegen vanuit Schiphol scheelt het flink in de kosten.

  Wij gaan zelf ook naar Noorwegen, maar niet een fjord. Ik heb gehoord dat vooral de regio van de Geirangerfjord heel mooi is. Zelf gaan naar Rondane, Femund en Hardangervidda.
   
 4. Niet bepaald in de buurt van Oslo, maar wel met fjorden:

  http://www.kntur.no/Ny/index.htm

  Klik in het linker menu op "Fjordruta" om een overzichtskaartje te zien. De route ligt in de buurt van Kristiansund, niet te verwarren met Kristiansand. Volgens de DNT is het een route die makkelijk te bereiken is vanaf de weg op een aantal plaatsen en ook bereikbaar met de bus.

  Klik in het bovenste menu op "Ruter" en dan in het menu links på "Fjordruta" voor een lijstje met dagetappes van hut naar hut.

  Kamperen kan natuurlijk ook, dan ben je niet aan hutten gebonden.

  Kristiansund - Kanestraum - Halsa - Valsøyfjord - Vinjefjorden - Kyrseterøra - Tjeldbergodden - Aure - Vinsternes - Aukan - Sevika - Kristiansund

  Het wordt beschreven als een route waarbij je wandelt in de bergen, maar steds uitzicht hebt op zee. De meeste hutten zijn nieuw en liggen aan de fjord en hebben een roeiboot. De route is geschikt voor de hele familie en kan worden opgedeeld in dagtochten.

  Ik overweeg ook om deze (gedeeltelijk) te gaan lopen van de zomer als ik er in de buurt kom.

  Alternatief is in de buurt van Stavanger een rondje Lysefjorden met bezoek aan de Prekestolen en Kjerag.

  Kijk eens rond bij http://www.turistforeningen.no en neem evt. kontakt op met een lokale vereniging voor meer details.

  Groeten,

  Linda
   

Deel Deze Pagina