Vervanging voor brood

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door PaulMCMXCII, 5 aug 2016.

 1. de toegevoegde vruchten kunnen mogelijk ook vocht aantrekken, misschien deze even in water zetten.
  IK ga het ook eens proberen komende week.
   
 2. In de Franse supermarkten hebben ze ook vaak een flink 'reform' schap waar interessante dingen te vinden zijn vo inor in de rugzak. Bijv glutenvrij volkoren brood van Gerble. Minder kwetsbaar omdat het geseald is, smaakt best behoorlijk en is maandenlang houdbaar.
  IMG_20170317_173436876.jpg

  Verstuurd vanaf mijn MotoG3 met Tapatalk
   
 3. Het is dan wel niet ultra light ;) en qua pakvolume ook niet heel handig, maar persoonlijk vind ik toch een Unox hamburgertje op een geroosterd pitabroodje ook een toppertje. Een fijne traktatie na een lange dag wandelen.
   
  Joch3m vindt dit leuk.
 4. Grietje, helemaal mee eens, je moet ook ervan genieten. Desnoods is het zwaar om mee te nemen
   
 5. Al struinend en lezend kwam ik dit onderwerp tegen. Ik ga er vanuit dat Paul al een oplossing heeft en niet al die tijd honger heeft gehad, maar er zijn vast struiners als ik die ik nog een plezier kan doen met Hardingerlefse. Hardingerlefse zijn een soort broodkoeken die, als je ze even laat drogen, maanden houdbaar zijn. Ze zijn iets minder hard en stukken minder kruimelig dan hardkeks. Ze zijn wel droog, maar niet zo naar droog als keks. Je kan ze, zoals vroeger de Noren deden, weken in wat water om ze weer wat eetbaarder te maken. Ik dip ze dan liever in mijn koffie of chocolademelk. Of een dot nutella ertussen. Of je plukt een hand bessen en plet die er tussen:
  [​IMG]
  Mix een ei met 125 gram suiker en 65 gram boter/margarine.
  Voeg 125 ml karnemelk toe. Meng er vervolgens 500 gram bloem en een halve theelepel ammoniumwaterstofcarbonaat (eventueel te vervangen met een theelepel bakpoeder) door tot je een rolbaar deeg hebt. Verdeel het deeg in stukken en rol het uit. Bak het op een gridle of in een koekenpan met dikke bodem zonder vet.
  Ik maak er met dit recept 12, na het bakken wegen ze ongeveer 700 gram en geeft het 2850 kcal: 70% koolhydraat 20% vet en 10% eiwit.
   
  Odysseus en LLanda vinden dit leuk.
 6. Ik zie steeds hartkeks hier en hartkeks daar. Ik denk, wat is dat toch voor spul? Toch maar even kijken. Maar het lijkt sterk op de Volkoren Voedingsbiscuits van Patria, die ik wel eens bij de supermarkt koop. Kan dat kloppen?

  Thuis eet ik ze trouwens wel, maar onderweg vind ik ze te droog. Geef mij dan maar lekker een muesli- of krentenbol met boter en jam:).
   

Deel Deze Pagina