Vervanging voor brood

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door PaulMCMXCII, 5 aug 2016.

 1. Hallo allemaal,

  Normaal gesproken eet ik een aantal sneden brood per dag. Dit heb ik ook nodig om niet van m'n stokje te gaan. Stel dat ik een aantal dagen op pad ga en hierbij geen winkel tegen kom, wat raden jullie mij dan aan om te eten in plaats van brood?

  Het goede aan brood vind ik dat het makkelijk en snel te bereiden is, het voedzaam kan zijn en dat het ook veel energie kan geven.

  Ik neem echter aan dat brood geen dagen goed kan blijven. Weten jullie een goed alternatief voor brood, voor wanneer ik enkele dagen op pad ga en geen winkel zou tegen komen?

  Alvast bedankt!

  Paul Vink
   
 2. Crackers, knäckebröd en alles wat je bij de supermarkt in dat vak kunt vinden en ook waarschijnlijk een 'oh ja...' bij je oproept.
  Voor biscuit dat niet gauw breekt gebruiken velen hier ook Hartkeks.

  Gebruik de zoekfunctie op deze site en je ziet wat daar al zoal over geschreven is.

  En brood blijft best een paar dagen goed als je niet te kieskeurig bent. Na twee dagen smaken met name de meergranen-afbakbroodjes uit de super me nog best. Andere mensen houden van krentenbollen en ook die lijken voor hen nog goed eetbaar na twee dagen.

  Marla
   
  B@se vindt dit leuk.
 3. tja, brood gaat best een paar dagen goed. Meestal nemen we toch iets mee zoals Marla aangeeft, Pack teacrackers doet het wel goed (met smeerkaas uit tube) maar vaak nemen we ook Muesli/Cruesli achtige dingen mee en op een krentenbol met een snicker er tussen ga je hard. Tussen door iets van notenmix oid en natuurlijk waar mogelijk een stukje fruit mee pakken. Als we langer weg zijn dan gaat ook vaak een extra warme maaltijd mee voor tussen de middag, zo een droogkook of sta zak maaltijd, op pasta doe je het ook goed. Tweemaal warm op een dag is geen straf. Bami soep (yum yum oid) wil ook wel, zeker als het warm is pak je hier ook weer meer vocht mee binnen en zout. Maar tis eigenlijk maar wat er te krijgen is en makkelijk klaar te maken. Hartkeks met smeerkaas ligt trouwens wel als een blok beton op de maag....

  Bas
   
 4. Roggebrood is ook een alternatief.
   
 5. Zuurdesem brood kan je lang bewaren, dus dat zou een goede vervanging zijn. Brood in blik blijft 5 jaar goed. Maar er is veel meer dan alleen brood.
  Speur maar eens goed op deze site.
   
 6. Google voor de gein eens op 'toerbrood'....

  Maar goed ik persoonlijk doe het als volgt: ontbijt goed gevulde havermoutpap met noten en vruchten. Lunch vaak Noodles evt. Aan te vullen met hartkeks. 4 uurtje de hartkeks die over zijn met een cup a soup. Avondeten een droogmaaltijd. Ergo granen zat die erbij in gaan maar geen brood dus. Brood scoor je gewoon vers onderweg en evt een pot honing jam of chocopasta in je rugzak. Toch echt brood verslaafd? Dan kan je ook zelf onderweg bakken. Google maar eens op 'bannock'

  Getypt met veegtelefoon
   
 7. Ivo

  Ivo

  toerbrood,
  ik loop er al jaren op
  maar bij de meeste begint het na een paar dagen tegen te steken
  je kan het maanden bewaren.
  Maaltijden tijdens trektochten zijn voor mij erg functioneel: calorieën leveren
  een reep chocolade per dag is het snoepje (op volgende foto van een dagrantsoen niet te zien)

  [​IMG]
  van binnen ziet het er zo uit
  [​IMG]
   
  Philip V. vindt dit leuk.
 8. Mmmmmm Ivo, ziet er erg lekker uit
   
 9. Is dat alles voor een dag? Wat zijn die 2 zakjes poeder?
   
 10. Het gewicht lijkt inderdaad voor voedsel voor 1 dag.

  Getypt met veegtelefoon
   
 11. Ivo

  Ivo

  Het bovenste zake is een mengeling van couscous (50gr) met twee zakjes royco minuut. Ik gebruik die als aanvulling op de gevriesdroogde maaltijd(1portie). Handig is dat die couscous in een leeg gegeten zakje kan worden gedaan met daarbovenop kokend water. Naar keuze wordt dat dan een drinkbare of lepelbare versie.
  Het zakje eronder is mijn ontbijt; gewoon crunchy met relatief veel melkpoeder (gebruik daarvoor gewoon babymelkpoeder. die is ook even calorierijk als volle melkpoeder.
  Het toerbrood, dat eet ik al knabbelend met korte tussenposes op gedurende de dag. Ik weet niet of het allemaal heel wetenschappelijk is maar ergens had ik gelezen 'vetten verbranden in het vuur van de koolhydraten'.
  Dus zorg ik maar voor een constante aanvoer en in tussentijd worden ook de vetreserves aangesproken. Voorlopig werkt dat wel voor mij en krijg ik nooit een echte hongerklop. Voor echt lange tochten denk ik niet dat dit werkt omdat je op de duur toch tekorten krijgt maar voor 10 dagen is dat best te doen. Het houdt mijn rugzak relatief overzichtelijk. Solo is die sobere kost goed te doen; Het is een ander verhaal als ik in groep loop en zie wat lekkers anderen uit hun rugzak toveren. Dan begin ik wel te kwijlen
   
  RoelAlblas vindt dit leuk.
 12. Crackers, muesli, cruesli, havermout, hartkeks als ontbijt. Crackers, roggebrood, mueslirepen, koekjes, krentebollen, droge worst, kaas, nootjes, boerenomelet of soep bij de lunch en een stuk chocola als toetje.

  Oftewel alles met veel calorieën en een laag pakgewicht.
   
 13. hyz

  hyz

  In de winter neem ik vaak pannenkoeken mee als lunch. Halve per dag in alufolie, maar ze zijn heel dik gebakken, met spek, of rozijnen/krenten. Door het beslag doe ik een lading stroop.

  Toerbrood heb ik ook wel eens zelf gemaakt, door in het brood en zakje studentenhaver te mengen. Wat minder gist dan normaal maakt het compacter.
   
 14. Ohlala, dat toerbrood ziet er goed uit, Ivo, dat inspireert om gauw te proberen. Bannock klinkt ook leuk. Ik heb vandaag een Lidl-tentje gekocht voor fietstochtjes met zoon, wilde dat van de week gaan testen; we maken er een experimenteertocht van met al dit lekkers! Bedankt.
   
 15. Veel info en veel inspiratie. Bedankt allemaal voor jullie hulp!
   
 16. Hartkeks met pate...Mmmmmmm :)
   
  Bioloogje en RoelAlblas vinden dit leuk.
 17. hyz

  hyz

  Tip voor op hardkeks: John West Tuna with a twist
  [​IMG]
  (in meerdere smaken)
   
  caersbart vindt dit leuk.
 18. Deze neem ik ook wel eens mee. Prima spul.


  Groet,
  Maurik

  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 19. Ja, die is inderdaad lekker. En vult ook goed.
   
 20. Omdat nog niemand het had genoemd: tortilla's. Lekker met bv salami en kaas. Blijft lang goed en is ook praktisch om in rugzak mee te nemen.
   

Deel Deze Pagina