[TE KOOP GEVRAAGD] UL rugzak maat M

Discussie in 'Buitensportmarkt' gestart door margavos, 2 nov 2017.

 1. Gezocht Ultralichte rugzak (rond de 1000 gram). Rugpand 1,65 - 1,75 meter, vaak maat medium en heupband voor damesmaat 44, dit zal large of extra large zijn. Budget ligt rond de 150 euro. Ik ben zelf gecharmeerd van Gossamer Gear en ULA...
  Wie heeft er nog wat moois liggen?
   
 2. Wat voor inhoud moet de zak hebben?

  MIrjam
   
 3. O ja, ook nog een goede... Ik schat dat ik met 40 tot 60 liter wel toe moet kunnen.
  Heb je wat in de aanbieding Mirjam?:)
   
 4. Nee dat niet, maar ik dacht: als je iets rond de 25 liter zoekt, dan kun je bij Osprey ook nog ver komen met een nieuwe rugzak.

  MIrjam
   
 5. Ik heb nu een Osprey Cirrus van 24 liter. Daar kan ik nét geen weekendje-weg-bepakking in kwijt. Dus de Osprey Exos is misschien ook nog een optie.
  Bedankt voor het meedenken
   
 6. Ik kon ze zo gauw bij Bever en Zwerfkei niet vinden, maar bij Trekkinn. com zijn Exos rugzakken in de aanbieding, zag ik net. Geen idee hoe betrouwbaar deze site is, is vast wel op dit forum terug te vinden.

  Mirjam
   
 7. Ja Kristiaan, ik heb ook naar de Exped Lightning gekeken. Die heeft alleen één rare feature, het gat voor je waterslang loopt door een rits aan de rugzijde, waardoor er altijd water zou binnen komen bij regen...
  Bedankt voor de tip
   
 8. Je hebt gelijk. Maar ik heb als tweede favoriete rugzak de Exped. En dat heeft meerdere redenen, o.a: ongelofelijk comfortabel, lichtgewicht..Als je 60 liter genoeg vindt dan heb ik geen betere gevonden (ook lang en intensief vergeleken).


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 9. Ok. Het was me niet duidelijk dat waterdicht een vereiste is. Dat wordt wel lastig in combinatie met lichtgewicht. De ander rugzak die ik heb is de HMG Windrider. Die is van Cuben Fiber. Theoretisch zou die 100% waterdicht moeten zijn....maar dat is niet zo (proefondervindelijk tijdens een tocht). Ik heb dat nu opgelost door wat te sealen en pack pods te gebruiken.


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
   
 10. Kristiaan, Golok, waterdichtheid is geen vereiste. Ik vraag hier om een tweedehands rugzak dus kan ik sowieso minder kieskeurig zijn. Maar jullie dragen nieuwe rugzakken aan en dan ga ik wel kritischer worden, wat is de beste rugzak voor mijn geld.

  HMG windrider zit zelfs tweedehands denk ik boven mijn budget

  Backpackinglight heeft zowel de Exped als de Osprey in de aanbieding. Misschien dat ik ze wel allebei ga bestellen om te voelen welke mij het beste bevalt.
   
 11. Goed om te lezen dat dat opgelost is! Vond het zo'n dom foutje
   
 12. De reden dat we nieuwe rugzakken aandragen is wellicht om je te helpen. Er wordt kennelijk weinig UL spul tweedehands aangeboden. Voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten werkt niet altijd. Dan zul je wellicht genoegen moeten nemen met wat minder UL.

  Mirjam
   
 13. Hoi Mirjam, ik vind het lastig om te reageren op jouw post. Op papier komen dingen soms onbedoeld anders over.
  Mijn idee met deze oproep is om te vragen of iemand een tweedehands rugzak in de aanbieding heeft. En dan wil ik niet kieskeurig zijn.

  Ik ben ook blij met de adviezen die gegeven worden voor een UL rugzak die nieuw binnen mijn budget passen. Het is absoluut niet mijn bedoeling om voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten. Ik zou eerder mijn budget willen verhogen, maar niet het gewicht van de rugzak.
   
 14. Marga:

  Inderdaad, dingen op papier komen soms anders over. Het kwam op mij even over als een luxe probleem, wat het mogelijk niet is. ik had nl. het vermoeden dat je al een rugzak hebt, en dan op zoek bent naar iets lichters. Als je dan geen budget hebt, zou ik zeggen: spaar nog wat bij tot je echt de rugzak kunt kopen die je wilt.
  Ik ben het wel eens met je puntje over die rare constructie van die Exped. Ik ken die rugzak niet, maar iemand met een beetje boerenverstand had kunnen bedenken dat zoiets niet handig is. Helaas kom je dat al te vaak voor in het dagelijks leven.

  Mirjam
   
 15. Hallo Marga,

  Is een OMM Adventure 45+10 een rugzak voor jouw? Hij weeg 900 gram en voor een lichaams lengte onder 175 cm
   
 16. Six moon Design al bekeken? 38 liter voor 110 dollar zag ik voorbij schieten. Laufbursche lijkt me buiten budget.

  Mirjam
   
 17. Robert, die kende ik nog niet, de OMM Adventure. Hij spreekt me qua design wel aan.

  Mirjam, ik heb maar één Six Moon Designs rugzak gezien, in een beige kleur en de schouderbanden deden mij denken aan een vissersvest met talloze zakken, niet mijn smaak.

  Maar ik heb gekozen voor de Gossamer Gear Silverback, een 50 liter rugzak, weegt 1060 gram. Die was in de aanbieding voor 129 dollar. Inclusief verzendkosten 150 euro. Nu afwachten wat de douane kosten precies worden...
   
 18. Wat een mooie aankoop voor dat geld!
  Invoerrechten kunnen dat vast niet meer verpesten!

  Had je trouwens niet een heupgordel nodig?

  Marla
   

Deel Deze Pagina