Tent Haringen

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door BertusS, 26 okt 2017.

 1. Tentharingen, welke zou het beste zijn, is er een type als standaard te gebruiken voor alle kampeer gronden? Er is een test gedaan bij de KCK met diverse soorten haringen en pennen, welke bij tenten worden geleverd. Maar geen lichtgewicht materiaal dus. Men spreekt bijvoorbeeld over 'haringen gaan stuk of scheef als je met een stalen hamer er op los slaat. Dat zie ik hikers nu niet direkt doen, of toch?
  De grond ankers, welke je kan vullen met zand of sneeuw zijn niet getest.
  Wat ik eruit kan halen is dat je geen universeel iets hebt voor alle soorten ondergrond, maar dat was niet nieuw voor mij.
  En als je een zelfstaande koepeltent hebt is het makkelijker.


  http://www.flyyoureyes.com/TestKCK/Test-haringenKCK-juni-2013.pdf
   
 2. tja, gebruik meestal een mix van van msr groundhogs (zowel de rechterre als die wokkels) samen met een stalen rotspen als het erg harde grond is. Of hele lichte halfronde klassike haringen van volgens mij haglofs, en Vaude (zaten ook bij een tentje) bij erg losse grond of sneeuw sneeuwharinge gecombineerd met groundhogs.

  Voor een grote tent meestal oudewetsch van die houten haringe van bij de scouting.

  Maar na een verlies van de haringen ook al eens scheerlijnen aan takken ingegraven, bestek gebruikt etc.

  Die grote kunststof driehoekige haringen zijn minder favoriet, gaan er moeilijk in, willen er niet uit en breken wat sneller.

  Van alles wat dus.

  Bas
   
 3. Ik was blij verrast met een test van haringen, maar toen ik begon te lezen moest ik wel gniffelen ... haringen voor gezins- en voortenten en vouwwagens ;) !
  Dat is weer het andere uiterste van cocktailprikkers.

  Marla
   
 4. Had misschien beter 'van coctait tot Haring prikker' kunnen noemen?
  Maar het resultaat is wel wat ik had verwacht.
  Maar wat wil je als je als je jaren lang gaat kamperen met scouts, dan kom je wel alle soorten van kampeer plekken tegen.
  Eigelijk jammer dat er niet met plastic haringen is getest, want ik heb een soort gehad die niet kapot te krijgen was. En dat was een soort die van een taai en iets buigbaar kunststof soort was. Deze werkte in de bergen en in gras en zand prima.
  Maar kom je nu niet meer tegen jammer genoeg.

  Overigens zijn de grondpennen een ware plaag voor de schoenzolen. Gebruik liever een steen of stuk hout om de pen in de grond te werken.
   

Deel Deze Pagina