soep drogen gelukt

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door hesta, 12 jan 2018.

  1. hesta

    hesta Member

    Ik had nog een gekregen pompoen liggen en al een paar porties pompoensoep in de vriezer. Weggooien is zonde. Dus toch maar weer soep gekookt. Alhoewel soep?
    Alle ingredienten in dezelfde hoeveelheid dan anders gebruikt behalve het water(boullion) dit heb ik maar heel weinig gebruikt. Gevolg een mooie stevige zeer sterk smakende puree.
    Deze gedroogt en vermalen. Een klein beetje geprobeerd om op te lossen en het werkt.
    Smaakt ook nog goed, zelfs nu er nog een zout in zit.
    Als maaltijdsoep 3 porties. Thuis voeg ik aan deze basis soms linzen soms kip toe.

    Voor de winterhike wil ik nog even aan de gang met erwtensoep.
    soep 1.jpg soep 2.jpg soep.jpg
     
    BertusS vindt dit leuk.
  2. B@se

    B@se Member

    Klinkt erg lekker goed idee. Moest ook maar eens zoiets proberen.

    Bas
     
  3. Straycat

    Straycat Member

    Klinkt superlekker! Wat een goed idee.
     
  4. BertusS

    BertusS Well-Known Member

    hoe lang duurde het drogen ongeveer van de brij?
    bedankt voor het delen, klinkt super, als de kluswerkzaamheden klaar zijn een leuke bezigheid.
     
  5. hesta

    hesta Member

    BertusS: dat is afhankelijk van hoe dik de laag en hoe droog je de puree hebt kunnen krijgen. Mijn eerste portie had ik wat te dik op het rooster gedaan. En had een geschatte droog tijd van 10 uur. Het tweede portie dunner uitgesmeerd wat de droogtijd met ca de helft verkorte.
    Moet wel rekening houden dat mijn droger aan vervanging toe is. Af en toe uitslaat of niet goed warm word.
     
  6. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Wij hebben regelmatig ,maaltijden soepen gedroogd. Kwestie van de eenmaal gemaakt soep voorzichtig laten inkoken en dan uitspreiden op bakpapier of siliconen vellen in de droger.

    Met bonen e.d. moet je wel zorgen dat de bonen gekneusd zijn anders rehydrateerd het voor geen meter.

    Alles kapot pureren werkt ook maar dan mis je wel de bite.
     
  7. hesta

    hesta Member

    Babelfish:
    Dit is een soep die we altijd pureren.
    Inplaats van inlaten koken gebruik ik de hoeveelheid ingrediënten van bv 1 liter soep. Maar gebruik dan zo min mogelijk water. Erwtensoep is ook klaar. Moet alleen even op de nieuwe droger wachten.:(
    Mijn ervaring met bonen is dat ze met drogen wel open springen of tijdens vervoer stuk gaan
     
  8. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    uitgangspunt is sowieso zo weinig mogelijk water gebruiken bij bereiding.... Over het wel of niet kneuzen van bruine bonen e.d. dat is iets wat je zelf moet ondervinden. Wij doen het wel.
     

Deel Deze Pagina