Snugpak Antarctica slaapmat, uw mening.


Is er iemand die ervaring heeft met de Snugpak Antarctica slaapmat (niet de slaapzak dus)?
Ben vooral op zoek naar:
-informatie over ligcomfort: gebruik je de mat zelfstandig rechtstreeks op de grond of op het grondzeil, of gebruik je 'm in combinatie met een ander matje?
-informatie over warmtecomfort: zelfde vraag als hierboven met liefst ook een R-waarde (die ik nergens lijk te kunnen vinden).
-informatie over pakformaat

Alvast hartelijk dank.
 
Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):

R-waarde wordt niet opgegeven. Dat zou voor mij al de reden zijn om er heel ver vandaan te blijven. Ik wil graag weten wat ik koop. Gebrekkige info is absoluut een no-go voor mij.
 
Gebrekkige informatie is voor mij slechts vervelend, geen no-go. Ook heb ik er niets tegen als er in plaats van R-waarde gecommuniceerd wordt in comfort- en limiettemperaturen zoals bij slaapzakken. Mij allemaal eender. Snugpak is een prima merk, waar ik echter mee zit is het idee achter de mat en de praktische uitvoering die dat in mijn ogen met zich mee moet brengen.
Zijzelf communiceren dit product als vervanging van self-inflatables bij zeer lage temperaturen, waar de s-i's gaan kraken en het ventiel kan bevriezen. Het is dan echter een mat bestaande uit niets dan slaapzakvulling, waarvan ik denk dat het dan óf erg dun moet zijn, óf erg groot en zwaar in pakmaat. En die twee zaken wilde ik eigenlijk van de ervaringsdeskundige weten.
 
Geen ervaringsdeskundige maar na wat zoeken hoe de mat is opgebouwd,wat logisch redeneren over hoe die dan wel isoleert, kom ik voor mezelf tot de conclusie dat ze proberen gebakken lucht te verkopen. Het woordje antarctic in hun titel kan alleen maar helpen om die lucht verkocht te krijgen moeten ze hebben gedacht. tegelijk verkopen ze wel matten met een ventiel en halen ze hun eigen verkoopargument onderuit.
http://www.sofmilitary.co.uk/products/Snugpak-Antartic-Sleeping-Mat-161018-2.JPG
Het lijkt dat de mat bestaat uit een dun lapje apex oid ingepakt in wat stof. De mate waarop je lucht probeert vast te houden rondom je lichaam zal de factor bij uitstek zijn om het isolerend vermogen te bepalen, veel minder waaruit de mat is gemaakt. Ga je op bovenstaande mat liggen, dan druk je de isolatie plat. Zero luchtlaag tussen de rug en de grond. Volgens het principe van conductie ga je dan een koude nacht tegemoet wanneer je op antarctica zit.
 
Nou, precies die twijfels had ik dus ook. Ik kon me tegelijkertijd echter niet voorstellen dat Snugpak gebakken lucht zou verkopen, aangezien ze dat normaliter niet doen.
Ik ben het niet met je eens dat ze hun eigen verkoopargument onderuit halen. Je kunt als bedrijf heel goed zeggen dat je s-i's verkoopt, maar ook een slaapmat voor nóg koudere temperaturen vanwege....etc,etc, ventielverhaal, etc. Helemaal als dat vanwege de eenvoudiger technologie een goedkoper product oplevert.
Antarctica was ik toch niet van plan, maar mijn isomatje is dood en mijn financiën zouden deze snugpak wat makkelijker kunnen behapstukken dan een ander nieuw isomatje.
 
Het valt me op dat ik in mijn eigen tekst dezelfde fout maak als de vraagsteller die antarctica mat gebruikt waar ik antarctic neer schrijf. Dat de firma er net dat kleine 'foutje' in steekt door de 'c' weg te laten is m.i. niet toevallig maar de mensen nemen het begrip wel klakkeloos over terwijl ik vermoed dat de firma zich ook zo in kan dekken.
edit:ik zie dat mijn opmerking niet relevant is omdat snugpak wel de juiste schrijfwijze hanteert op zijn site
 
Met 560 gram gewicht, zal er geen vaste schuimlaag oid inzitten. Dus alleen een slaapzakachtige laag, die je grotendeels indrukt als je erop ligt. Het ligt dan ook bijna even hard als zo op de grond.

Ga eens bij de gewenste temperatuur op een synthetische slaapzak van 560gram liggen als mat. Misschien bevalt het wel :rolleyes:
 
ik lees; de vulling van deze is dezelfde als welke men gebruikt in de slaapzakken.
bij de slaapzak combi zittenn er reflecterende materialen in.

Het effect van de snug moet je zien als een extra slaapzak, dubbel onder of om je slaapzak heen. Voor lage temperaturen minder geschikt maar loopt niet leeg of lek, een isomatje ligt minder comfortabel maar wel warmer en loopt ook niet leeg.
 
Wil me niet discussioneel bemoeien (zelf bedacht :cool:), maar kwam de volgende zin tegen in bovengenoemde URL:

“We [...] have been using our sleeping mats across the world for over a decade, in the coldest, dampest and most miserable conditions that the UK could throw at us”

En dat was geen onderdeel van een opsomming. Nou weet ik dat Britten graag op hun eiland blijven, maar om dat nou de wereld te noemen...

;):D
 
Ik heb tube filmpje gezien, waar men de slaapzak gebruikte als militair gear, maar wat mij verbaasde was het grote volume van de slaapzak en snukmat, was dat ze gebruik maakte van een groene isomat en de slaapzak woog meer dan 3 kg bij elkaar.
 
Wil me niet discussioneel bemoeien (zelf bedacht :cool:), maar kwam de volgende zin tegen in bovengenoemde URL:

“We [...] have been using our sleeping mats across the world for over a decade, in the coldest, dampest and most miserable conditions that the UK could throw at us”

En dat was geen onderdeel van een opsomming. Nou weet ik dat Britten graag op hun eiland blijven, maar om dat nou de wereld te noemen...

;):D

Mooie observatie ...
World vs UK is alleen niet tegenstrijdig. Zo klopt het:
UK throwt gewoon hun miserable conditions ver over de eilandsgrenzen heen. Niet alleen qua weer ...

Marla
 
banner 468x60
Beleef jij plezier aan Hiking-site.nl?
Overweeg dan een (eventueel maandelijkse) vrijwillige donatie te doen via onderstaande knop:


Steun Hiking-site.nl door aankopen te doen via de volgende links (een kleine commissie op aankopen zijn de verdiensten):


banner 468x60
Bovenaan