Snelle montage chestpack

Discussie in 'Discussie: Zelf materiaal maken' gestart door hyz, 13 jul 2015.

 1. hyz

  hyz

  Ik heb de montage van m'n chestpack veranderd. Hier de oude versie. Nu is deze veel sneller te (de)monteren.

  Gebruik gemaakt van Fidlocks, drie F en één M. En nog zo'n clipje om alles bij elkaar te houden.

  Montage van de female kant via een extra spanbandje, om de spanband van de schoudergordel niet te verzwakken. De andere twee females zitten op m'n andere rugzak en op het losse bandje om de chestpack als schoudertas te dragen.
   

  Bijgevoegde bestanden:

  RoelAlblas vindt dit leuk.
 2. Handig!
  Ik haak 'm acher de gesp van het borstbandje met een kleine karabiner :)
  Maar ik heb eigenlijk iets nodig om de onderkant sneller vast te maken. Nu heb ik 2 lussen waar je je heupband doorheen moet steken (is dat nog steeds zo, of is dat alleen eerste generatie chestpack?), maar soms gaat dat verkeerd en als ik dan de heupband goed heb zitten kom ik tot de ontdekking dat ik maar één van de 2 lussen van de chestpack heb meegenomen.
  Ik zou dus iets willen hebben waarbij ik gewoon de heupband van mijn rugzak kan vastmaken, en daarna de chestpack. Maar dan zonder dat ik iets tussen mijn heupband en mijn lichaam hoef te steken, want dat gaat alleen maar irriteren :)

  Groetzels,
  Dennis

  - Afgezien van het feit dat ik ook een nieuwe rugzak wil :) -
   
 3. Zeer handig Henk!
  Ik weet niet welke generatie ik heb Dennis, zeker niet de eerste, maar bij mij zijn de lussen aan de onderkant ook zo. Een is er wel verstelbaar geloof ik trouwens.
   
 4. hyz

  hyz

  Ik maak de achterste lus (bij mij nog niet verstelbaar) met een karabiner vast aan het stabilisatiebandje van de heupgordel. in de voorste lus steek ik de gesp van de heupgordel. Op deze manier is de chestpack snel los te halen en te monteren.

  De carabiner gebruik ik ook voor de "schoudertas". Maar dan om de andere lus, omdat anders de chestpack verkeerd om hangt, om er iets uit te pakken.
   
 5. Goed bedacht man.
  Bij de huidige chestpacks zijn de bovenste en de buitenste lus los te maken en ook verstelbaar dmv cambuckles
   
 6. hyz

  hyz

  Een update na deze nieuwe bevestiging uitgebreid gebruikt te hebben. De Fidlock werkt uitstekend. Als deze nieuw is klikt ie vanzelf vast, na een tijdje moet je hem wel een beetje aandrukken. Maar hij werkt erg goed. Is geen enkele keer onbedoeld losgegaan.

  Het extra klipje erboven om de bandjes op zijn plek te houden werkt ook goed, al moet je de bandjes er wel af en toe opnieuw aanhaken. Beter is dus de bevestiging wat naar beneden te verplaatsen, maar dat is afhankelijk van je rugzak of dit kan.

  Wat mij betreft hoeven de lussen aan de onderkant niet verstelbaar te zijn. Die aan de bovenkant wel, omdat dit afhangt van de bevestiging op de rugzak en eventueel hoe vol de chestpack zit. Het bandje losmaken en ergens achterhaken vind ik veel te veel werk.

  De Fidlock werkt zo goed dat ik ga kijken of de bevestiging aan de onderkant aan de rugzak ook niet zo kan. Het is namelijk veel sneller dan een carabiner ergens achter haken.

  Ik heb een losse band om de chestpack als een schoudertas te dragen. De bevestiging met de Fidlock kan draaien, dus die band draait ook nog al eens. Een erg groot probleem is dit niet.
   

Deel Deze Pagina