Sneeuw in NL

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Anna., 11 dec 2017.

 1. @nojevive “Met dit weer kunnen we wel een rondje heuvelrug doen :rolleyes:

  Om t andere draadje niet te bevuilen: Ik vind t heerlijk! De honden ook. Maar die heuvelrug wordt em niet. Ik kruip zelf gewoon achter t stuur en heb ook al een bochtje geglibberd, maar zal nooit de honden voor mijn lol blootstellen aan een risico op de weg. Dus gelukkig woon ik op 300 meter van een stukje bos en zandverstuiving en komen ze daar nu de laatste dagen weer eens. Want meestal gooi ik de beessies achterin en kachel naar het één of andere gebied waar geen fietsers/auto’s/mtb-ers worden losgelaten.

  Dus het eigen terrein is weer grondig verkend vanaf de voordeur en de joekels liggen voor pampus in de avond. Wat een gelukje, dat ik net nu drie daagjes vrij had.

  Voor de rest hoeft t niet van mij: verkeersinfarcten, OV overstuur, prut en moppermensen, maar naar buiten kijken naar dikke vlokken en met je toeter in de bijtende wind sneeuw wegschoppend onder witte doorbuigende takken... jahoor, kom maar op :)
   
 2. Ik heb onlangs op loopafstand van mijn huis een mooi gebied ontdekt waarvan ik nog niet wist dat het er zo mooi kom zijn: Stoutenburg, o.a. langs de Barneveldse Beek ten noorden van Leusden. Daar kon ik zondag een mooie sneeuwwandeling maken vanuit mijn huis. De volledige 10km Stoutenburgerpad (Klompenpad) kon ik niet afmaken. Ik had veel wind en sneeuw tegen wat het erg zwaar maakte. Maar met de afstand van mijn huis naar het pad en terug erbij toch flinke km's gemaakt en genoten van de sneeuw.

  Stoutenburg1.jpg Stoutenburg2.jpg Stoutenburg3.jpg Stoutenburg4.jpg
   
 3. Moest echt aan het werk (in de thuiszorg) Waar mogelijk mensen afgebeld of telefonisch zorg gegeven. Bleef over 1,5 onmisbare zorg en 2 uur lopen in de wijk. Auto rijden kan ik niet en fietsen ging niet. Maar heb er ondertussen wel van genoten. Laren bij nacht. Oke foto's zijn te groot. Plaats ik morgen.
   
  Laatst bewerkt: 11 dec 2017
 4. Vandaag zoals altijd door Bloeidaal "gefietst" naar het werk. Op de terugweg lag er echt een heel dik pak. Dus maar lekker gaan lopen, ander ben je er zo snel doorheen. mooie plaatjes, alles ziet er ineens zoveel frisser uit. Voor de monteurs op de weg was het wel een behoorlijke uitdaging...

  Bas
   
 5. Het was zóóó leuk in de sneeuw. Met Zweedse hond en camera naar het bos. Er viel niet zo veel te fotograferen. Alleen een eenzame, kleumende aalscholver op een tak boven het water. Beetje lange sluitertijd en de vallende sneeuw maakt streepjes die de barheid groot maken. Aalscholver viel zo'n beetje weg door de sneeuw. Alles is nu tamelijk monotoon bruin/grijs dus het leek een oude zwart/wit foto.
   
 6. That’s the spirit!
   
  B@se vindt dit leuk.
 7. Ik heb er ook van genoten! Ik heb het advies om niet de weg op te gaan maar opgevolgd, aangezien ik geen strikte reden had om wel te gaan. Helaas weinig natuur hier in de randstad, maar ik heb dik een uur langs de rand van het dorp gelopen en dat was ook mooi. Vandaag vrij, dus ik ga zo lekker richting de duinen. Profiteren nu het nog kan!
   
  huibhike vindt dit leuk.
 8. Heerlijk buiten geslapen in mijn cuben tentje,jammer zo goed als geen sneeuw gezien hier.
  Db.
   
 9. Had graag er van willen genieten, maar dat is niet gelukt. De voorgaande dagen geklust (zonder sneeuw) op het scouting terrein. Keermuur afgemaakt, gevoegd en de loopbrug erop geplaatst. Hierdoor zoveel gekropen dan ik met 1 hele dikke knie en een dikke knie zat. Op zondag was er pas sneeuw gevallen in de vroegte. Maar toen ik aan de wandel wilde, begon het te gieten van de regen en was in no time de sneeuw weg.
  Maar mijn metselproject is wel af gekomen dit jaar. En dan is er tijd voor . .

  korte impressie
   

  Bijgevoegde bestanden:

 10. Maar mocht er nog meer sneeuw komen, mijn spullen staan er klaar voor.
   
 11. Ach, gisteren eerder naar huis gegaan en was met de auto in een uurtje thuis (normaal 45 minuten). Dus daarna nog effe lekker de besneeuwde polder bewonderd :D
  Trouwen, vanmorgen met het zonnetje op de witte velden zag er ook niet slecht uit ....

  Groetzels,
  Dennis
   
 12. hier was het nog een beetje wit van de kunstsneeuw
  op de kerstboom
  :)
   
 13. Goede bijdrage aan de maatschappij, Bert! Jammer van de overbelasting...

  Ik was minder nuttig voor de maatschappij, maar wel weer voor de baasjes van een van mijn twee leenhonden ;)

  Leuke profielfoto zit erbij! Inspriratie voor Anna ;) ?

  Marla
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 12 dec 2017
  BertusS, huibhike en Anna. vinden dit leuk.
 14. gisteren eerst thijs naar school gebracht en kreeg daar pas te horen ( kreeg bericht opmoment dat ik al weg was) dat we de kids thuis mochten laten en degene die er waren en bleven mochten om 13 uur weer naar huis. Thijs lopen opgehaald en mooie wandeling langs de singel gemaakt. en vandaag was de school dicht dus in de ochtend en s middag hebben ze lekker voor de deur met ski' s en slee in de sneeuw gespeeld..... en zondag kerstmarkt Marienwaerdt geweest waar het steeds harder begon te sneeuwen en er mooi laag kwam..
   

Deel Deze Pagina