Slaapzak bijvullen

Discussie in 'Discussie: Zelf materiaal maken' gestart door Marvin suur, 28 nov 2017.

 1. hallo allemaal,

  Ik ben compleet nieuw op dit forum en zal me even introduceren..

  Mijn naam is Marvin, 22 jaar en ga in 2018 emigreren naar Zweden.
  Om in Zweden lekker warm te kunnen wild kamperen ben ik benieuwd of ik mijn slaapzak kan upgraden.

  Momenteel heb ik een nomad cape sable 950 mummie slaapzak met 3D polarsoft vulling.

  Nu is mijn vraag of ik hier wat eendendons bij in kan doen. (Omdat ik toevallig eendendons heb)
  Of dat ik er bruine, schone schapenwol bij in kan doen.

  Nou zitten er geen duidelijk zichtbare compartimenten in deze slaapzak.

  Dat de slaapzak wat zwaarder of minder compact word maakt me niks uit.

  Graag zie ik jullie reacties tegemoet
   
  dewereldisgroot vindt dit leuk.
 2. Synthetische slaapzakken extra vullen heeft weinig zin, dan moet je ze echt helemaal ontleden omdat die isolatie in de vorm van een deken is. Je kan niety zo even vanaf de zijkanten in baffles wat extra bijstoppen. Deze zakken hebben dan ook geen baffles. Misschien juist slimmer om een extra warme omzak te maken als gewicht en volume niet belangrijk zijn. Een andere optie die niet duur is, is een defensie slaapsysteem aan te schaffen (het M90 systeem).
   
  dewereldisgroot vindt dit leuk.
 3. Nou, ik zat er aan te deken om van het dons wat ik heb een dekentje te maken die ik bij me in de slaapzak stop, maar waarvoor materiaal moet ik hiervoor gebruiken? Iets wat dan wel weer compact opgerold kan worden
   
 4. om een donsdeken te maken moet je toch donsdicht materiaal gebruiken en dat is niet een goedkope oplossing en het is niet eenvoudig/gemakkelijk te verwerken.
  Mijn advies, koop als je in zweden bent een goede gebruikte slaapzak of een lichte slaapzak als aanvulling.
   
 5. Ik heb polyester gekocht waar ook donzen quilts van gemaakt worden. Een kleermaker bij mij in de buurt wil me wel helpen.
   
 6. Een donsdeken is natuurlijk altijd te gebruiken. Een leuk project, ben nieuwsgierig naar het resultaat!

  Je hebt een goed voornemen in 2018. :)
  En natuurlijk kan je dan een Hikingsite Event organiseren als je toch daar bent?
   
 7. Ivo

  Ivo

  Ik vraag me af of het sop de kool waard is.
  Zeker als je een kleermaker onder de arm moet nemen.
  Tenzij die gratis wil gaan werken.
  Over hoeveel gram eendendons spreek je?
  Een donsdekentje mee in de slaapzak stoppen is niet zo efficient omdat je de dons waarschijnlijk erg plat gaat drukken.
  Bij dubbel uitgevoerde versies is het meestal zo dat er eerst de donsslaapzak is en daarover gedrapeerd, de synthetische deken/slaapzak omdat die minder gevoelig is wanneer lichaamsdamp condenseert een de weg naar buiten.
  Wil je toch verder gaan met je plan dan moet je overwegen of je al dan niet H-baffles gaat toepassen/ m.i. overbodig als je hem langs binnen wil gebruiken.
  Compartimenteren moet je toch doen om de dons te fixeren. Het snelst is om de binnen en buitentijk de doorstikken zodat er banen ontstaan die je opvult.
  Andere mogelijkheid is een google op karo step quilt
   
 8. Ik heb een zak Van 300 gram, geen idee wat voor kwaliteit
   
 9. Ivo

  Ivo

  Goede kwaliteitsdons van eenden zit rond de 650 cuin maar als het bv donsvulling is voor bed overtrek dan komt die een stuk lager (meer veren ipv dons). Om een referentie te geven. Met 300 gr dons van goede kwaliteit kan een slaapzak worden gemaakt voor een comfort temp. rond de 5°C (met natte vinger). Komt wat in de buurt van een Marmot always summer.
  Ik zou er geen geld en tijd in steken om die twee te combineren tenzij je zelf achter de naaimachine gaat kruipen, dan zou je er bv een donsjas van kunnen maken/iets wat niet simpel is. Met de uurlonen van hier wordt het niks.
   
  Laatst bewerkt: 30 nov 2017
 10. Ik heb heel toevallig een donsjas gekocht van marktplaats, met waarschijnlijk eendendons. Kan ik deze gewoon wat bij laten vullen?
   

  Bijgevoegde bestanden:

 11. Ivo

  Ivo

  Dat heeft alleen maar zin als je merkt dat bepaalde compartimenten 'ondervuld' zijn. Ik denk niet dat er kleermakers op staan te wachten om dat te doen voor jouw. De meeste hebben geen ervaring met het werken met dons. Donswanten en donssloefen zijn projecten die nog enigzins zelf geprobeerd kunnen worden
   
 12. Nomad maakt gebruik van "drytouch" binnenvoering voor de slaapzak, maar wat voor stof is dit? Lijkt op een soort katoen?
   
 13. Waarschijnlijk een polyester katoenmixje.

  Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
   
 14. Waarom zo moeilijk doen? Tenzij je er hobby in hebt om zelf achter de naaimachine te kruipen, anders zou ik het gewoon niet eens laten doen.
  Je gaat emigreren naar Zweden ,dit doe je maar 1 keer in je leven als het goed is. Een goede uitrusting voor dergelijke landen is cruciaal in de winter. Bezuinig daar niet op, ga hier of ter plaatse naar een goede buitensportzaak en schaf daar goede spullen aan. Kost wel wat ja, maar hobby's kosten nu eenmaal geld, en geloof me, ter plekke zul je het iedere cent dubbel en dwars waard vinden.

  Mirjam
   

Deel Deze Pagina