Regenjas gezocht

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Merijn Moes, 17 feb 2017.

 1. Hallo allemaal,

  Ik ga van de zomer een deel van de GR11 lopen door de Spaanse Pyreneeën. Nu ben ik op zoek naar een nieuwe regenjas. Ik ben al bij een aantal buitensportwinkels geweest maar ik krijg eigenlijk overal weer andere tips en aanbevelingen, vandaar dat ik het nu hier probeer.

  Hij moet in ieder geval behoorlijk slijtvast op de schouders zijn, aangezien ik dus een aantal weken ga lopen met een zware rugzak. Verder ben ik nog student, dus zijn jassen van 250 euro of meer financieel niet echt haalbaar.
  Ik hoop dat jullie mij een eindje op weg kunnen helpen.

  B.v.d.
   
 2. Ik denk dat je dan bijv. voor de Quecha Forclax 400 zou moeten gaan. Heeft volgens opgave een waterkolom van 10.000 mm, maar ik heb geen flauw idee hoe deze zich houdt met een grote rugzak,aangezien men het in de beschijrving over een coating heeft. Bedenk wel dat dergelijke jassen niet zo'n lange levensduur hebben. Beter is het toch wat meer te investeren, zodat je de jas ook kunt gebruiken voor trainingstochen, en wandelingem na deze vakantie. Dit betekent ook niet het allerduurste segment, want merken als Arc,teryx zou ik links laten liggen, want extreem duur. Denk je ook aan een regenbroek? Die kan m.i. wel uit het goedkope segment, want die gebruik je minder vaak.

  Mirjam
   
 3. Je zou eens kunnen kijken naar Outdoor Research: zij hebben betaalbare membraanjassen. Deze bv kost in Nederland rond de 130 euro:

  https://www.outdoorresearch.com/en/womens-helium-ii-jacket.html

  Ik heb er zelf al een paar jaar eentje voor dagelijks gebruik en ik ben er erg tevreden mee. Maar ik heb geen ervaring met zware rugzakken.

  Groetzels,
  Dennis
   
 4. Bedankt voor de reacties allereerst.

  Koos, de jas die jij noemt was ook een van de jassen die mij is aangeraden bij de Bever. Nu hij op die site maar 80 euro kost, is dat zeker het overwegen waard.
  Ik zal de andere 2 genoemde jassen ook eens onderzoeken. Een goede regenbroek heb ik in ieder geval al in huis, Mirjam.
   
 5. Hoi Merijn,

  Die Patagonia ziet er goed uit, heeft ook behoorlijke score gehaald in de laatste Op Pad test. Misschien leuk om te lezen, het Quecha jack staat er bijv ook in. http://www.oppad.nl/?uitrusting=test-betaalbare-regenjacks-2016

  Campz geeft een korting als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief, maar het is wel een beetje onduidelijk. Het zal wel vanaf een bepaald bedrag gelden, dat lees je waarschijnlijk pas als je je hebt aangemeld. Proberen waard. :)

  Groet,
  Iris
   
 6. Hoi Merijn, heb je ook een poncho overwogen?

  Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk
   
 7. Ik heb die van Patagonia besteld, dus zal in de loop van de week wel binnen komen.
  Poncho heb ik eigenlijk niet overwogen, ook nog nooit eerder mee gelopen.
   
 8. Poncho moet je niet doen in de bergen, je kunt niet goed zien waar je je voeten neerzet.
  Bovendien zijn je onderarmen nooit bedekt hiermee, en in de bergen kan het soms flink afkoelen.

  Mirjam
   
 9. Een mooie jas van Patagonia, je zal er veel plezier van hebben. Echter wens ik je heel veel tijd toe dat je hem niet nodig zult hebben!

  Mijn fijnste jas was een craghoppers jas.Deze ligt nu in mijn auto als reserve.
  Ik heb in december een stevige jas van Mountain Firefly Jacket aangeschaft. Tegen het eind van het jaar zijn er altijd genoeg mooie aanbiedingen.
   
 10. Je zou eens kunnen zoeken op de poncho's van Ferrino. Ze zitten top voor een (kruising van een jas met een) poncho. Gewone poncho's "trekken" toch altijd ergens, ook al heb je de backpack uitbouw erop zitten, maar deze vallen echt goed.
   
 11. Wat zien jullie als voordeel bij een ponch? Ik vind ze alleen handig in de tropen. Dan is het niet erg als je onderarmen nat worden, juist lekker eigenlijk. In een motorkano in de Amazone is het ook lekker, maar met lopen, lijkt me niet zo. ik heb hier nog zo'n wegwerpgeval ligen, al jaren, en die gaat alleen mee als de kans op regen minimaal is. Nog nooit aangehad dus.
  Heb de Ferrino poncho's bekeken, maar dan kun je bij de langste net zo goed een jas met regenbroek aan doen. Ok, de ugzak blijft droog, maar je kunt ook de inhoud van je rugzak in waerdichte zakjes doen.

  Maar goed, ieder zijn ding, ik ken zelfs mensen die als het moet 80 km met een plu lopen, moet er niet aan denken....
  Marla heeft ooit een "Parcho" gemaakt. Al zou ik het zelf nooit kopen, het idee van zelf maken vind ik wel erg gaaf, ook al kan ik het niet. Ik heb gewoon bewondering voor het idee.
  Mirjam
   
 12. Er zijn 2 aantrekkelijke aspecten aan een poncho. Droog maar toch redelijk luchtig. En als je een slimme hebt dan kan je er ook onder slapen (poncho/tarp).

  Dus.... op zich best handig. Maar er zijn ook nadelen. Kortom het is echt een afweging mbt. het terrein waar je hem gaat gebruiken en hoe UL wil je gaan.

  Getypt met veegtelefoon
   
 13. Floris92

  Floris92 Lid Club Hiking-site.nl

  Ik zie dat je al geslaagd bent, maar voor als anderen nog zoeken. Ik heb zelf de Marmot Precip gekocht en ben daar prima tevreden mee. Was toen rond de 60 euro denk ik. Verder erg licht en makkelijk weg te stoppen.
   

Deel Deze Pagina