Koken met onkruid

Discussie in 'Discussie: koken en voeding' gestart door cyclista!, 2 sep 2016.

  1. cyclista!

    cyclista! New Member

  2. hyz

    hyz Well-Known Member

    Dank je voor de link! Zou er wel eens een workshop van willen volgen. Van plaatjes herken ik planten slecht.
     
  3. B@se

    B@se Active Member

    planten herkennen is best moeilijk, veel van dit soort pioniers beplanting is sterk afhankelijk van de standplaats en dan nog kan het per meter verschillen. Maar idd, is wel en leuk onderwerp om er mee in de praktijk bezig te zijn. Met scouting altijd leuk om een opkomst koken uit de natuur te doen, makkelijk en er is altijd wat te vinden.

    Bas
     
  4. Adventurer

    Adventurer Member

    Ik ben hier ook al naar aan het kijken. Ik heb al wel wat cursussen/workshops gevonden. Lijkt me erg leuk.
     
  5. hyz

    hyz Well-Known Member

    Een club-uitje van maken? :)
     
  6. babelfish

    babelfish Well-Known Member

  7. Adventurer

    Adventurer Member

    Als iemand iets leuks gevonden heeft wil ik wel mee doen :)
    Andersom zal ik het het natuurlijk ook melden.

    Met 2 of meer is toch makkelijker boeken dan in je eentje. (lees: niet genoeg deelnemers)
     
  8. hyz

    hyz Well-Known Member

  9. jdw

    jdw Well-Known Member

    Onkruid? Wat is dat eigenlijk?

    Volgens mij is dat alles waarvan je niet wilt dat het in je (moes)tuin groeit. Dat is voor iedereen weer anders. Veel soorten 'onkruid' zijn zeer nuttig en/of smakelijk.
    Ik kan dit boek aanbevelen:
    https://www.bol.com/nl/p/onkruidboek/9200000028117870/
     
    Laatst bewerkt: 3 okt 2016
  10. aqdennis

    aqdennis Well-Known Member

  11. babelfish

    babelfish Well-Known Member

    Heermoes kan je bestrijden door het steeds zoveel mogelijk weg te plukken. Eigenlijk ook zo met zevenblad maar zevenblad heeft als voordeel dat je het netzoals spinazie kan eten. Wat dat betreft kan je maar beter last hebben van zevenblad ;-)

    Getypt met veegtelefoon
     
  12. aqdennis

    aqdennis Well-Known Member

    Ja...maar het staat ook bij de buren aan beide zijden...en verder. En die zijn niet zo van het plukken. Als zij er niks aan doen, is het voor mij plukken tegen de bierkaai :mad:

    Afijn, terug naar onkruid eten....

    Groetzels,
    Dennis
     
  13. jdw

    jdw Well-Known Member

    Als moestuineigenaar weet ik dat heermoes een *(&%@- gewas is. Wegplukken helpt maar matig. Het verspreidt zicht via de wortels onder de grond en blijft opkomen. het enige dat echt helpt is de boel regelmatig diep omspitten zodat de wortels worden vernietigd.. Dit is voor een moestuin acceptabel maar voor een stadstuin met vaste planten meestal niet zo'n goed idee:rolleyes:

    Verhuizen misschien?
     
  14. hyz

    hyz Well-Known Member

    Schutting onder de grond plaatsen :rolleyes:
     
    babelfish vindt dit leuk.
  15. aqdennis

    aqdennis Well-Known Member

    Goed idee. Zal Trump eens bellen of hij nog een paar ready-to-make bouwplannen heeft liggen :p
     
    lijn en babelfish vinden dit leuk.
  16. Adventurer

    Adventurer Member

    Via via via kwam ik bij de aanbeveling voor het boek:
    Eetbare wilde planten, 200 soorten herkennen en gebruiken
    link

    Erg interessant. Ik kijk ineens heel anders naar de berm :)

    Het boekt geeft een duidelijke plantbeschrijving met foto en illustratie om de plant te herkennen, geeft aan welke delen eetbaar zijn, geeft basis advies oor de bereiding, geeft deels informatie van voedingsstoffen (en minder goede (gevaarlijke)stoffen), waarschuwt bij planten die gevaarlijke gelijkende soorten heeft, en bevat van alle planten een overzichtstabel in welke jaargetijden welke delen te vinden zijn.

    Ik ben zelf begonnen met de veilige herkenbare planten (die ik deels al kende)
    Sommige planten smaken verrassend goed :) Vooral de bloemen.
     
    babelfish vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina