Kleine campings in de Ardennen (omgeving Spa, Stavelot ...

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door Jolanda, 8 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jolanda

  Jolanda Member

  Hoi allemaal,

  Met een aantal mensen willen we met de pasen een hike in de Ardennen maken. Nu valt het me toch best tegen om leuke overnachtingsplaatsen te vinden op het www, wildkamperen doen we liever niet. Zijn er onder jullie mensen die tips hebben?? Luxe hoeft niet, een kampvuurplaats zou fijn zijn!

  Groetjes, Jolanda
   
 2. Kees Fopma

  Kees Fopma New Member

  RE: Kleine campings in de Ardennen (omgeving Spa, Stave...

  Camping de la Cascade is een kleine, eenvoudige door een Nederlander gerunde camping achter de watervallen van Coo. Je merkt er niks van de drukte rond Plopsaland en je kunt bij de eigenaar een vuurbak lenen.

  http://www.camping-coo.be
   
 3. Jonas1984

  Jonas1984 Member

  RE: Kleine campings in de Ardennen (omgeving Spa, Stave...

  Camping de la semois in Saint-Cécile. Evenees gerund door jullie landgenoten. Gelegen aan de oever van de Semois. Je kunt er kayakken, mountainbikes huren, wandelen (uiteraard). Bouillon is zelfs niet zover weg dus je kunt zelfs nog een brokje cultuur meepikken. Een tweetal jaar geleden heb ik er een prachtige week in juni doorgebracht.

  http://www.campingdelasemois.be/

  Verder heb ik nog weet van campings langs de Semois in Chiny http://www.campinglecanada.be/, Mouzaive http://www.eurocampings.net/nl/europa/belgie/namen/camping-le-heron-101684/ maar hier heb ik geen eigen ervaringen mee.

  Ook langsheen de Ourthe en Lesse zijn leuke rustige campings als je een beetje zoekt.

  Succes.
   
 4. Elefteria

  Elefteria New Member

  niet echt klein, maar waarschijnlijk wel vrij rustig.
  http://www.camping-predublason.be/index.php?lg=fpdb/camp_nl&page1=e-plan_dacces.htm
  een camping met voornamelijk lege stacaravans en een mooie strook gras langs het water voor de trekkers. verouderd sanitair, dat wel. op 1km van een dorpje met een paar winkeltjes en 3xdaags een trein :)
  ik stond er vorig jaar in juni een dag of 5 bijna alleen. alleen in het weekend werden een paar caravans bewoond.
   
 5. hyz

  hyz Well-Known Member

  En Jolanda, waar ben je met de pasen naar toe geweest?

  grtz
  Henk - zat in Bomal...
   
 6. Elefteria

  Elefteria New Member

  >En Jolanda, waar ben je met de pasen naar toe geweest?
  >grtz Henk - zat in Bomal...

  ach ja, pasen was al geweest, was ik weer lekker vlot met mn reactie *wrijft ogen uit en ziet nog steeds geen lente*
   
 7. Jolanda

  Jolanda Member

  RE: Kleine campings in de Ardennen (omgeving Spa, Stave...

  Hoi allemaal,

  Sorry ben zo druk geweest na de pasen dat het me er even bij door geschoten was om verslag te doen. We hebben uiteindelijk na een nat en koud nachtje in Coo (ja vlakbij de watervallen, leuke camping met nederlands sprekende eigenaar die goed meedenkt en een warme houtkachel heeft staan in de kantine, http://www.camping-coo.be)in Luxemburg beland. Voor een aantal was het erg koud, die hebben wat minder goede slaapzakken en dat was toch wel een vereiste gezien de weersomstandigheden. (hmm zag ik net niet iets voorbij komen over merkmateriaal, kosten enzo ;-)). Na de auto weer te hebben opgehaald die in Luik was achtergebleven en in een internetcafe een trekkershut te hebben gevonden en gereserveerd doorgereden naar Enscherange toe. Daar nog 2 hele gezellige dagen met ontzettend mooie wandelingen gehad met vooral paaszondag geweldig weer en super uitzichten!

  Dank jullie voor het meedenken, heb de sites van de aangedragen campings wel allemaal in mijn favorieten gezet aangezien de Ardennen maar eens in de herhaling moeten als de kans op nachtvorst en sneeuw iets minder is.

  Groetjes, Jolanda
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina