Kleding advies Patagonie + Antarctica

Discussie in 'Discussie: materialen' gestart door Derek-Jan, 21 dec 2017.

 1. Eind februari ga ik voor 3 weken naar Argentinie waarbij ik 12 dagen met de boot naar Antarctica ga. De dagen voor en na de boottocht zal ik proberen nog wat korte wandeltochten te maken rond Ushuaia en El Calafate.

  Op Antarctica ga ik meedoen aan diverse activiteiten waaronder enkele wandelingen. Ik moet hiervoor schoenen hebben die geschikt zijn voor stijgijzers. Ik heb goede bergwandelschoenen maar helaas passen daar geen stijgijzers onder.

  Iemand ervaring met zo'n tocht ? Welke soort schoenen zijn aan te bevelen ?

  Welke kleding is aan te bevelen ? Ik kan me geen goede voorstelling maken van welke temperaturen ik daar ga meemaken.

  Nog andere tips en eventueel iets wat ik absoluut zou moeten doen en zien rondom Ushuaia en El Calafate ?
   
 2. jdw

  jdw

  Ik ben 2 jaar geleden naar Antarctica geweest. Het is in de zomer daar niet zo koud als je wellicht zou verwachten. Temperaturen liggen tussen de +5 en de -5. Wel kan het hard waaien.

  Een goede wind- en waterdichte buitenste laag met daaronder variëren met diverse laagjes. Ik ben absoluut geen materiaal freak; voor mij is het al snel goed. Ik geloof niet dat al die high tech equipment de meerwaarde levert die het prijsverschil rechtvaardigt. Op onze reis was er zelfs een vrouw die haar complete kleding gewoon bij de dumpzaak had gekocht. Dat werkte ook.

  Voor de reis die ik heb gemaakt waren een goed stel hoge en stevige laarzen onontbeerlijk. Je gaat aan land met een zodiac. Vanuit de zodiac moet je vaak nog het water instappen om aan land te komen.

  Ik heb ook diverse wandelingen op antartica gemaakt maar stijgijzers heb ik niet gebruikt. Het is allemaal sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Ik heb eigenlijk alléén maar mijn laarzen gebruikt. Maar goed, ik weet niet wat voor soort wandelingen of beklimmingen er gepland staan op jouw reis. Ik neem aan dat de organisatie van de reis je hierin het beste kan adviseren.
   
  Derek-Jan vindt dit leuk.
 3. jdw

  jdw

  Derek-Jan vindt dit leuk.
 4. Prachtige foto's en ook wel een leuke boot.

  Qua kleding ben ik wel redelijk goed voorzien, het zijn alleen de schoenen waar ik me wat zorgen om maak. Er staat 1 'hike' gepland waarbij de eis is dat je schoenen moet hebben die geschikt zijn voor 'crampons'. En als ik dan zo ver ben wil ik ook die hike mee doen. Verder een nacht kamperen, kanoeen en nog het een en ander.

  Laarzen voor het aanlanden worden voorzien, maar daar kun je dus niet mee gaan hiken.
   
 5. btw ik ga met Oceanwide Expeditions, Nederlandse boot met een internationaal gezelschap.
   
 6. Welke schoenen heb je??
   
 7. Meindl Antelao GTX
   
 8. Ben niet op antartica geweest , maar houd rekening met uiterste , echt wind en waterdicht , mocht je gaan kamperen ? , zorg voor een stormvaste tent met goede haringen , heb er de wind en stormvlagen echt horen bulderen , en hoop tentbezitters in de problemen gezien.
   
 9. jdw

  jdw

  Goede stevige rubberen laarzen moet je hebben. Als je terugkomt van de antarctische wal en je zit onder de pinguinstront ben je blij dat je laarzen aanhebt die je makkelijk schoonboent en je niet hoeft te drogen.

  Ik zeg het nog 1 keer; laarzen.

  Edit: ik heb even de website van oceanwide gekeken. Het gebruik van rubberen laarzen zit bij de prijs inbegrepen (en dat is niet voor niets).
   
  Laatst bewerkt: 22 dec 2017
 10. Derek-Jan vindt dit leuk.
 11. Klopt, het gebruik van laarzen is inbegrepen. Echter voor het stukje mounteneering moet ik geschikte schoenen hebben.

  De teksten lijken me duidelijk genoeg. Ik moet dus gewoon zorgen dat ik geschikt schoeisel heb anders kom ik niet verder dan die ondergescheten antarctische wal... ;-)

  Het is ook daarvoor dat ik ga, die pinquins heb ik na een uur wel al gezien.

  ps. ik heb gezien wat ze kosten, maar zo'n schoen gaat natuurlijk wel even mee en ik ben ook nog wel van plan soortgelijke dingen te gaan doen.
   
 12. hyz

  hyz

  Daar kan toch gewoon een stijgijzer (met bandjes) onder?
   
 13. Yep, dacht ik ook al.
   
 14. Heb je misschien een link naar een soortgelijk stijgijzer zodat ik een idee heb welke je bedoelt ?
   
 15. New classic binding van Grivel bv. Als je toevallig maat 43 hebt heb ik nog Meindl mt Crack's mt 44.
   
  Derek-Jan vindt dit leuk.
 16. Derek-Jan vindt dit leuk.
 17. De vraag is of ze vaste of vriendelijke ijzers aanbieden.

  De antelao’s kunnen wel voor een keertje, maar zijn eigenlijk te soepel voor doorlopend dit werk.
   
 18. hyz

  hyz

  Ik verwacht niet dat dit een reis is waar alpinisten op af komen. Zo goed als niemand komt dus met een C- of D-schoen aan. Bovendien verwacht ik ook niet dat het steil of anderszins technisch gaat worden. Vlak wandelen kan prima met de genoemde schoen.

  Maar om zeker te weten wat voor stijgijzers ze beschikbaar hebben moet je uiteraard bij de organisatie zijn.
   
 19. Ik ga inderdaad eerst nog wel eens bij de organisatie luisteren. Ben in ieder geval alweer een stuk wijzer geworden.
   
 20. Hoi Derek Jan, wat gaaf dat je naar Patagonia gaat. Ik ben er 7 jaar geleden geweest. Wat ik mij nog herinner: wind, wind en nog eens wind. :)

  Daarnaast kent Ushuaia een klein museum over indianen, vond ik heel indrukwekkend. En hadden ze toen een soort 3D cinema. Maar misschien is die herinnering vooral gekleurd door enkele maanden zonder luxe leven daarvoor.

  Heel veel plezier gewenst!
   
  Derek-Jan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina