kamperen met 2 honden

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door hesta, 17 okt 2017.

 1. Net begonnen met Bommel aan de tent te wennen, (ging goed trouwens. Met de trein mee ook.)
  Nemen we er een 2e hond bij. Een pup van een maand of 4,5. Maar de plannen blijven ongewijzigt ik wil in het voor en najaar met beide honden kunnen kamperen.
  Nu mijn vraag, maar wil ook graag ervaringen horen.
  Wanneer beginnen met kamperen met de pup? (paalkamp op 5 km afstand)
  Heeft iemand ervaring met aangelijnt lopen met 2 honden en rugzak. Die 2 griekse straatschoffies luisteren het beste aan de lijn.
  Tarp of tent? Had Bommel in de tent toen ik ging kamperen, maar 2 past niet in mijn huidige tent.
  Bommel loopt al met een ruffweartuig, verwacht dat lopen met een rugzak weining problemen oplevert. Behalve het recht blijven hangen vanwege de smalle spitse rug.
  Voorlopig zal het eerst in Nederland zijn.
  Nog even een foto van de straatschoffies
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. Ik heb altijd geleerd dat een pup 5 minuten per maand achter elkaar mag lopen. Een hond van 4-5 maanden zou volgens die regel 20-25 minuten achter elkaar mogen lopen. Te lang dezelfde beweging achter elkaar zou niet goed zijn voor de groeischijven en onvolgroeide gewrichten.
  Dit is een theorie die je leert op een puppycursus, of je je er aan houdt en hoe je er mee omgaat is natuurlijk heel persoonlijk.

  Groet, Saskia
   
 3. Van die 5 min. Per maand per keer wist ik. Ben ook niet van plan om dit weekend al te gaan kamperen met Dotty. Of ik moet gebracht worden.
  Dotty heeft zelfs nog te weinig conditie om 3 x dgs 25 min te lopen. De 4 e en 5 e keer loopt ze tot de hoek om te plassen en gaat dan weer terug. Hoop dat ze in het voorjaar genoeg kan lopen.
  We doen puppy cursus met haar. Agility en gehoorzaamheid met Bommel. Beide blinken uit in hun eigen langzame tempo en eigen oplossingen te bedenken om een oefening uit te voeren.
  Ze zijn hond nr 3 en 4 maar ben nog nooit met een hond wezen kamperen. Waar loop je tegen aan?
  Afstandlopen met 2 honden aan de lijn, heeft iemand daar ervaring mee?
   
 4. Nou heb ik niet veel verstand van honden, maar het lijkt me dat ze in een tipi meer visuele prikkels krijgen van andere dieren. Dus een gesloten tent lijkt me beter.

  Mirjam
   
 5. Afgelopen nacht gekampeert met 2 honden. Eerst 5 km lopen, waarvan het grootste gedeelte aanlijnen verplicht is.
  Lopen met een rugzak en 2 aangelijnde honden vraagt oefening, en een goed gepakte rugzak.
  In mijn nuturehike star 2 en de salewa multishelter passen we niet met z`n drieën dus had ik mijn ruim 5 kg zware Wechsel Interpid 2 mee. Niet echt een rugzak tent:) Maar voor 1 nachtje gaat er verder niet zoveel mee dus lukt het wel.
  Ik ben er achter gekomen dat de binnentent van de Wechsel precies groot genoeg is voor allemaal om nog een beetje comfortabel te kunnen verblijven. Dus op zoek naar een tent met die afmetingen en een leuk gewicht.
  Arme Bommel kroop vannacht rillend tegen me aan, heb hem mijn reserve thermoshirt aangedaan en de slaapzak open gevouwen en over hem heen gelegt. toen was hij zo weer warm. Kleine Dotty vond dat veel te warm en kroop er onder uit. Bij wat beter bestuderen van Bommel zijn vacht blijkt zijn ondervacht niet opnieuw te zijn aangegroeit op het oog zit hij goed in zijn vacht maar wel met alleen dek haar.
  Ben in ieder geval een ervaring rijker en weet weer wat meer over wat nodig is om met die 2 op stap te kunnen.
   
  marla, Golok en Anna. vinden dit leuk.
 6. Hoi hesta
  wat leuk dat je met je honden op pad wil.
  met de jongste kan je idd nog niet zo ver, maar ter voorbereiding voor als die oud genoeg is: tegen die tijd, kan je idd een rugzakje aanschaffen. Wat ik ook heel fijn vind is een heupgordel waar je beide honden aan vast kan maken en je je handen vrij hebt.
  Gewoon kamperen is uiteraard geen probleem dan hoef je niet aan Veel meer te denken dan normaal. Maar wil je echt meerdaagse tochten maken kijk je toch al snel naar hoeveel kilo je mee sjouwt. Opvouwbare lichtgewicht bakjes zijn ideaal, er zijn speciale hiking schoenen ter bescherming in heel ruig gebied als de pootjes het niet gewend zijn, welke kleedjes neem je mee etc.
   
 7. Heb 2 rugzakjes voor de honden op alieexpress besteld en al binnen. Moet bij beide iets aanpassen om ze te kunnen gebruiken, maar met een kostprijs van ca €18, vind ik dat niet zo erg. Als het werkt komen er betere.
  Ik hoop een tent van minder dan 2.6 kg te vinden.
  Maar wil ook een keer de grondpen met tarp uit proberen. Wel in het voorjaar. Is het bos iets droger en warmer.
  Ben van plan om van een oude slaapzak 2 jasjes te maken voor in de nacht. Zeker voor Bommel. De Koukleum.
   
 8. :)
  Denk eraan, dat ze geïsoleerd van de grond liggen.
   
 9. Anna. Had een iso matje mee genomen, zo ‘n goedkoop zilverkleurig matje. Die lag nog in huis. Isoleerd vanaf de grond voldoende. Zolang die leeft doen we het mee. En zoeken onder tussen naar een klein verpakbare steviger optie. Zolang die 2 nog vanalles slopen zie ik een foam mat niet zitten. Weet heel zeker dat Dotty in de nacht de helft er af eet.
  Bommel heeft helaas geen of weinig warme ondervacht en is aan de magere kant. Meer eten geven heeft geen zin hij eet dan toch niet.
   
 10. Hier ook zo’n mager geval met een vacht-zonder-naam. Een dun zilvertje zoals een rescueblanket (goud/zilver) gaat geen enkel voordeel opleveren vanaf de grond. Maar als je zo’n zilver ding zoals achter de radiator meeneemt, werkt t top.

  Lekker duidelijk ben ik weer hè o_O

  https://www.google.nl/search?q=zilv..._AUIEigB&biw=375&bih=553#imgrc=FI6UQMqvSuwBjM:

  Zo’n ding dus. Superlicht, ik vouw em kleiner ipv te rollen en heb em snel bereikbaar buitenop de tas. Doet dienst als zitlap, drogebillending, rescuegeval, is de slaapmat voor de honden en ik heb één van de medewandelaars er al eens een fatsoenlijke nacht op laten slapen toen er geen mogelijkheid was voor zn hangmat :rolleyes:

  Kost bij ff zoeken ongeveer vijf euro en als de scheuren te groot worden, ligt er alweer een nieuwe te wachten.
   
 11. ik heb inderdaad die zilverfolie met bubbeltjes plasic. 5 euro bij de Xenos:) Heb er altijd wat liggen, Knip ze vaak door om een zitplek/picknickkleed te hebben vooral in het voor en na seizoen.
  Heb in mijn jonge jaren op zo`n mat geslapen. De kinderen ook jaren. Wilde geen zelfinflating mat. vonden de zilvere mooier.
   

Deel Deze Pagina