kamperen met 2 honden

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door hesta, 17 okt 2017.

 1. hesta

  hesta Member

  Net begonnen met Bommel aan de tent te wennen, (ging goed trouwens. Met de trein mee ook.)
  Nemen we er een 2e hond bij. Een pup van een maand of 4,5. Maar de plannen blijven ongewijzigt ik wil in het voor en najaar met beide honden kunnen kamperen.
  Nu mijn vraag, maar wil ook graag ervaringen horen.
  Wanneer beginnen met kamperen met de pup? (paalkamp op 5 km afstand)
  Heeft iemand ervaring met aangelijnt lopen met 2 honden en rugzak. Die 2 griekse straatschoffies luisteren het beste aan de lijn.
  Tarp of tent? Had Bommel in de tent toen ik ging kamperen, maar 2 past niet in mijn huidige tent.
  Bommel loopt al met een ruffweartuig, verwacht dat lopen met een rugzak weining problemen oplevert. Behalve het recht blijven hangen vanwege de smalle spitse rug.
  Voorlopig zal het eerst in Nederland zijn.
  Nog even een foto van de straatschoffies
   

  Bijgevoegde bestanden:

 2. lika

  lika Member

  Ik heb altijd geleerd dat een pup 5 minuten per maand achter elkaar mag lopen. Een hond van 4-5 maanden zou volgens die regel 20-25 minuten achter elkaar mogen lopen. Te lang dezelfde beweging achter elkaar zou niet goed zijn voor de groeischijven en onvolgroeide gewrichten.
  Dit is een theorie die je leert op een puppycursus, of je je er aan houdt en hoe je er mee omgaat is natuurlijk heel persoonlijk.

  Groet, Saskia
   
 3. BertusS

  BertusS Well-Known Member

 4. hesta

  hesta Member

  Van die 5 min. Per maand per keer wist ik. Ben ook niet van plan om dit weekend al te gaan kamperen met Dotty. Of ik moet gebracht worden.
  Dotty heeft zelfs nog te weinig conditie om 3 x dgs 25 min te lopen. De 4 e en 5 e keer loopt ze tot de hoek om te plassen en gaat dan weer terug. Hoop dat ze in het voorjaar genoeg kan lopen.
  We doen puppy cursus met haar. Agility en gehoorzaamheid met Bommel. Beide blinken uit in hun eigen langzame tempo en eigen oplossingen te bedenken om een oefening uit te voeren.
  Ze zijn hond nr 3 en 4 maar ben nog nooit met een hond wezen kamperen. Waar loop je tegen aan?
  Afstandlopen met 2 honden aan de lijn, heeft iemand daar ervaring mee?
   
 5. Schoenveter

  Schoenveter Well-Known Member

  Nou heb ik niet veel verstand van honden, maar het lijkt me dat ze in een tipi meer visuele prikkels krijgen van andere dieren. Dus een gesloten tent lijkt me beter.

  Mirjam
   
 6. hesta

  hesta Member

  Afgelopen nacht gekampeert met 2 honden. Eerst 5 km lopen, waarvan het grootste gedeelte aanlijnen verplicht is.
  Lopen met een rugzak en 2 aangelijnde honden vraagt oefening, en een goed gepakte rugzak.
  In mijn nuturehike star 2 en de salewa multishelter passen we niet met z`n drieën dus had ik mijn ruim 5 kg zware Wechsel Interpid 2 mee. Niet echt een rugzak tent:) Maar voor 1 nachtje gaat er verder niet zoveel mee dus lukt het wel.
  Ik ben er achter gekomen dat de binnentent van de Wechsel precies groot genoeg is voor allemaal om nog een beetje comfortabel te kunnen verblijven. Dus op zoek naar een tent met die afmetingen en een leuk gewicht.
  Arme Bommel kroop vannacht rillend tegen me aan, heb hem mijn reserve thermoshirt aangedaan en de slaapzak open gevouwen en over hem heen gelegt. toen was hij zo weer warm. Kleine Dotty vond dat veel te warm en kroop er onder uit. Bij wat beter bestuderen van Bommel zijn vacht blijkt zijn ondervacht niet opnieuw te zijn aangegroeit op het oog zit hij goed in zijn vacht maar wel met alleen dek haar.
  Ben in ieder geval een ervaring rijker en weet weer wat meer over wat nodig is om met die 2 op stap te kunnen.
   
  marla, Golok en Anna. vinden dit leuk.
 7. esther87

  esther87 New Member

  Hoi hesta
  wat leuk dat je met je honden op pad wil.
  met de jongste kan je idd nog niet zo ver, maar ter voorbereiding voor als die oud genoeg is: tegen die tijd, kan je idd een rugzakje aanschaffen. Wat ik ook heel fijn vind is een heupgordel waar je beide honden aan vast kan maken en je je handen vrij hebt.
  Gewoon kamperen is uiteraard geen probleem dan hoef je niet aan Veel meer te denken dan normaal. Maar wil je echt meerdaagse tochten maken kijk je toch al snel naar hoeveel kilo je mee sjouwt. Opvouwbare lichtgewicht bakjes zijn ideaal, er zijn speciale hiking schoenen ter bescherming in heel ruig gebied als de pootjes het niet gewend zijn, welke kleedjes neem je mee etc.
   
 8. esther87

  esther87 New Member

Deel Deze Pagina