Kaart ardennen met ingetekende GR-routes?

Discussie in 'Discussie: wandelgebieden' gestart door lika, 23 aug 2012.

 1. Hoi hiking-siters,

  Mijn volgende wandeling gaat naar de ardennen, ik ben daar van plan de route te starten in Aywaille, om vervolgens via GR-routes in 5 dagen via Spa, Stavelot, Lierneux, Stoutmont weer terug in Aywaille te zijn ( en weer de trein naar Nederland te pakken). Ik heb de overzichtkaart van Belgie met alle GR-paden 1:300.000 en topografische kaarten van het gebied waar ik wil lopen met een schaal van 1:20.000, maar daar zijn de Gr-routes niet ingetekend. Het lukt me niet om de Gr-routes van de grote schaal op de kleine schaal in te tekenen want het verschil is gewoon te groot qua details.

  GR-boekjes kopen is geen optie omdat ik langs 4 of 5 verschillende GR's loop.

  Mijn vraag is of er kaarten van de ardennen zijn met schaal 1:25.000 of 1:50.000 met ingetekende GR-routes, en zoja, waar ik die kan krijgen.

  Groetjes Lika
   
 2. Niet bij mijn weten... Maar als je zegt welke GR's je wil gebruiken en welke trajecten daarop dan kunnen we met z'n allen wel even kijken of we je kunnen helpen met kopieen of scans uit GR-boekjes. Ik heb bijvoorbeeld de GR5 en de GRAE Nord (nu GR15) liggen.
   
 3. Gewoon in je lokale Bever in de boekenhoek gaan zitten met je kaarten en een paar van hun GR boekjes en lekker zelf intekenen!
   
 4. Da's ook een goede optie:D
   
 5. Die hoek van de Ardennen is goed beschreven door Julien van Remoortere in het boek Groot Natuurwandelboek Ardennen (uitg Lannoo). Meerdere tochten gaan vermoedelijk deels over jouw gewenste pad.

  Het boek is 2ehands ruimschoots te verkrijgen.

  Groet,
  Nico
   
 6. Lika,

  Je kunt ook vaak grote delen van een GR route vinden op Wikiloc. Daar vind ik vaak routes die ik kan gebruiken. Je zoekt in Wikiloc op het GR nummer en dan komen er vast wat zinvolle routes.
  Voorbeeldjes: http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1596261 en http://nl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=744410
  Die routes op Wikiloc kun je inladen in Google Earth, waar je kunt aflezen hoe de route loopt zodat je die daarna op je kaart kunt intekenen, of je kunt ze ze downladen voor je GPS.

  Marla
   
 7. wel opletten dat je niet een gefietste variant te pakken hebt want die willen nog wel eens echt lastige stukjes van een orginele route overslaan.
   
 8. Bedankt voor alle tips, ik heb nog eens goed op de GR-route kaart gekeken en denk dat ik mijn route iets aanpas, ik ga een groot deel van de GR 571 lopen, grofweg Aywaille-Trois points-Lierneux-Aywaille. Alleen de route Trois point-Lierneux is geen GR 571 maar de GR 14. Ik hoop nog ergens die route te kunnen vinden maar een dagje op de gok met kaart en kompas lijkt me ook wel leuk. Zo hoef ik alleen het routeboek van de GR571 aan te schaffen en de topografische kaart van de doorsteek.

  Sander, bedankt voor je aanbod, ik zou er graag later nog eens gebruik van maken om de route spa-stavelot ( gr 5) en aywaille - spa ( gr 15) te kopieren, ik hou deze route in mijn achterhoofd voor een weekendje, schijnt een mooi stuk te zijn.

  Marla, bedankt voor de link, komt bij mijn favorieten te staan en ga ik vast wel eens gebruiken.

  Groetjes Lika
   
 9. Oké geef maar een seintje als je zo ver bent
   
 10. Ik doe ook wel eens GPS tracks van anderen in Google maps en dan van scherm overtekenen op de kaart.
   
 11. Als dat een reactie is op mijn Wikiloc-tip: je kunt in het keuzemenu 'wandelen' aanvinken en alle andere sporten laten voor wat ze zijn.
  Als check of de route echt gelopen is, kun (kon) je ook het aantal uren bekijken dat er naast staat. "Kon" schrijf ik omdat ik nu niet meer zie staan op Wikiloc.

  Marla
   
 12. in de gids van de gr571 staan de begin en eindstukjes van de gr14 van trois pont naar abrefontaine (Lierneux).Dus gewoon dan de markeringen volgen. Is ongeveer 15 km. Boven op het plateau kun je afkorten naar Odrimont (camping). Maar dan moet je een lokale kaart hebben. Ik kan hier wel (deels) een scan van maken maar dan moet je mij je email adres PB.

  Ik heb onlangs Gouvy-Lierneux (camping odrimont)-troispont-grandhalleux (camping)- Gouvy gelopen. Leuk rondje van ca. 80 km.
   
 13. Heb de kaart en gids al besteld dus die komt volgende week binnen, maar bedankt voor je aanbod!!
   
 14. hyz

  hyz

  Ik heb een Geocart van de Ardennen, 1 op 150.000. De GR-paden hierop zijn nauwkeurig genoeg om op je andere kaart over te nemen. Bijna al voldoende om op te lopen. Dat heb ik ook wel eens gedaan bij hoekjes waar ik de kaart niet van had.

  [​IMG]
   
 15. Dat is ook voor mij een hele fijne tip om te weten!
  Bedankt.

  Marla
   
 16. bestaat die geocart nog! pak dan niet de oude versie (1997?) want er is nogal wat gewijzigd. Volgens mij hebben ze geen nieuwe versies meer. ik kan ze i.eg. niet vinden op internet...iemand een tip want ik wil ook een nieuwe versie, zeer handige kaart!

  Hier staat eentje: http://www.stanley-livingstone.eu/ardennen-kaart-gids-1160000-cm-1655.html van 2009 , maar of hier de GR routes zijn ingetekend?
   
  Laatst bewerkt: 27 aug 2012
 17. Misschien een hele domme vraag maar wat is een Geocart:confused:? Iets voor je GPS?

  Groetjes Lika
   
 18. Dat is een merk die papieren kaarten maakt voor o.a. autogebruik
   
 19. hyz

  hyz

  Ik weet ook niet of die nieuwe versie hetzelfde is. Dus vandaar dat ik voor de zekerheid de oude voorkant heb geplaatst :) Bij zulke kaarten maakt het niet veel uit of er iets is veranderd. Dat maakt me zowiezo weinig uit, je moet toch zelf nadenken en anticiperen, ook bij nieuwe kaarten.
   
 20. dat klopt maar een aantal GR routes zijn veranderd en dan is het handig om de laatste versie te hebben. het kost tenslotte geld

  De laatste versie is wat ik heb kunnen vinden van 2009.

  maar genoeg gepraat over een touristenkaart :)
   
  Laatst bewerkt: 28 aug 2012

Deel Deze Pagina