INGEZONDEN: Fiets- en Wandelbeurs Utrecht 2018

Discussie in 'Rond het kampvuur' gestart door Rkoome, 29 jan 2018.

 1. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  De Fiets en Wandelbeurs breidt in 2018 uit van twee naar drie dagen én presenteert een breder inhoudelijk programma dan ooit. Themaland van deze editie is outdoorwalhalla Zwitserland.

  Ook op vrijdag
  Voor het eerst kunnen bezoekers – naast zaterdag en zondag – al op vrijdag terecht op de beursvloer, tussen 12.00 en 17.00 uur. Méér gelegenheid dus om interessante bestemmingen te ontdekken, outdoorspullen aan te schaffen of lezingen te volgen. Op vrijdagmiddag is er een aangepast lezingprogramma, dat in het teken staat van Zwitserland en pelgrimsreizen naar Rome en Santiago. Een van de aandachttrekkers is Frederike Bloemers, erkend berggids in Zwitserland, die je meeneemt naar hogere regionen: tochten op sneeuwschoenen en bergschoenen in Wallis.

  Themaland Zwitserland
  Zwitserland staat als themaland drie dagen lang volop in de schijnwerpers. Het Alpenland presenteert de 'Grand Tour of Switzerland'. Deze loopt dwars door negen hallen van Jaarbeurs. Social media-walls, prijsvragen en andere activiteiten laten je kennismaken met de vele gezichten van het land. Regelmatig klinkt het geschal van alpenhoorns door het Jaarbeurs-complex. En vergeet niet Zwitserse specialiteiten te proeven op het themalandterras of je te laten fotograferen in een Zwitsers landschap!


  Bestemmingen
  Voor wandelaars is er qua bestemmingen en routes weer keuze te over. Frankrijk, Duitsland, Spanje, België, Zwitserland en Portugal zijn sterk vertegenwoordigd. Nieuw is onder meer de aanwezigheid van de organisaties achter de National Trails in Engeland. Maar ook bestemmingen 'om de hoek' presenteren hun routes in de 'Nederlandstraat'.


  Lezingen
  Het lezing- en workshopprogramma is weer mudjevol: op zaterdag en zondag zijn er meer dan honderd presentaties. Volg een cursus wandelbloggen bij Wanda Catsman of reis mee met Dirk van Asselt over de GR11 door de Spaanse Pyreneeën. Schrijver John Jansen van Galen is weer present en geeft een lezing over 'Wandelparadijs Nederland?'. Voor deze editie is verder een aparte Zwitserlandzaal ingericht, waar de mooiste routes van dat land worden belicht.

  Wandelaars Informeren Wandelaars
  De info-markt Wandelaars Informeren Wandelaars is niet meer weg te denken bij de Fiets en Wandelbeurs. Niet alles is op internet te vinden, de beste tips over uitrusting en routes krijg je nog altijd van collega-wandelaars! Voor veel bezoekers is deze 'markt' het startpunt van een geslaagde wandelvakantie of pelgrimstocht.

  De Fiets en Wandelbeurs vindt gezamenlijk plaats met E-bike Xperience. Een ticket voor de beurs geeft gratis toegang tot E-bike Xperience.

  Voor meer informatie over het programma, kijk op www.fietsenwandelbeurs.nl.
   
 2. Nog hulp nodig?

  Marla
   
 3. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Heb besloten om er dit jaar niet te staan met de site. Enerzijds omdat voor 3 dagen vriwillgers zoeken knap lastig is, maar ook omdat ik naar alle waarschijnlijkheid full-time op de stand van Catalonië (inclusief presentaties) zal staan.

  Maar thanks voor het aanbod!

  Raymond
   
 4. Aha ok. Had al een beetje het weekend vrij gehouden.
   
 5. Ik zie nu pas dat het pas het eerste weekend van maart is, 3-4-5 maart. Meestal toch in februari?

  Marla
   
 6. zijn er treinkaartjes met entree?
  nog geen ns aanbieding gezien, of is het nog te vroeg?
   
 7. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Inderdaad erg laat jaar. Volgende week overigens al wel in Gent. Dus wees welkom :)

  Raymond
   
 8. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  Zou je even op de site moeten kijken. Ik heb wat banners geplaatst voor de beurs om ze promoten, dus da's makkelijk ;)

  Raymond
   
 9. Heb je nog mensen nodig??
   
 10. hi Peter, er zijn volgnes mij zat mensen die willen staan op een stand. Maar er schijnt geen stand te zijn. misschien een alternatief programma?

  Bas
   
 11. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  We kunnen de zaterdagavond natuurlijk gewoon gaan eten met een stel! :)
   
  Ekkel vindt dit leuk.
 12. Het is weer midden in de februarivakantie van in ieder geval Zuid Holland. Ik sta dit jaar daarom niet op de beurs (ik ga liever op vakantie) maar mocht er nog een kink in de kabel komen dan ben ik wel game voor eten met HS op zaterdag (geen RZL verplichtingen ;-) )
   

Deel Deze Pagina