INGEZONDEN: EOFT 15 volgende week van start in Amsterdam

Discussie in 'Discussie: boeken/films' gestart door Rkoome, 2 okt 2015.

 1. Rkoome

  Rkoome Administrator Medewerker

  De E.O.F.T. is het meest gerenomeerde filmevent van de Europese Outdoor-Community en vertoont al voor de 15e keer de spannendste sport- en avonturenfilms van het jaar. Vanaf 9 oktober is het twee uur durende filmprogramma weer op pad in Europa. Op het programma staan meer dan 300 voorstellingen in meer dan veertien landen. Alle informatie over de films en de datums kun je vinden op http://www.eoft.eu/

  De jonge wilden
  We bevinden ons in ijle lucht, gaan te paard door ongetemd Amerika, breken records en vinden rust op glanzend ijs: in het 15e jaar is de European Film Tour nog lang niet levensmoe – in tegendeel zelfs: in het nieuwe programma draait alles om jong en wild.

  Samen met de alpiniste Tamara Lunger maken we haar passie naar het extreme mee: op haar 23e stond ze als jongste vrouw op de top van de Lhotse (8.516m). Tijdens haar expedities laat ze talent en wilskracht zien: dat belooft wat voor de toekomst! In volkomen tegenstelling tot de besneeuwde toppen staat het woestijnachtige landschap in het westen van de Sierra Nevada, waar de jonge longboard-professional het dal in scheurt. Maar bij de E.O.F.T. kan het er ook rustig aan toe gaan: Ben Masters en zijn drie vrienden gaan op de relaxtour. In onvervalste cowboystijl reizen ze te paard door de V.S., van grens tot grens. Veel oorspronkelijker kun je het land niet krijgen …

  Het nieuwe programma van de EUROPEAN OUTDOOR FILM TOUR 15/16 neemt je mee op avontuur naar het onbekende – heel ver weg van de gebaande paden.

  Kort overzicht van de eerste films:
  Tamara
  Op de toppen van je gevoelens: In 2012 zag Tamara Lunger de 8.611 meter hoge K2 voor het eerst voor zich: toen echter een maatje te groot. Alleen de aanblik wekt al respect op en niet zonder reden, want de K2 staat als gevaarlijkste achtduizender bekend. Meer dan tachtig bergbeklimmers verloren hier hun leven. Twee jaar later reist de 28-jarige Lunger alsnog naar Pakistan. Samen met alpinist Klaus Gruber staat Tamara voor de grootste uitdaging van haar klimmerscarrière tot nog toe. Leven tussen angst, passie en geluk. In dit portret leren we een vrouw kennen die van extremen houdt en deze ook leeft.
  Italië/Duitsland 2015 // HelliVentures Filmproduktion //
  Regie: Joachim Hellinger, Christian Schmidt // 12 minuten

  Burn It Down
  Pijlsnel en paradijselijk bergafwaarts: In het westen van de Sierra Nevada zijn de haarspeldbochten eindeloos – een perfecte weg voor James Kelly. Tijdens zijn pijlsnelle rit bergafwaarts is er geen houden aan voor de jonge longboarder. Met 70 kilometer per uur raast James over het asfalt naar beneden, hangt schuin in de bochten en remt alleen af met de rollen van zijn board. BURN IT DOWN is een spannende rit, die bijna altijd de bocht haalt …
  USA 2015 // Arbor Collective // Regie: Jack Boston //
  3:30 minuten

  Unbranded
  Op wilde Mustangs door de VS: Vaak zijn het dromen uit je kindertijd, die ons tot ongebruikelijke en grootse daden brengen. Voor de Amerikaan Ben Masters was het een tocht te paard door zijn moederland. Dwars door Amerika, van Mexico tot Canada. En dat op geadopteerde, zelf afgerichte mustangs. Met zijn vrienden Thomas Glover, Ben Thamer en Jonny Fitzsimons gaat Ben Masters op avontuur: 3000 mijl dwars door het westen van de Verenigde Staten. Ze rijden op smalle paden door woestijnlandschappen en door de Grand Canyon, maar vaak ook gewoon dwars door de ruige natuur. Uit deze droom ontstaat een indrukwekkende reis door het oorspronkelijke Amerika, dat voor zowel paard als ruiter langzaam maar zeker dreigt te verdwijnen.
  USA 2015 // Fin and Fur Productions // Regie: Philip Baribeau // 20 min.

  unReal
  Vlucht op twee wielen: even weg uit de harde werkelijkheid: Professioneel mountainbiker Brandon Semenuk heeft haar gevonden, die andere wereld, waarin eindeloze singletrails zich door het sappige groen van een gebergte slingeren. Een wereld ver weg van betonnen flats, zonder grenzen, zonder deadlines. Precies daar maakt Anthill Films het onwaarschijnlijke waar. Stoffige races met kuddes paarden, gewaagde sprongen en een lang shot, dat Semenuk op zijn smalle weg volgt. UNREAL – de MTB-film van het jaar – zet de wereld op z’n kop. Tijd om platgetreden paden te verlaten.
  USA 2015 // Teton Gravity Research, Anthill Films //
  Regie: Anthill Films // 14 minuten

  1h 46min
  Dani Arnold op de Matterhorn: Wanneer je de snelste ter wereld bent, is alleen je eigen hoofd je sterkste tegenstander. Dani Arnold verbetert het ene snelheidsrecord na het andere. In 2011 verbeterde hij Ueli Stecks recordtijd op de noordwand van de Eiger met maar liefst 20 minuten. Nu heeft hij zich de Matterhorn voorgenomen. De klimijzers klikken en de klok tikt. Maar hoe gaat het met Dani Arnold zelf? Een blik in de psyche van een atleet uit de buitencategorie.
  Zwitserland 2015 // Mammut Sports Group AG //
  Regie: Nicolas Falquet, Christian Schmid // 7 minuten

  A line across the sky
  Tocht over een smalle richel in patagonië: Alex Honnold hangend aan een touw is een bijzonder gezicht. Voor zijn eerste grote alpiene trip heeft hij geen gemakkelijke tocht uitgezocht: samen met Tommy Caldwell beklimt hij de Fitz-traverse in Patagonië. Zeven toppen op ijskoude hoogte. Dit vraagt van de twee Yosemite-routiniers meer dan de alledaagse klimmers-know how. Patagonië is niet Californië, noch qua klimmen, noch qua klimaat. Door schade en schande wijs geworden leren de beide vrienden snel, héél snel … Ondanks alles veriezen zij hun gevoel voor humor niet! Het verhaal van een bizarre onderneming.
  USA 2015 // Sender Films // Big Up Productions // 25 minuten

  Onokotan - The lost island
  Skiën op de vulkaan: Ergens tussen Kamtsjatka en Hokkaido ligt een eiland: onbewoond, ontoegankelijk, middenin een van de koudste regio’s van Rusland. Voor de professionele freeriders Matthias Mayr, Matthias Haunholder en Phil Meier begint het avontuur al op weg naar Onekotan. Hun doel: de eerste skitrip de vulkaan op, die middenop het eiland ligt. Maar bij temperaturen van minus 20 en onophoudelijke stormen, wordt de expeditie een gevaarlijke odyssee.
  Oostenrijk 2014 // M-Line, Mischfabrik // Co-producent: Red Bull Media House //
  Regie: Simon Thussbas // 20 minuten

  Masters of slack
  Jaan Roose en Andy Lewis delen hun liefde voor het slacklining en ook het idee, dat kleding veel te vaak overgewaardeerd wordt. Maar verder hebben die twee niet veel gemeenschappelijk. Jaan komt uit Estland, woont in een klein dorp middenin het bos, heeft zich de laatste vijf jaar tot een van de beste slackliners getransformeerd en op enig moment zelfs Andy Lewis overvleugeld – „the Godfather of Slacklining“ – die zelf jarenlang de wedstrijdscene domineerde, voordat hij zich aan het „Slacklife“ ging wijden en het „Space Net“ uitvond en de „Balloon Highline“ perfectioneerde. MASTERS OF SLACK is het portret van twee sportmannen met twee totaal tegengestelde levensstijlen, verenigd in de wetenschap dat wie blijft staan, de balans zeker nooit vindt.
  Duitsland 2015 // Moving Adventures // Regie: Matthias Edlinger // 10 minuten

  Degrees North
  Xavier de le Rue: Er zijn mensen die kennelijk nooit volwassen worden. Xavier de Le Rue is er een van. Hij is erin geslaagd zijn kinderlijke nieuwsgierigheid te bewaren en toch ouder en wijzer te worden. In tegenstelling tot de jonkies op het snowboard, kiest hij zijn routes bedachtzaam. Maar hoe steiler de berghelling is, deste duidelijker wordt het: onder de professionals is hij op dit ogenblik de meest zelfverzekerde en de snelste – en altijd op zoek naar onbetreden paden. Daarom reist hij samen met Samuel Anthamattener naar de Lofoten en naar Alaska. In de bagage: snowboard, ski’s – en gemotoriseerde paraglider.
  USA 2015 // Regie: Guido Perrini // 9 minuten
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 2 okt 2015
 2. Ja daar zou ik wel heen willen
   
 3. hyz

  hyz

  De EOFT wordt elk jaar gehouden. Dit bericht is oud.
   

Deel Deze Pagina